Під Печерським судом відбувається масштабна акція на підтримку Петра Порошенка (фото, відео)

Петро Порошенко

Ані дощ, ані репресії не завадили нам сьогодні зібратись!

Останні три дні та три ночі були дуже важкими для моєї родини та для мене особисто.

Сотні тисяч дзвінків, смс та повідомлень в соцмережах стали надпотужним знаком підтримки, шани та поваги до мого батька та України.

Дякую кожному з вас!


Під Печерським судом відбувається масштабна акція на підтримку Петра Порошенка

18 червня має відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу за надуманою справою щодо кадрового призначення.

До учасників акції звернулася волонтер, народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина. Вона подякувала всім, хто став на захист Петра Порошенка, і наголосила, що неприпустимо допускати політичні переслідування в України.

 

«Ми всі розуміємо, що судова гілка влади в Україні не те, що бажає кращого, а є тотальною проблемою. Ми тут сьогодні зібралися, щоб показати, що нарешті тут є ми, представники різних партій. Ми б хотіли подякувати тим партіям, які публічно оголосили про свою підтримку цього процесу, оскільки ми маємо дати спільний бій. Хочу подякувати представникам різних громадських організацій, різних середовищ, які хочуть мати різні політичні уподобання, але які точно знають, що Україна у нас одна і якщо сьогодні ми її не відстоїмо, то нічого доброго для нашої держави не буде», – сказала вона.

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність Володимир В’ятрович нагадав, що Росія завжди боролася із українськими державниками і переслідування Петра Порошенка відповідає інтересам країни-агресора.

 

«Ганебно, що зараз Росія робить це не через якихось своїх таємних агентів чи засоби масової інформації, а через український нібито суд, правоохоронну систему. Саме таким чином Росія хоче покарати Президента Порошенка за те, що він чинив опір російській агресії тоді і за те, що він готовий чинити опір і тепер», – наголосив він.

«Але ми зупинимо це так само як зупинили в 2014 на кордонах України. Тепер доведеться зупиняти це тут в Києві. Ми зупинили Путіна і зупинимо Зеленського», – підсумував політик.

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність Олексій Гончаренко підкреслив: сьогодні саме в центрі столиці проходить лінія фронту боротьби за незалежність і свободу України

«Сьогодні наш фронт тут, ми маємо захистити нашу державу, тому що її хочуть знищити. Та невже ми сьогодні дозволимо знов нас розвернути та забрати наше майбутнє? Ми ніколи цього не дозволимо. Ми захистимо себе, захистимо свою землю, ми передамо її своїм дітям, тому що це наш обов’язок. Тому що ми разом – сила, ми нікого не боїмося», – наголосив Олексій Гончаренко.

Крім цього, він зазначив, що переслідуванням п’ятого Президента Порошенка і захисників України радіє той, хто розпочав агресію проти нашої держави – Путін.

«Нам вони пообіцяли «кінець епохи бідності» – економіка летить в прірву. Пообіцяли нам «кінець епохи жадібності» – більш жадібних ще не бачив. Вони нам пообіцяли посадки і справедливість, але ж своїх бояться саджати. Для цього треба мати мужність, якої вони не мають. Тому у них одна відповідь – давайте переслідувати Порошенка і кожного з тих, хто захищає Україну. А радіє цьому одна людина – її звати Володимир Путін. Бо це його мрія, він хоче побачити, як будуть судити українського Верховного Головнокомандувача за те, що він боронив Україну», – сказав політик.

Народна депутатка фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що команда п’ятого Президента Петра Порошенка забезпечувала повернула Україну до родини європейських країн і заклала основу для ефективної інтеграції до ЄС.

