Майстер-клас від Зеленського «Як не слід проводити наради»

Володимир Омелян

#ТуристичнаНяня

Президент може бути «своїм», «абаяшкою», «простим хлопцем», але він має бути мудрим навіть у своїй простоті.
Для того, щоб ця мудрість була, кожну нараду за участю глави держави має належно готувати його офіс.

Що мав би сказати сьогодні Зеленський, і що для цього мав зробити його офіс:

1. «Ми відбудовуємо дороги до курортів, історичних та туристичних місць. Запроваджуємо автобусні та залізничні поїздки «вихідного дня» за дешевим тарифом, збільшуємо частку лоукостів на міжнародних і внутрішніх авіаперевезеннях».

Для цього ОПУ проводить нараду з туристичними асоціаціями і Мінінфраструктури, визначає пріоритетні маршрути.

2. «Ми посилюємо роботу агентства з питань туризму (воно в нас взагалі є?) і налагоджуємо його роботу за австрійським зразком: в єдиному офісі сидять чиновники і представники туристичного бізнесу. Ми підготували наш план дій на наступні 15 років, щоб перетворити туризм на один із драйверів української економіки. Ось фінальний проект – чекаємо на Ваші пропозиції».

Для цього ОПУ залучає ЦОВВ, бізнес, відповідних експертів галузі. Створення і запуск нового курорту – це мінімум п’ять років важкої праці та великі фінансові вливання з боку держави і бізнесу. Власники Буковелю можуть підказати.

3. «В Україні досі немає світових готельних мереж у прибережних і рекреаційних зонах. Нема як дістатися і нема де переночувати/відпочити за адекватну ціну. Ми звернулися до світових брендів Хаятт, Шератон, Софітель, Мерріот. Хочемо дати українцям та іноземним туристам високу якість за доступні кошти!»

Національна інвестиційна рада проводить переговори з топовими компаніями і пропонує їм від імені Президента: ми даємо землю, підключаємо безкоштовно до всієї необхідної інфраструктури – інвестуйте, будуйте, оперуйте.

4. «Ми повинні думати про різноманітні атракції, не лише про море чи гори. Щороку до Стоунхенджу приїздять мільйони туристів – кам’яні брили, які невідомо коли, хто і навіщо поставив. Чим Змієві вали кращі за Велику китайську стіну? Запорізька Січ – перша військова демократія середньовічної Європи? Ви ще не були в Чорнобилі? Вам цікаво відвідати на метеорі на підводних крилах найбільшу ГЕС в Європі? А які круїзи Дунай-Чорне море-Дніпро! Ви бували в порту, який збудували ще кіммерійці? Що ми знаємо про Кам’яну могилу, Холодний Яр? Це невідомі сторінки не лише для іноземців, але й для нас самих… Тому держава спільно з бізнесом вперше за десятиліття вкладатиме кошти в історію, археологію, створення сучасних інтерактивних музеїв української вишиванки, писанок, моди, зброї, трипільської, скіфської культур, епохи Русі та середньовічної України, природничих музеїв, музеїв Сікорського, Марчука, Примаченко, першого в Європі комп’ютера. Давайте, нехай в такому музеї будуть зали Пінчука, Коломойського чи Ющенка. Ми відбудуємо замки і приведемо в порядок місця давньої української історії. Бо це не лише пам’ять, це також бізнес».

Для цього ОПУ проводить нараду з Мінкультом, археологами, історикам, відомими українськими колекціонерами і спільно вирішують, що, як і коли треба робити.

5. «Туризм – це не лише відпочинок. Це і оздоровлення, це і гастрономічні тури, і музичні фестивалі та клубна культура, і лікування. Ми готові запропонувати ряд цікавих проектів».

Соррі, але це теж ОПУ має підготувати спільно з МОЗ, Мінкультом, відомими ді-джеями і клаберами 😉 , рестораторами, клініками і санаторіями.

«І, на завершення, я як Президент хочу наголосити. Переконаний, що туризм може стати одним із драйверів економічного росту. Для цього ми пропонуємо пільгові кредити і гранти, звільнення від оподаткування, забезпечення необхідною інфраструктурою!».

На цей пост я витратив 15 хвилин!
Невже офіс президента не може підготуватися і організувати своєму шефу бодай одну якісну нараду на тиждень?! Яка б відповідала рівню найвеличнішого лідера сучасності!

Бо вчора знову був нудний совок, з якого запам’ятається дупа і стріла в яйцях кабана.

Автор