Зради і перемоги тижня. 11 – 17 вересня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 11 – 17 вересня 2020 р.

ЗРАДА

Під будівлею парламенту відбулася акція, у якій брали участь кілька сотень осіб з вимогою створити тимчасову слідчу комісію парламенту для розслідування справи “вагнерівців”. Умова полягає в тому, щоб розслідувати факти здачі національних інтересів та державної зради у справі “вагнерівців”. Створити ТСК Рада відмовилася.

Розвиток програми співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною залежатиме від збереження незалежності від влади діяльності антикорупційних органів у країні. Про це сказав директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс. Зазначається, що коли буде візит наступної місії МВФ – невідомо.

Національна поліція від початку 2020 року відкрила 148 кримінальних проваджень, пов’язаних з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.

У Києві стався вибух в одному з ресторанів на Андріївському узвозі. Рятувальники попередньо встановили, що в кухні внаслідок розігріву печі вибухнули чотири побутові газові балончики ємністю по 0,75 л. Постраждали три працівники кухні, які були поруч, двох з яких було з опіками та травматичним шоком госпіталізовано працівниками швидкої допомоги.

Голова правління “Укрзалізниці” Володимир Жмак вже три тижні працює без підписаного контракту. З командою у нього теж є певні труднощі, оскільки призначення членів правління – складний процес. Команда наразі працює на волонтерських засадах.

ПЕРЕМОГА

У Яворівському районі Львівської області почалися військові навчання Rapid Trident-2020. На Львівщині перебуватимуть близько 4 тисяч військових із 9 країн. Під час занять на навчальних ділянках залучатиметься бронетехніка та проводитимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації, та повітряних суден військової авіації Повітряних Сил ЗС України тощо.

Національне антикорупційне бюро опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Олександру Юрченку (фракція партії “Слуга народу”).

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти народного депутата України Андрія Деркача та ще трьох пов‘язаних з Росією осіб, звинувативши їх у “спробах вплинути на виборчий процес у США” під час президентських виборів 2020 року.

Європейський суд з прав людини прийняв заяву підозрюваного у вбивстві українського журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка проти України. Адвокати Антоненка наголошують, що його затримали незаконно.

Верховна рада України заборонила народним депутатам мати в підпорядкуванні близьких осіб. Депутатам усіх рівнів заборонено мати на посадах помічників-консультантів близьких осіб.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор