Історія про коронавірус – це велика корупційна трагікомедія

Ігор Артюшенко

Історія про коронавірус — це велика корупційна трагікомедія. І річ не тільки про те, що з фонду боротьби з COVID-19 куплено 0 (нуль) апаратів ШВЛ, а гроші витрачалися на статті, які взагалі ніяк не пов’язані з медициною.

В цьому серіалі влада залякала населення, заборонила працювати бізнесу, але при цьому закрила очі на ресторан Велюр та великі супермаркети. Зеленський ходив без маски, а при цьому цілі загони поліції гнали людей з пляжу.

Про фінал казати ще рано, але наступна серія буде трагічною.


Олексій Осипенко

Итого:

– Абсолютно безумный карантин весной убил экономику.
– Совершенно безумные объяснения чиновников убили доверие к карантину.
– Предсказуемо, что деньги вместо создания инфраструктуры для преодоления вспышки после карантина (а вспышка, сцуко, неизбежна – в условиях изоляции не формируется herd immunity) были с3,14жены на “большом строительстве”.

Теперь, когда у нас понеслась вторая (на самом деле – сбитая на старте первая) волна, мы получаем:

– Убитую экономику, когда людям не за что купить лекарства.
– Абсолютно не готовую к вспышке медицину – мы оказались такими мастерами по борьбе с ковид, что на радостях пропили всю заначку.
– Тотально неверящее ничему население: после заявлений чиновников, что “мы просто хотели ужасу нагнать”, верить этим долбое*ам никто не будет.

Я бы сказал, что я же говорил, но, думаю, всем и так все понятно уже.

Здобулы, молодцы.


Тамара Горіха Зерня

Ми всі чули діалог між сімейним лікарем та диспетчером швидкої, яка відмовлялася прийняти хворого з двосторонньою пневмонією на госпіталізацією. (див. вище – ред.)

Пацієнта з 70% ураженням легенів неможливо покласти в лікарню у Київській області, тому що всі місця «на підозру» вже зайняті, а результатів тесту на COVID у нього ще не було.

А позавчора МОЗ оприлюднило «новий алгоритм дії при підозрі на коронавірус», де чорним по білому сказано, що медична допомога зараженому надається ТІЛЬКИ після позитивного результату тесту. До отримання результатів тесту рекомендується самоізоляція.

А тепер відкриваємо форуми і читаємо, скільки часу в середньому люди очікують на результати тесту у державній лабораторії. (Підказка: від 7 до 10 днів).

Нещодавно знайома з онкологією постила талончик, вона була 702 у черзі на аналіз у Києві. О, я вже чую ці корисні поради: так тестуйтесь у комерційних клініках! Особливо добре радити, коли ти сидиш у Києві, та у тебе є вільних дві-три тисячі гривень.

Я боюсь зруйнувати чиюсь картину світу, але все-таки напишу. В Україні є люди, які не живуть у Києві! І не мають можливість приїхати до Києва, щоб здати аналіз на «корону». Більше того, навіть у область не можуть доїхати, а тим більше вишукувати там комерційну лабораторію. І ці люди, уявляєте, хотіли б жити. І їм теж цікаво, куди поділися гроші з фонду боротьби з COVID, для формування якого навесні нас обідрали як липу. Обрізали всі соціальні програми, зняли гроші з культури, науки, освіти – все на благу мету боротьби з хворобою.

А тепер виявляється, що Фонд розкрадено під приводом ремонту доріг, і навіть найбільш стійкі прихильники Зе задаються питанням: Вова, а ти не репнеш?

Вибачте, риторичне запитання. Про відкати на великому будівництві від Зеленського ми обов’язково напишемо.
Поки що повернемося до наших хворих.

Як відзначила сьогодні Ірина Геращенко після відвідин столичної клінічної лікарні швидкої допомоги, тестів нема, ліжок нема, кисню нема і захисту для лікарів теж нема. І це пані Ірина ще не написала, як люди б’ються за кисневі маски для родичів. Про ліжка у коридорах, які вже за щастя. Про одного лікаря на два поверхи, тому що нікому працювати.

А з Банкової у відповідь тиша. Навпаки, наш верховний каратист дуже навіть задоволений, кабанчик такий, катається по областях зі своєю Зе-агітацією. От хоч у когось життя вдалось.

Війну він переміг, хворобу вилікував, дороги відкриває, річки скородить, чорноземи місить. Вова впевнений, що для нього ковточок кисню завжди знайдеться, навіть якщо це буде останній кисень в Україні.


Ірина Геращенко

Ну, й трохи важливих позитивних новин з Лікарні швидкої допомоги.

Вчора ми з Mariya Ionova після спілкування з керівництвом лікарні публічно поінформували журналістів і направили запит на Уряд про неприпустиму ситуацію, що склалася з відсутністю фінансування для лікування хворих на COVID .

З березня тут лікують ургентних хворих, в яких є й підозри на коронавірус, у 50 пацієнтів хвороба була підтверджена, 107 медпрацівників було інфіковано. З травня – ніяких доплат.

І ось після оприлюднення нашого запиту до уряду сьогодні медколектив отримав розпорядження, що лікарню включено до переліку закладів, які надають допомогу при COVID. Ганьба, що це зроблено фактично через півроку, коли медперсонал надає таку допомогу інфікованим.

З Марією і колегами працюємо над тим, аби лікарня отримала всі необхідні виплати і фінансування. Дякуємо медикам за вашу роботу.


Шок-контент! В Мелитополе скоро появится своё средство от коронавируса!! Надо подождать всего… 8 месяцев. И это……

Опубліковано Екатериною Данилиною-Левочко Середа, 9 вересня 2020 р.

 

Ілюстрація © Alireza Pakdel

Автор