«Сьогодні ми змушені продовжити ту боротьбу, за яку ми стояли пліч-о-пліч на Майдані. Тоді Україна заявила, що ми гідні поваги, верховенства права. Ми гідний член родини європейських народів і повернемося додому у Європу. Саме це під керівництвом Петра Порошенка протягом п’яти років робила наша команда. Було гордо, що ти говориш від української влади, було не соромно за кожен крок, який ми робили для того, щоб повернутися в ту родину, куди належимо історично, культурно, цивілізаційно. Сьогодні тут ми відстоюємо право бути європейською країною», – сказала вона.

«Наше право не отримувати судилищ замість судів, тому що сьогодні Порошенко, завтра кожен із нас», – підсумувала вона.

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність», комендант «Євромайдану» Андрій Парубій закликав українців до захисту Порошенка, адже він захистив державу від російської агресії.

«Сьогодні час пробуджуватися, сьогодні приходить той день і та ніч, коли ми маємо визначитися, чи вони зможуть зламати Україну, чи ми зможемо вистояти. І суд над Порошенком – це не тільки суд над Порошенком, це символічна фігура, п’ятий Президент України, це Верховний Головнокомандувач, який дав наказ вбивати агресора на українській землі», – додав парламентар.

Перший міністр у справах ветеранів та народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз порівняла владу Зеленського з сараною, яка вбиває демократію і знищує здобутки останніх п’яти років за Україну, тому закликала українці не здаватись і чинити опір свавіллю влади.

«Сьогодні зелена влада тримає коліно на шиї демократії нашої держави. Ми не маємо права здаватися. Ми не можемо допустити, щоб ця зелена сарана своїм коліном задавила демократію, верховенство права, свободу слова, свободу пересування, свободу власної думки, а головне – гідність її відстоювати. Якщо ми не зупинимо цю владу, її коліно розчавить все те, що ми здобули за останні роки», – сказала вона.

«Переслідування п’ятого президента Порошенка Зеленським – насправді це можливість знайти себе, Зеленського, в нашій з вами історії. Адже Зеленський жодного разу не продемонстрував свою позиції ані під час Революції Гідності, ані під час анексії Криму, чи війни на Сході. Чи зникли загрози в нас? Ні. Але куди спрямовує свою енергію зелений Головнокомандувач? На цькування демократії, на переслідування опозиції, на дискредитацію людей, які захищали увесь цей час Україну: ветерани за ґратами, вбивць ветеранів випускають на волю, беркутівців віддають росіянам», – додала Фріз.

«Ми не будемо здавати Україну, на відміну від Зеленського, який як сарана зі своєю командою прийшов для того, щоб спустошити нашу державу, щоб зруйнувати всі інституції, які були побудовані, вбити демократію, верховенство права», – звернулась вона до патріотів.

Учасники акції відправилися колоною до будівлі Офісу Президента.

Джерело

 

Марина Порошенко під Печерським судом: Ми сильні в своїй любові до України

 

Дружина п’ятого Президента України Петра Порошенка Марина під час багатотисячної акції під Печерським судом подякувала за підтримку всім небайдужим людям.

«Я щиро дякую кожному з вас за цю підтримку. За те, що сьогодні ми тут зібралися всі разом як рік тому, пам’ятаєте на акції «Дякую!». Так дійсно за цей час це стало справжньою українською традицією дякувати один одному за добрі справи. І повірте, Петру Олексійовичу, мені, всій нашій родині це надзвичайно цінно. Особливо сьогодні, коли ми втратили дуже дорогу людину – батька, вчителя і справжнього друга», – звернулася вона до присутніх.

«Я хочу подякувати кожному з вас за те, що ми разом, за те, що ми сильні у своїй єдності. Ми сильні в своїй любові до України. Ми знаємо як будувати цю країну, в якому напрямку рухатися. Ми будемо відстоювати європейське майбутнє України. Ми будемо відстоювати рух України в Європейський Союз і до членства в НАТО. Це дуже важливі базові речі, які зможуть захистити Україну і наші цінності. Ми будемо боротися за нашу мову, нашу історію і за майбутнє наших дітей», – наголосила Марина Порошенко.

