Візит команди Петра Порошенка до Тернопільської області (фото, відео)

Господь з нами, і Україна переможе: Петро Порошенко взяв участь у ювілейній Зарванецькій прощі

 

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у ювілейній Зарваницькій прощі.

У богослужіннях, які очолив Предстоятель УГКЦ, Блаженніший Святослав, взяли участь тисячі прочан. Цього року вперше проща у Марійському духовному центрі Зарваниця також відбувалася в онлайн форматі.

«Сьогодні історичний день. Бо сьогодні 25-а річниця першої Зарваницькоі прощі, яку Мирослав-Іван Любачівський 25 років тому зробив тут, на цьому святому місці», – зазначив Петро Порошенко у коментарі журналістам.

«Я твердо переконаний, що Господь захищає Україну. Бо всю ту навалу, яку українська земля, український народ отримує від країни-агресора за останні 6 років – без Божої допомоги, без того, щоб Господь почув наші молитви, нам було б долати набагато важче. І правда з нами, Господь Бог з нами, і ми все витримаємо», – переконаний п‘ятий Президент.

«Ми звільнимо нашу землю. Ми звільнимо і Донбас, ми звільнимо Крим з Божою допомогою. Ми подолаємо коронавірус. Ми подолаємо ті кричущі пробеми, які зараз є в економіці, в руйнації реформ, в руйнації децентралізації, руйнації армії. Ми захистимо нашу українську мову. Ви бачили, що було позавчора, але ми як парламентський спецназ захистили мову. Ми захистили право українців молитися до Господа українською мовою. І ми в подальшому будемо рішуче захищати Україну», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко подякував Його Блаженству Святославу, всім священнослужителям та прочанам, які долучились до молитви.

«Подивіться, скільки нас багато сьогодні на Зарваницькій прощі. Я хотів би подякувати хлопцям із «Захисти Україну», нашим воїнам, які боронили нашу державу на фронті, і які боронять нашу державу від реваншу», – зазначив Петро Порошенко.

Після закінчення літургії відбулася зустріч Петра Порошенка та Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

25 років тому відбулася перша Всеукраїнська проща до Зарваниці, на якій Блаженніший Патріарх Мирослав-Іван Любачівський здійснив акт посвяти українського народу під покров Пресвятої Богородиці. 20 років тому під час Всеукраїнської прощі відбулося освячення Собору Зарваницької Божої Матері.

Джерело

 

 

 

Щороку у Зарваниці людей єднають спільні цінності – Микола Княжицький

Духовний центр Зарваниця – це особливе місце для українців різних християнських конфесій, бо всіх їх об’єднують спільні цінності і любов до України. Про це сказав наролний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, який взяв участь в ювілейній Літургії.

«Зарваниця – це святе місце для кожного українця, незалежно від того, це католики, чи православні. Хоча це греко -католицький паломницький центр, сюди приходить завжди дуже багато православних, тому що всі українські релігії все одно мають спільного Бога і спільних вірних. Коли сюди приходиш, то завжди внутрішньо відчуваєш себе чистіше, відчуваєш єднання з людьми», – сказав Княжицький в коментарі журналістам.

«Цього року була онлайн – проща і це добре, бо люди не ризикують заразитися чи заразити когось іншого. Прийшло багато людей, які, зберігаючи дистанцію і всі заходи безпеки, молилися всі разом, разом з духовенством греко-католицької церкви, з Петром Порошенком. Мене вразив момент вручення нагороди імені Андрія Шептицького Івану Васюнику, який заснував цей паломницький центр», – зауважив депутат.

«Іван Васюник зробив дуже багато, він згадував тут під час своєї промови про відзначення Голодомору, про те, як багато робили українські християни для порятунку жертв Голокосту. Ці гуманні цінності об’єднують людей традиційно щороку і дуже багато чого вартують», – додав Княжицький.

Джерело

 

Петро Порошенко передав 1800 швейцарських тестів на коронавірус лікарням Тернопільщини

 

Під час перебування у Тернопільській області п‘ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко передав медзакладам чергову партію ІФА-тестів виробництва швейцарської компанії Roche.

1000 тестів отримала Тернопільська університетська лікарня, ще по 400 тестів – Тернопільська міська лікарня N2 та Теребовлянська центральна районна лікарня.

Генеральний директор Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар подякував Петру Порошенку за постійну підтримку лікарів і наголосив, що лікарня за каденції п’ятого Президента була розбудована і оснащена новітнім обладнанням.

«Ви відкривали цей корпус, він оснащений, мабуть, найпотужніше з усіх лабораторних центрів країни. Я дякую за ту допомогу, яку ви постійно надаєте нашому колективу. Ми добре розуміємо вартість лабораторного оснащення, ці методики, які ви даєте, дають нам можливість моніторити ситуацію в колективі. Це вже друга серія тестів, яку ми отримуємо. За першою програмою майже 300 працівників було протестовано. На жаль, епідеміологічна ситуація не покращується, і ми повинні розуміти, що моніторинг медичного персоналу – це одна з найважливіших цілей», – сказав очільник лікарні.

«Перш за все я хотів би подякувати кожному з вас за те, що ви зараз стоїте на передовій. І в умовах, коли не створені умови для захисту лікарів, ви робите справжнє диво і справжнє геройство. Ви зупиняєте пандемію, ліквідовуєте прорахунки влади. Робите це фактично на голому ентузіазмі», – звернувся Петро Порошенко до медпрацівників.

