Мінфін США не дає спокою брудним грошам Бені

Валерій Прозапас

Є хороша новина – оприлюднено дані Управління з протидії фінансовим злочинам Мінфіну США, які доводять махінації досточтімого Коломойського з пограбування ПриватБанку.

Раніше власники Bank of New York Mellon подали позов проти Коломойського, в якому звинувачують його у використанні підставних компаній для “серії зухвалих шахрайських схем” з легалізації фіктивних позик “ПриватБанку”, і тепер ці звинувачення підтверджено та викладено у вільний доступ.

За період 2012-2017 роки підконтрольним йому компаніям на Кіпрі та Віргінських островах було переведено 263 мільйони доларів.

Крім того, у 2015-2016 роках ще 215 мільйонів доларів було переведено на рахунки його “МАУ”, і ці транзакції потрапили в звіти Deutche Bank про підозрілу діяльність.

Схоже, США та Євросоюз назавжди закриті для “бабушкі” всіх наших активістів-“журналістів”-антикорупціоністів та інших професійних патріотів. На нього там чекає арешт та суд, як і для інших фігурантів цих документів, Клюєва та Фірташа.

Але є погана новина – тепер Коломойського загнано в кут, і він робитиме все, щоби Україна ніколи не стала частиною цивілізованого світу та не розпочала такі самі розслідування проти нього.

Для цього він і скупав пачками “розслідувачів” і утримує на паях з Медведчуком пропагандистський “1+1” – щоби всі ці Ґнапи, Біґуси, Лещенки, Мосєйчуки, Дубінські спотворювали реальність і не давали шансу через інформаційну окупацію пробитися правді.

Іншими фарбами тепер заграє історія з впливом Коломойського на нашого дорогоцінного президента Зеленського – по кабінету якого він у несвіжій футболці ходив як по власному корідору.

Ніхто не знає чим саме він може шантажувати найвеличнішого – але, схоже, матеріалів достатньо, щоби бути у нього священною коровою серед “на 100%” своїх силовиків, бо скоріше за все фінансові сліди ” Кварталу” теж є у тих міжнародних схемах.

Отак за вкрадені в українців гроші – нам же створили владу “слуґ”, зупинили реформи та намагаються покласти під Кремль, щоб перетворити у розмінну монету в олігархічній грі.

В інформаційному вимірі та в рівні впливу відбитих покидьків на суспільство ми вже майже Північна Корея, і перетворимося на неї фактично – якщо нарешті не продовжимо робити те, що розпочали в 2014 році.

 

The International Consortium of Investigative Journalists: Global banks defy U.S. crackdowns by serving oligarchs, criminals and terrorists

The FinCEN Files show trillions in tainted dollars flow freely through major banks, swamping a broken enforcement system.

Confidential Clients: Ihor Kolomoisky

Confidential Clients: Dmytro Firtash

Confidential Clients: Andriy Klyuyev

 

ВВС: Що таке файли FinCEN? І чому це важливо

Файли FinCEN – це понад 2500 документів, більша частина яких – звіти, які банки відповідно до закону відправляли міністерству фінансів США з 2000 по 2017 рік. У цих звітах банки повідомляють про підозрілі дії своїх клієнтів, проте самі по собі ці документи не є доказом порушення закону. Документи FinCEN отримали журналісти Buzzfeed, які потім передали їх Міжнародному консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ). Ця група об’єднує представників 108 новинних організацій в 88 країнах, зокрема, репортерів програми BBC “Панорама”. Сотні журналістів вивчили величезні масиви технічної документації, щоб оприлюднити частину діяльності, до якої банки не хотіли б привертати увагу.

Автор