Вона зазначила, що за п’ять років президенства Петра Порошенка всі разом дуже важко працювали для того, щоб зміцнити і розвинути нашу країну, для того щоб вберегти її від зовнішньої агресії.

«І що ми бачимо сьогодні? Ця агресія не зникла, вона піднялася з іще більшою силою, і особливим цинізмом. Сьогодні намагаються не просто зводити політичні рахунки, не просто робити нападки. Сьогодні це вже справжній терор», – сказала Марина Порошенко.

Вона додала: «Коли намагаються знищити українську мову, яка дуже заважає російським інтересам. А русские интереcы заканчиваются там, где заканчивается русский язык».

Марина Порошенка зауважила, що зараз намагаються переписати нашу історію, яка містить дуже багато незручних для наших ворогів постатей.

«Вони намагаються знищити опозицію, тому що вони вважають, що коли вони знищать опозицію – вони знищать Україну. Але вони прорахувались, тому що думали, що опозиція це не тільки Порошенко чи учасники бойових дій і волонтери, яких вони запроторили за грати», – сказала дружина п’ятого Президента України.

«Сьогодні опозиція – це вся Україна, яку вони руйнують як країну. Але в них нічого не вийде. Ми їм цю радість не подаруємо», – підкреслила Марина Порошенко.

«Всі їхні досягнення – це надумані звинувачення пусті справи і брехня, яка привела їх до влади. Але ми розуміємо, що рано чи пізно брехня буде викрита. І вони як справжні брехуни – ще й боягузи. Так вони бояться, дуже бояться. Вони бояться людей, вони бояться нашої єдності, вони бояться правди», – наголосила Марина Порошенко.

«Незважаючи на те, що нам дуже важко – ми станемо в цій боротьбі ще сильнішими і омана спаде, а ми переможемо», – наголосила Марина Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко повідомив, що проти нього влада порушила справу за отримання Томосу і утворення Православної церкви України

 

Всі звинувачення проти п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» написані в Кремлі, а «зелена влада» їх тільки виконує. Про це Порошенко заявив під час виступу на багатотисячному мітингу під стінами Печерського суду. Порошенко повідомив, що за його інформацією влада порушила ще одну справу проти нього – за отримання Томосу та утворення Православної церкви України.

«Нові обличчя не знають що робити. І ведуть Україну на манівці. Ще одна важлива деталь – вони такими діями втрачають підтримку міжнародних партнерів, бо ми з вами будували потужну, проукраїнську, світову коаліцію всі 5 років. І вчора, коли я брав участь в засіданні Європейської народної партії – найбільшої політичної європейської організації – кожен керівник держави, керівник уряду, лідер політичної партії висловив свою підтримку, і я передаю цю підтримку нашій команді. Вони з нами, вони з Україною. І не залишать нас напризволяще», – наголосив Порошенко.

П’ятий Президент повідомив, що коли міжнародні партнери чують про кількість порушених проти нього справ, то не можуть в це повірити.

«Вони не могли збагнути і повірити, що серед цих справ є звинувачення Порошенка в тому що він, як Верховний Головнокомандувач в червні 2014 року віддав наказ на контрнаступ проти російського агресора. І ми звільнили з вами дві третини окупованого Донбасу – дякую кожному ветерану.

Вони повірити не могли, що проти мене висунуто звинувачення за те, що у листопаді 2018 року бойові кораблі України вирушили через українську керченську протоку в українське Азовське море боронити Азовське узбережжя українського Маріуполя і Бердянська. Мовляв, ми провокуємо росіян», – зазначив Петро Порошенко.

«Всі ці звинувачення написані в Кремлі, а вони лише транслюють їх Бо очолюють ці ДБР адвокати Януковича, які поставлені туди зеленою владою», – наголосив Петро Порошенко.

«Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу, називається вона: «за розпалювання міжрелігійної ворожнечі» шляхом отримання Томасу і створення православної церкви України», – повідомив п’ятий Президент.

