Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 13.07.2020 (фото)

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 13 липня 2020 року

13 липня 2020 р. збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Ворог продовжує нехтувати вимогами Мінських домовленостей і застосовує заборонені зразки озброєння.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм біля Луганського і Кримського, а неподалік Майорська провокував українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” окупанти обстріляли наші опорні пункти з мінометів калібру 82 мм поблизу Пищевика та Авдіївки. Також противник задіяв гранатомети різних систем та стрілецьку зброю неподалік Кам’янки і Славного, а по оборонцях Водяного відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

На превеликий жаль, впродовж поточної доби двоє наших мужніх захисників загинули. Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким полеглих українських героїв.

Під час ворожих обстрілів наші військовослужбовці виявили мужність та витримку. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповіли на усі вогневі провокації противника, змусивши окупантів повернутись до дотримання режиму «тиші». За кожне втрачене життя українського воїна загарбники понесуть заслужене покарання. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 обстрілів не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

12 липня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник здійснював обстріли по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, 120-ти і 82-х мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 12 населених пунктів: Новотошківське, Кримське, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка, Хутір Вільний, Кам’янка, Оріхове, Луганське, Водяне та Новоселівка Друга.

За минулу добу 5 українських захисників отримали поранення, ще один військовослужбовець зазнав бойового травмування. Воїнів доставлено до медичних закладів та надано необхідну допомогу лікарів.

12 липня представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито 2 вбивства, 1 грабіж, 3 крадіжки, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 4 факти незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 51 адміністративне правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5 554 транспортних засоби та 4 598 осіб.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 503 особи. В зворотному напрямку – 424 особи. КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонували.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

З СУМОМ ПОВІДОМЛЯЄМО ПРО ВТРАТУСьогодні, 13 липня 2020 року, внаслідок прицільного ворожого обстрілу позицій…

Опубліковано 79 окрема десантно-штурмова бригада Миколаїв Понеділок, 13 липня 2020 р.

 

Чомусь я зі страхом чекала на ім'я. Не дарма.Той самий загиблий медик – це Mikola Ilin, позивний "Естонець".Написала…

Опубліковано Iryna Guk Вівторок, 14 липня 2020 р.

 

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил продовжують гасити тліючу деревину у Луганській області

Станом на 13 липня осередків відкритого горіння у лісових масивах на Луганщині не спостерігається. В межах контрольованого периметру продовжується гасіння тліючої деревини у лісовому масиві.

Сьогодні до ліквідації пожежі та її наслідків залучено 60 військовослужбовців Збройних Сил України та 6 одиниць інженерної техніки. Зокрема, бульдозери на артилерійському тягачі БАТ-2 та авторозливні станції АРС-14 задіяні до гасіння полігону твердих відходів. Також військовослужбовці Об’єднаних сил продовжують здійснювати за допомогою 2 БПЛА цілодобову аеро-розвідка лісу. Ведеться спостереження щоби не виникло повторного загоряння ще тліючої деревини. Вся зібрана інформація в он-лайн режимі передається пожежним командам для ефективнішої боротьби з вогнем.

Крім того, з цивільним мешканцям працюють військові медики та представники цивільно-військового співробітництва зі складу Об’єднаних сил. Зокрема, для місцевого населення села Смолянинове, яке найбільше постраждало від лісових пожеж, військовослужбовці передали одяг та взуття для дітей і дорослих, необхідний посуд, засоби гігієни та антисептики.

Джерело

 

За даними розвідки незаконні збройні формування РФ знову понесли втрати особового складу та техніки

Командування операції Об’єднаних сил підкреслює, що підступні дії незаконних збройних формувань РФ на Донбасі не залишаються без відповіді. За кожне втрачене життя українського воїна окупанти несуть заслужене покарання. У разі загрози життю та здоров’ю наших воїнів, при спробах захоплення територій чи здійснення обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації, військовослужбовці Об’єднаних сил завжди дають і будуть давати адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику з метою придушення його вогневих засобів та припинення агресивних дій.

Так, за підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за минулий тиждень з 6 по 12 липня склали:

загиблими – 25 осіб;
пораненими та травмованими – 16 осіб.

Окрім того, за минулий тиждень нашими воїнами знищено 6 одиниць ворожої техніки. Серед них, дві самохідні артилерійські установки калібру 122 мм 2С1 та дві артилерійські гаубиці калібру 152 мм 2А65 «Мста Б» наші воїни знищили під час вогню у відповідь на ворожі обстріли. Також наші воїни вогнем суттєво пошкодили і вивели зі строю бронеавтомобіль виробництва РФ «Тигр» та один армійський колісний позашляховик.

Розвідка постійно фіксує використання ворогом забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Окупанти настільки підступні, що прикриваються мирними мешканцями і ведуть вогонь по наших позиціях розміщуючи своє озброєння біля житлових будинків знаючи, що українські захисники ніколи не будуть стріляти по мирних мешканцях.

Окремо варто наголосити, що вже третій тиждень поспіль незаконна влада безуспішно проводить рекламну кампанію щодо агітації населення окупованого Донбасу йти служити до лав незаконних збройних формувань. Незадоволення окупаційною владою та її порядками показало повний провал цієї акції. Натомість окупанти розіслали повістки до військкоматів особам призивного віку начебто для того, щоб уточнити облікові данні. А насправді їх там змушують укладати контракти з незаконними і злочинними збройними формуваннями.

Особам, які прибувають до військкоматів , наполегливо рекомендовано підписати контракт на проходження військової служби. В якості заохочення пропонують безкоштовне 3-х разове харчування, речове забезпечення, проживання в гуртожитку, оплачувану відпустку до 30-ти календарних днів, пільгове оформлення паспортів так званих “ЛДНР” і РФ тощо. В пусті обіцянки окупаційної влади Донбасу давно вже ніхто з місцевих мешканців не вірить, бажаючих йти служити до їхнього бандитського війська і гинути за злочинців немає. А доукомплектування особовим складом з’єднань та частин окупантів продовжується за рахунок найманців з РФ.

Також наголошуємо на тому, що у підрозділах окупаційних військ РФ дуже низький морально-психологічний стан. Не припиняються самогубства та дезертирство особового складу Вживання алкоголю та наркотиків у них стає нормою, і їхні ватажки втрачають контроль над підлеглими.

Тільки на минулому тижні у окупантів було зафіксовано 4 смертельні випадки внаслідок передозування наркотиками, одна спроба самогубства та декілька залишень місць служби зі зброєю.

Також у ворожих підрозділах постійно фіксуються випадки підриву особового складу на власних мінах.

Об’єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту Українського народу.

Слава Україні!

Джерело

 

Сьогодні, 13 липня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню

Ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Славного.

На превеликий жаль, внаслідок обстрілу противника Україна втратила одного мужнього захисника.

Такі підступні дії окупантів не залишаться безкарними. За свої злочини ворог понесе заслужене покарання.

Ще одна трагічна подія сталася поблизу населеного пункту Зайцеве. Під час виконання бойового завдання внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям.

Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих українських героїв.

Джерело