Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 25.06.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

25 червня 2020 р. збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, неподалік населеного пункту Хутір Вільний російські збройні формування двічі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Попри відносне затишшя українські захисники не мають ілюзій, що окупанти раптом почали дотримуватися домовленостей про перемир’я. Військовослужбовці Об’єднаних сил пильно спостерігають за противником, повністю контролюючи його дії. Тож цей час на інших ділянках бойового зіткнення наші воїни використали на дообладнання позицій.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

24 червня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із 82-х мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 4 населених пунктів: Старогнатівка, Широкине, Мар’їнка та Хутір Вільний.

За минулу добу втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

24 червня представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 20 злочинів. З них 4 крадіжки, 8 випадків незаконного зберігання наркотиків, одне пограбування та два випадки незаконного поводження зі зброєю і вибухівкою. Також виявлено 69 адміністративних правопорушень.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» зі сторони тимчасово окупованої території лінію розмежування перетнуло 1044 особи, у зворотному напрямку – 372 особи. КПВВ “Мар’їнка” досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.

Своїми діями загарбники лише продовжують загострювати і без того складну гуманітарну ситуацію на окупованій ними частині Донбасу та демонструють повну байдужість до проблем мирних мешканців.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Щоденний звіт №149/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 24 червня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 23 червня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Спостерігачі виявили, що камера СММ біля Широкиного була розбита, а опорна щогла камери пошкоджена, за оцінкою, внаслідок влучання боєприпаса, випущеного з озброєння невстановленого типу.
  • Члени збройних формувань як і раніше не пропускали патрулі Місії через блокпости вздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій та Луганській областях*.
  • Місія продовжила здійснювати моніторинг на всіх трьох ділянках розведення сил і засобів.
  • Місії сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення оцінки стану й технічного обслуговування об’єктів цивільної інфраструктури та забезпечення їхнього функціонування, а також для проведення робіт з розмінування.
  • Команда СММ спостерігала за рухом цивільних осіб до підконтрольних та непідконтрольних урядові районів через контрольний пункт в’їзду-виїзду біля Станиці Луганської.
  • Патрулі СММ і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування*.