Він наголосив, що не боїться жодних переслідувань і продовжить боротьбу за європейську Україну. «Мій батько мені казав і навчив мене любити Україну так, як я її люблю. Мій батько сказав, що ми маємо боронити і захищати нашу державу. Ми – не боїмося», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Сьогоднішнє судилище – це дрібна помста дрібних закомплексованих людей, які прагнуть перетворити Україну на країну Януковича

Переслідування п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка – це дрібна помста осіб, які намагаються в Україну повернути режим зразка Януковича. Про це Петро Порошенко заявив на багатотисячному мітингу під стінами Печерського суду.

«Вперше за 28 років незалежності України Президент України іде в суд, де 100% їхні прокурори вимагають арешту. Друзі, це дрібна помста дрібних, закомлексованих людей. Нікчемна помста нікчемних осіб, які не люблять Україну. Але ми з вами точно їх не боїмося, бо з нами правда і ми з вами разом багато років демонстрували здатність захистити Україну. І зробимо це цього разу», – наголосив Петро Порошенко.

«Вони прагнуть знову перетворити Україну в країну Януковича з відсутності верховенства права, з переслідуванням опозиції, заграванням перед Росією, з тортурами над патріотами, над студентами, свавіллям Беркуту. І від нас з вами залежить не допустити цього сценарію», – переконаний Порошенко.

«Ми з вами заплатили дуже високу ціну за Україну, і тому я дякую кожному з вас за те, що не залишилися байдужими. Це виглядає наругою над нашими цінностями, які ми з вами будували 5 років мого президентства», – нагадав лідер партії «Європейська Солідарність» .

«Рік тому українці повірили в диво, яке їм брехливо обіцяли з усіх телеканалів. Але дива не сталося. А як тільки пішла наша команда, у них все почало валитися. Почала валитися економіка, забезпечення армії, протидія коронавірусу і навіть сьогодні в парламенті їх зелений уряд Зеленського не зміг отримати затвердження своєї ж програми. Чому так сталося? Бо програми немає. Експеримент над країною з новими обличчями виявився пшиком», – резюмував Порошенко.

Джерело

 

Андрій Парубій під Печерським судом: Карикатурна копія Януковича судить людину, яка на чолі України 5 років протистояла агресору

Чинна влада переслідує не просто політика Петра Порошенка, а громадського діяча, Президента, який очолював боротьбу України проти російської агресії. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій на мітингу біля Печерського суду.

«Чи могли ми уявити після перемоги Майдану, що через кілька років сюди, в цей самий Печерський суд, на це судилище будуть викликати добровольців, волонтерів, наших героїв з фронту. Сьогодні ми є очевидцями цього. Коли відбувається судилище над Софією Фединою, над Танею Чорновол, яка чудом лишилася живою на Майдані і в АТО, а вони зараз хочуть її судити. Стерненко… Величезна кількість тих, хто на передовій захищав українську державу. Як ми могли таке допустити?», – сказав Парубій.

«Сьогодні час пробуджуватися, сьогодні приходить той день і та ніч, коли ми маємо визначитися, чи вони зможуть зламати Україну, чи ми зможемо вистояти. І суд над Порошенком – це не тільки суд над Порошенком, це символічна фігура, п’ятий Президент України, це Верховний Головнокомандувач, який дав наказ вбивати агресора на українській землі», – додав парламентар.

Парубій також зазначив: «Я був свідком як творилася Українська церква, як верещали московські попи і вся російська еліта пищала від того, що Україна буде духовно незалежною. І Путін ніколи цього не пробачить Порошенкові. А хто такий Зеленський? Це карикатурна копія Януковича».

Депутат наголосив, що сьогодні учасники мітингу захищають не тільки Порошенка, а всю Україну. «Я говорив і повторюю, їм не вдасться нас зламати. Дехто думає, що Порошенко використає міжнародні контакти і поїде з України. Нікуди Порошенко не поїде, йому немає чого боятися, він не вчинив жодного злочину. Вони намагаються залякати нас, але вони нас не залякають, вони не зламають Петра Порошенка, вони не зламають нашу команду «Європейська Солідарність», і вони не зламають всю Україну, бо за нами правда, за нами Бог і за нами перемога», – зазначив Парубій.

