Ніякої «справи Свинарчуків» ніколи не існувало

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Подільський суд міста Києва виправдав Олега Гладковського. Суд визнав, що інформація Bihus.info про корупційні оборудки в Укроборонпромі недостовірна. Адвокат Гладковського повідомив – суд тривав півтора роки тому, що відповідачі (тобто Бігус з компашкою) стабільно не з’являлися на засідання.

Все це говорить, що Бігус і його компашка не мали реальних доказів корупції Гладковського і свідомо затягували суд, а всі їх передачки були суцільними мультиками – як я писав ще весною 2019-го.

Я дуже хочу, аби Олег Гладковський подав зустрічний позов по відшкодуванню моральних збитків і аби Бігуса роздягнув як липку. Ні, я не зла людина. І я згоден – Бігус с компашкою справді розкривають чимало корупціонерів. Але. Безкарність породжує безкарність. Ми йдемо в Європу, здається? Так там нормою є, збрехав – присудив суд – плати. Існує різниця між свободою слова і свободою трьопу. Схоже, в Україні треба про це нагадувати регулярно.

* * *

Бігус заявив, що подасть апеляцію на рішення суду, яким виправдали Гладковського по справі про передачки Бігуса про нібито корупцію в Укроборонпромі.

Можемо не перейматися. Цей суд також триватиме роки півтора.

Бо Бігус і бігусня так само регулярно прогулюватимуть засідання. Як з Гладковським. Зате на всі закиди вони гордо заявлятимуть: «Триває апеляція!»

 

 


Джон Сміт

Ось і поставлена крапка у “справі Свинарчуків”. Ніякої “справи Свинарчуків” ніколи не існувало. Відбувалася інформаційна спецоперація, метою якої було усунути проєвропейські реформаторські сили від влади. Через “журналіста” з родичами у російських спецслужбах зробили гучний вкид прямо перед виборами і через ЗМІ олігархів-втікачів перевели стрілки на Порошенко. Вуаля! У нас новий президент-наркоман, який здає позиції держави по всім фронтам.

А через півтора року суд зобов’язує Бігуса принести вибачення і в ефірі зачитати спростування всіх звинувачень на адресу родини Гладковських. А до того правоохоронні органи вже за нової влади проводять офіційне розслідування і заявляють своє категоричне: доказів немає.
Ось і вся історія.

Та це вже нікому не цікаво. Справу зроблено. В нас вже нова влада, і ці мародери крадуть так, що вистачає заліпити рти краденими грошима всім цим “розслідувачам”.

Все, що говорили порохоботи, виявилось правдою. А всі ці “борцуни за правду” виявились корисними ідіотами Кремля і олігархів. Але реально, насправді, багато з них – це свідомі провокатори, якими ворог інфікував нашу четверту владу та громадянське суспільство і тепер використовує в своїх інтересах.


Тарас Чорновіл

Щодо рішення суду про недостовірність фактів про родину Гладковських та вимогу спростувати брехливу інформацію знають усі. Як і про те, що вся ця п’ята колона темою “Свинарчуків” зробила результат виборів, а заодно всю державу. Але іноді виникає питання: чому ж воно так брехало? Адже щось там розкопувати та перевіряти інформацію воно вміє та має для цього належний штат людей. Мені здається, що це якраз той випадок, коли можна прямо говорити про російський агентурний слід.

І це не конспірологія та тим більше не щось у стилі відмовок усіляких провокаторів: “У вас кожен, хто критикує Порошенка, – путінський агент”. Ні, не кожен. Серед них також повно закомплексованих і отруєних власною нереалізованістю вічно ображених. А також гігантська кількість звичайнісіньких тривіальних ідіотів. Але це не у випадку Бігуса.

Є речі, які я й сам умію робити непогано, але коли йдеться про пошук у численних базах даних, зокрема й у рашистських, я покладаюся на тих, хто в цьому на кілька порядків уміліші за мене. Таким найперше вважаю блогера Андрія Дзиндзю. У самий розпал цього інспірованого скандалу він розкопав фактаж про дуже навіть не просту родину Бігуса в РФії. Тоді це читав, і багато що стало на свої місця. Зараз і сам уже деталей тих розслідувань не пригадую, та й інші їх навряд чи зможуть легко відшукати. Тому особисте прохання до Андрія – продублювати ті матеріали та поставити позначку на мене, щоб і на моїй сторінці матеріал був доступний, а я тоді його ще додатково перепощу для кращого представлення у стрічці. Наперед дякую!

Теж іноді дивлюся на деякі нові викриття Бігуса. Повторюся: він не ідіот, а падлюка, але готувати такі матеріали вміє. Але цитую його рідко, а точніше тільки тоді, коли можу перепровірити інформацію. Бо коли він зараз почав жорстко пісочити деяких впливових слуг, це все дійсно дуже правдоподібно. Очевидно, що переважно інформація правдива. Але вона змогла в його програмах та інтернет-ресурсах появитися лише тому, що в Москві дядя Вова незадоволений “нерішучістю” Вовочки Кріворожського. Він не виконав домашніх завдань, і на нього дали команду “Фас” усіляким шаріям та продажним журнашлюшкам, щоб трохи прилякнути й підштовхнути.

Чи маємо ми тільки через це не вірити такій викривальній інформації та, боронь, Боже, пожаліти цього телепня й не критикувати його? Та ніколи в світі. Бо воно до глибини душі промосковське, і його рано чи пізно нагнуть, якщо він не боятиметься нас ще більше, ніж Путіна. Тому навіть така мерзота, як Бігус, зараз про Зеленського та його дворову команду може подавати реальну інформацію. Просто до неї слід ставитися критично й обережно. Бо в Бігуса компромат цілком імовірно походить з Москви. І завтра він з таким самим запалом почне озвучувати нові кремлівські темники проти Порошенка.