Він зауважив, що влада обіцяла медикам захист, натомість 900 тон масок на початку епідемії були вивезені за кордон.

«Наша команда, бачачи незграбність дій влади, завезла 130 тисяч захисних антивірусних костюмів найвищої якості. І я щасливий, що ми захистили сотні, а може й тисячі лікарів. Більше трьох тисяч потрапило саме в Тернопільську область. Додатково завезли захисні маски, антивірусні окуляри, пульсоксиметри. Відновили апарати ШВЛ», – зазначив Петро Порошенко.

«Завезли унікальні надсучасні тести. Тести безкоштовні. Вони щойно розроблені, розробка завершилася 10 травня, а вже 17 травня перша партія була в Україні. 2 тисячі тестів за рахунок нашої команди у Тернопільську область було поставлено в минулому місяці. Сьогодні – ще майже 2 тисячі тестів. В першу чергу лікарі мають пройти найнадійніше тестування для то, щоб знайти антитіла і провести діагностику. Я дуже хотів би, щоб наші лікарі були захищені», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Він навів приклад Вінниці, де перша партія тестів була використана для діагностики серед вихователів дитячих садків. «В перший же день, провівши 300 тестів, у 6 виховательок результати були позитивні. Я щиро бажаю, щоб усі ці тести були негативними. Але принаймні точно вони надійні», – зауважив Порошенко.

Він також наголосив, що парламентська команда «Європейської Солідарності» продовжує відстоювати соціальний захист медпрацівників. «Так, як ми ставимося до наших воїнів на фронті, – так само треба ставитися і до соціального захисту лікарів, і щодо заробітної платні. На час, коли вони задіяні до пандемічних заходів, заробітна плата має бути більша на 300%», – переконаний Порошенко.

Він нагадав, що ініціював запровадження страхування для медиків на випадок захворювання коронавірусною хворобою. Проте монобільшість фактично обдурила лікарів, вихолостивши закон про страхування.

«Просто обманули лікарів. У нас було – ті, хто захворів, отримують компенсацію від держави стільки, скільки отримує поранений воїн. В залежності від важкості хвороби 100-200-300 тисяч. Не дай Боже, хвороба призвела до трагічного наслідку – мільйон шістсот тисяч. Щодо страхування лікарів від хвороби вони сказали: тільки тоді, коли лікар стане інвалідом. Але від коронавірусу інвалідами не стають. Або помирають, або одужують. І ви просто дурите людей», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко наголосив, що «парламентський спецназ» буде завжди захищати інтереси України і українців з усіх куточків нашої держави – чи йдеться про лікарів, чи про армію, чи про захист рідної мови.

Джерело

 

Маємо захистити українців від викликів, до яких довела «зелена» влада – Петро Порошенко на Тернопільщині

Україна відкочується від реформ, які були проведені і давали результат. Маємо зробити все, аби не дати владі зруйнувати досягнення реформ країни за попередні роки. Про це сказав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час обласної партійної конференції на Тернопільщині.

Голова партії зазначив, що за попередні роки вдалося у надскладних умовах розбудувати українську армію, ствердити позиції Православної церкви, захистити українську мову. «Ми захистимо і будемо захищати все, що ми зробили. Наголошую, що це не тільки армія, не тільки мова і не тільки віра», – додав він.

Петро Порошенко нагадав: «Ми зробили децентралізацію, коли гроші з Києва передали на місця. Це зробила наша команда. Я обіцяв це під час передвибочої кампанії, і вперше реальний ресурс пішов на суб’єкти місцевого самоврядування, були збільшені місцеві бюджети від 5 до 22 разів».

П’ятий Президент України також підкреслив, що була започаткована реформа сільської медицини, телемедицина, Нова українська школа, розвиток інклюзивної освіти. На жаль, за всіма цими напрямками нова влада повністю зупинила рух. «Що поганого вам зробили мешканці гірських сіл Карпат, коли ви зруйнували реформу телемедицини? Все було зроблено, а ви її зруйнували… Що поганого вам зробили діти з особливими потребами? Марина разом з нашою командою опікувалася системою інклюзивної освіти, і ці діти змогли нарешті вирватися з чотирьох стін, відновити нормальне життя», – зауважив Петро Порошенко.

Він також розкритикував зупинку будівництва гуртожитків для воїнів-контрактників: «Мали здати будинків для 23 тисяч контрактників, а замість цього сказали, що може до кінця року дамо квартири 70 військовослужбовцям. Ось це є ставленням до армії».

Порошенко зауважив, що є загрози і для фінансово-банківського сектору, який завдяки реформі демонструє стійкість попри економічні виклики. «Зараз фінансова криза, 7% падіння ВВП, зашкалює безробіття, падає експорт, а міцність наших фінансово-банківських реформ така, що курс тримається і жоден банк не розвалився», – також сказав Петро Порошенко.

«Ми маємо виступити єдиним фронтом. Зараз на наші плечі лягає величезна відповідальність. І ми готові запропонувати країні програму економічного порятунку. Ми врятуємо економіку від жахливої кризи, падіння промислового виробництва, руйнації бізнес-клімату. Ми маємо захистити народ від тих викликів, до яких довела «зелена» влада», – наголосив голова «Європейської Солідарності».

Головою Тернопільської партійної організації було обрано Степана Барну.

На партійній конференції голова громадської організації «Українська родина» вручила Петру Порошенку та народним депутатам фракції вишиванки, які виготовили її діти.

Джерело

 

 

 

 

 

Автор