Джерело


Петро Порошенко

Дякую всім дипломатам, які зібрались в судовому залі. Дякую за такий рівень міжнародної уваги до цього трешу.

Треш – це не неповага до суду.

Треш – це дослівне цитування генпрокурора Рябошапки, який був «100% людиною» вашої влади.

Треш – це сміття. Місце для сміття – у відрі прибиральниці, а не в українському суді.

 

 


Петро Порошенко: «Печерське правосуддя» – це символ відсутності верховенства права і страху нинішньої влади

 

Так зване «Печерське правосуддя» є символом відсутності верховенства права і великого страху з боку влади та її прислужників. Про це заявив на багатотисячному мітингу п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко після засідання суду.

«Печерське правосуддя» стало ім’ям загальним, яким характеризуються найбільш одіозні злочини. І коли запроторили за грати Луценка, і коли запроторили за грати Тимошенко. Але вони мають пам’ятати, чим закінчилася доля суддів – наприклад, пана Кіреєва, і де він зараз. Ви будете здивовані, але він – в Москві», – нагадав Петро Порошенко.

«Коли ми прийшли до цієї жінки, яка називається Генеральним прокурором, отримувати підозру – вони втекли. Зараз ми прийшли в суд, продемонструвавши, що ми їх не боїмося, правда з нами – вони намагалися дати нам хабаря, замінити арешт з триманням під вартою п’ятого Президента України. І вони сказали про те, що, виявляється, достатньо їм особистого зобов’язання», – повідомив Порошенко.

«Ні. Порошенко хабарів не бере, не брав і брати не буде», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

«Тим більше, що вони це роблять для того, щоб вилучити паспорт і не дати можливість Порошенку мобілізувати світ на підтримку України – так, як ми це робили п’ять років моєї каденції. А зараз нам конче як повітря потрібна єдність світу у протистоянні Росії. Бо ми з вами маємо захистити нашу землю, нашу державу і наш народ. Показати, що героїчні подвиги волонтерів, ветеранів, воїнів, активістів, кіборгів були недарма», – переконаний Петро Порошенко.

«І прокурорські втекли. Оголосили перерву до липня – і втекли. А це означає, що це не перемога наша, а лише початок виснажливої боротьби», – наголосив п’ятий Президент.

«Я вам нічого не обіцяю, як казав Черчіль, крім поту і праці. Не залишайтеся байдужими. Бережіть наш унікальний, наш фантастичний дух свободи, бо цим ми відрізняємось від Росії і росіян», – наголосив Петро Порошенко.

Він подякував всім за підтримку. «Ви – найкращі. Наша команда, яка тут стоїть – вона найкраща. І я пишаюся бути на чолі такої команди. Я пишаюся своєю дружиною, яка мене підтримує навіть в умовах, коли вони прагнуть запроторити мене за грати. І я виконую настанови свого батька. Україно, дякую тобі», – сказав Порошенко.

Джерело

 

Ірина Геращенко: Зеленський таким показовим судилищем над п’ятим Президентом України принижує себе

Судилище над п’ятим президентом України – це ганьба на весь світ. Про це сказала співголова фракції «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко наголосила під час мітингу на підтримку Петра Порошенка під Печерським судом.

«Дякуємо кожному українцю, який усвідомлює, що мова зараз йде не тільки про п’ятого Президента України Петра Порошенка, а про наші з вами права і свободи. Право бути українцем, право жити в вільній країні, право мати чесний суд, а не печерне правосуддя», – наголосила політик.

