Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 18.06.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

Сьогодні, 18 червня 2020 р., збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі провокації. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, неподалік Мар’їнки загарбники вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. В районі Авдіївки ворог застосував проти українських воїнів гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

По українських військовослужбовцях, які виконують завдання у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, поблизу Кримського противник випустив 7 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Поруч із населеним пунктом Оріхове, російські найманці тричі відкривали вогонь по українських захисниках з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Наші воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбника та змусили його припинити свої агресивні дії. Втрати окупантів уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Від початку сьогоднішньої доби втрат серед наших оборонців внаслідок ворожих обстрілів немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

 

17 червня, під час ворожого обстрілу в районі Операції об’єднаних Сил від поранень загинув наш бойовий побратим – матрос…

Опубліковано ВМС ЗС України Четвер, 18 червня 2020 р.

 

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

17 червня збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Оріхове, Луганське, Шуми, Новотроїцьке, Опитне, Кримське, Попасна, Водяне, Невельське, Піски, Пищевик, та Авдіївка.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник загинув, одного поранено та ще один воїн отримав бойове травмування.

Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. За даними розвідки, 17 червня було поранено одного російського окупанта.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито серед цивільного населення 20 злочинів. Також виявлено 64 адміністративних правопорушень.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” зі сторони тимчасово окупованої території лінію розмежування перетнуло 114 осіб та два транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію розмежування перетнуло 46 осіб та два транспортний засоби. КПВВ “Мар’їнка” досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок. Загарбники продовжують демонструвати повну байдужість до проблем мирних мешканців.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Російські окупанти систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ

Російські окупанти систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, посилаючись на розповсюдження “COVID-19 ˮ або на необґрунтовані накази їхніх командирів.

З початку 2020 року зафіксовано вже понад 485 подібних випадків.

Джерело

 

Щоденний звіт №143/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 17 червня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 16 червня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • СММ зафіксувала нещодавно зруйнований будинок у Зайцевому Донецької області.
  • Члени збройних формувань і далі забороняли патрулям Місії доступ на блокпостах вздовж офіційних дорожніх коридорів перетину лінії зіткнення у Донецькій і Луганській областях*.
  • У нічний час СММ зафіксувала присутність людей біля колишніх позицій Збройних сил України у межах ділянки розведення сил і засобів у районі Золотого, а також людину біля колишньої позиції збройних формувань на ділянці розведення в районі Петрівського.
  • Місія сприяла встановленню локального режиму припинення вогню і здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення ремонтних робіт на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури та забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції.
  • СММ констатувала, що контрольний пункт в’їзду-виїзду у Станиці Луганській і відповідний блокпост збройних формувань, а також контрольний пункт в’їзду-виїзду поблизу Мар’їнки тимчасово відкриті.
  • Свободу пересування патрулів Місії і далі обмежували*.

Автор