Чи впливають дороги на рейтинг?

Валерій Прозапас

Бачите, як зручно. Користуючись епідемією, створюєш фонд по боротьбі з нею… і починаєш будувати дороги без тендерів.

При цьому підіймаєш вартість виконання робіт на 57% в порівнянні з часами “марадьоров”, бо все це спільна кормушка для всієї влади, зі “на 100% моїми людьми” в силовиках в тому числі.

Це і називається “ні обіцянок, ні пробачень” – ми вам нічого не обіцяли і вибачатися не збираємось, у нас “кінець епохи бідності”, якщо перекласти.

Проте в умовах дерибану часто втрачаються береги, і про якість виконання робіт стає думати нецікаво, головне, швиденько освоїти, як на цих фотографіях з так званого “Великого крадівництва будівництва”.

Потім приїде президент, переріже стрічку, як і обіцяв перед виборами припинити совок, а народу вкинуть гасло “Ну хоть что-то же дєлаєтся!”

А такий підхід до витрати державних коштів і є однією з основних причин економічної кризи, безробіття та порожнього бюджету, бо корупція, зловживання та дерибан насправді виросли в рази, але по телевізору цього не покажуть.

Фото © Facebook Angelina Ustimenko


Володимир Омелян

Інколи здається, що на Банковій оселився есеїст-початківець.

І ці здогади знаходять підтвердження, коли читаєш телеграм-канал або фейсбук сторінку Офісу Президента України. Чомусь на інтернет-сторінці його публікують менше, бо не всі з цих геніальних «опусів» можна знайти.

Ось черговий текст про традиційні 28 років безгосподарності, коли «більшість» крали, але тепер встало Ясне Сонце (і крадуть вже поголовно всі причетні 😉 ).

Для мене давно дивні оці 28 років.
А за совітів не крали і не грабували?
А Ваші улюблені царі за рахунок чого жили?

Тому пропоную починати так: з часів Трипілля, сім тисяч років (!!!), не було ладу на землі Вкраїнській, допоки року Божого 2019 не засяяло Ясне Сонечко…

Так буде ще красивіше і величніше!

Тішить зміна акцентів: якщо раніше, до Зеленського, крали усі, і лише Зеленський навчив усіх не красти, то в цьому повідомленні вже йдеться, що лише більшість минулих політиків крали. Ще трохи і дійдемо до розуміння, що при Зеленському чомусь крадуть більше, аніж за минулої влади, хоча Великий Зе пропагував аскетизм.

А тепер до суті.

Багатостраждальне Дніпровське летовище.

З тексту трубадура випливає, що до запуску нової злітної смуги залишилися лічені години, бо ось трактор вийшов в поле, і вже копають яму горді нащадки культури шнурової кераміки.

На жаль, Володимир Зеленський, з болем змушений Вам зазначити, що Вас нещадно дурять або просто найоб*ють. В принципі, так само, як Ви дурите майже усіх нас.

Тендер досі не проведено, навіть нормальний проект відсутній. Фактично змарнували рік невідомо на що. Грошей на це теж немає. І коли Ви обіцяєте, що 2 млрд грн будуть, то змушений Вас розчарувати – потрібно буде мінімум 4 млрд! А з Вашими апетитами – усі 8 млрд грн!

Якщо будуть кошти і проект, то фізично будувати Вам цей об’єкт мінімум два роки. Хоча якщо Ви досі не можете здати в експлуатацію збудоване нами ще в 2019 році Одеське летовище, то в Дніпрі будівництво триватиме років зо 5.

Про решта 15 летовищ, 5 морських портів – можна я знову перепитаю, коли вони будуть?

Але Ваші підлеглі Вам можуть обіцяти все, що завгодно, на наступні роки. Коли рахунок пішов на місяці, Вам вже неважливо, що буде в 2022, чи не так?!

До речі, про Велике Будівництво.
Сьогодні Sergey Kuyun розмістив інформацію, як у черзі на проходження українсько-білоруського кордону стоять десятки вантажівок з бітумом. Чекають годинами і добами на оформлення української митниці, бо доблесна українська влада знову щось наплутала.
Ви в курсі, що після такого очікування з цього бітуму можна буде будувати лише піраміду, а не дорогу?
Чи знову Порошенко з Омеляном винні?

І про рейтинги.
На Вашому місці, я би звернув увагу, що майже 70% українців вважають, що Ви ведете державу в неправильному напрямку. І майже 60% вважають, що найбільша загроза для держави не війна чи коронавірус, а Ваша некомпетентна влада.

Правда, парадокс: 90% підтримують Велике Будівництво, а 70% вважають, що Ви не той і не туди?

Вам не пояснили, що насправді дороги на рейтинг не впливають? 😉

Добре, що не пояснили, будуйте далі, дороги потрібні!
Старайтеся будувати краще, більше і дешевше, аніж ми.
Бо наразі виходить навпаки.

Автор