«В цьому суді відбуваються судилища над волонтерами, ветеранами, Чорновіл. І хто їх судить? Суддя Вовк? Який так само в часи Януковича судив опозицію», – додала вона

«І ми бачимо, що вони вже злякалися нас. Вони бояться п’ятого Президента, бо ми разом з вами дали їм вирок. Вирок їх безпорадності. Вирок їх боягузство, вирок їх холуйство.

Вони намагалися якось принизити президента Порошенка, а насправді сьогодні політик Порошенко стає і дисидентом Порошенком. Тому що ми бачимо, що весь світ сьогодні його підтримує», – наголосила під час мітингу Ірина Геращенко.

«В цій залі суду є не тільки депутати від «Європейської Солідарності», є і депутати від «Голосу». Ми дякуємо їм. І чекаємо інших опозиціонерів, яких в часи Януковича нам вистачало сміливості захищати. Де Юля? Де Батьківщина? Чому вони досі не наважилися сказати слова підтримки Петру Порошенко?» – зауважила народний депутат.

І наголосила, що «Європейська Солідарність» чекає підтримки кожного, хто усвідомлює, що наразі відбувається не суд над п’ятим Президентом України Петром Порошенко, а судилище.

Джерело

 

Влада боїться, бо розуміє, що коїть злочин – Артур Герасимов під стінами Печерського суду

У Зеленського підігрують Кремлю, переслідуючи п’ятого Президента України Петра Порошенка. При цьому влада розуміє, що все, що вона робить у справі щодо Порошенка – це злочин. Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі телеканалу «Прямий».

«Вони просто злякалися. Це говорить про одне – влада боїться, тому що розуміє що коїться злочин. Це розуміє Генеральний прокурор і пан Зеленський, де я впевнений лежать ключі від усіх цих політичних репресій», – сказав Артур Герасимов.

За його словами, коли змінюється повністю склад прокурорів безпосередньо перед судовим засіданням – це говорить про те, що попередній склад ймовірно просто відмовився брати участь у «злочинному треші», як це назвав колишній Генеральний прокурор Рябошапка.

«Коли під час засідання йде аргументація, що все це повністю не відповідає дійсності, і всі ці справи – це повна фабрикація, то це означає тільки одне – політичні переслідування. І вони роблять одне – вони втікають, переносячи це засідання», – зазначив співголова фракції.

«Але ми розуміємо одну дуже просту річ – переслідують п’ятого Президента України Петра Порошенка, переслідують патріотів, переслідують волонтерів, переслідують тих, хто захищає Україну і стоїть проти Кремля і проти російської агресії. Все це означає тільки одне – свідомо чи несвідомо влада підігрує Путіну, підігрує Кремлю», – заявив депутат.

Артур Герасимов також зазначив, що те, що тисячі людей зібралися сьогодні біля Печерського суду підтримати Петра Порошенка, означає, що українці не дадуть згорнути демократію в Україні, зганьбити Україну і не дозволять, щоб російська агресія продовжувалася всередині нашої держави.

Він зауважив, що прокурори в суді змінили свої вимоги і запропонували замінити арешт Петра Порошенка на особисте зобов’язання. «Ви знаєте, скільки Петро Порошенко робить для захисту України і українців у своїх міжнародних контактах. Ви знаєте, як його запрошує весь світ, як його підтримує весь світ, і як слухає його весь світ. І вони хотіли, щоб він не міг захищати Україну», – констатував Артур Герасимов

«Виникає питання – якщо ви не хочете, щоб Порошенко не використовував свій досвід, свої знання і свій хист для захисту України на міжнародній арені, то на кого працює українська влада? Це вигідно виключно Кремлю», – наголосив співголова фракції.

Артур Герасимов також підкреслив, що міжнародна спільнота засудила політичні переслідування в Україні.

Джерело


Фото © Михайло Палінчак, Юрій Луценко, Ірина Геращенко та учасників акції

Запобіжний захід Петру Порошенку: ситуація біля Печерського суду | НАЖИВО

 

Суд над Порошенком (стрим Миколи Княжицького)

Автор