Вам кортить погратися з Європою у “вірю – не вірю”?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Просто балдію спостерігати за тим, з яким нахненням ЗЕботва і долучені до неї окремі Х-перди, похмуривши лобики і стиснувши губки, доводять, що віце-президент Асоціації “Україна-ЄС” та депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадел – трепло і балаболка. Мовляв, безвіз у України забрати не можна, бо ЗЕботва, бачте, прочитала європейські закони, а там не передбачена така можливість.

Вони не помітили навіть другого твіту пані фон Крамон, де та відвертим текстом дала зрозуміти, що Арахамії варто не листів від ЄС чекати, а почути її попередній месседж, бо гірко буде.

Якщо ж слів пані фон Крамон ЗЕкоманді та її ЗЕботві мало, я нагадаю, що стурбованість щодо обрання керівника антикорупційного органу висловили ще й посли G7, а речник ЄС з зовнішньої політики Петер Стан чітко заявив, незалежність НАБУ і САП були умовою отримання безвізу.

У зв’язку з цим я хочу запитати у ЗЕботви та долучених до них ЗЕ-кспердів. То правда. Ви можете просторікувати, ніби чутки про втрату безвізу розпускає Порошенко. А що ви робитимете, якщо раптом виявиться, що пані фон Крамон і пан Стан – не чорнороті балакуни, а люди які відповідають за кожне своє слово – інших у тих структурах не тримають? Що як ЄС справді скасує безвіз? Що тоді ви казатимете українцям? Що ЄС вчинив не по тих законах, які ви прочитали, а по тих, до яких ви дочитати не встигли, бо у ваших вузьких черепах клепки бракує?

Вам кортить погратися з Європою у “вірю – не вірю”? А до можливих наслідків ви готові? ДумайТе, аби запізно не було.