Шануйте сучасників (відео)

Джон Смит

Віктор Муженко. Забули в ролику загадати сучасників.

Він очолив розвалену українську армію і зумів зупинити ворога. Це подвиг не менший, ніж здобувати перемоги армією козаків, загартованих десятками років війни. В результаті Дебальцевської битви сколіновстанці взагалі отримали розгром, який не отримували років 50, – санкції. Саме успішний спротив під Дебальцевим дозволив Порошенку у Мінську взагалі вести мову про переговори, а не капітуляцію.

В результаті цих переговорів на очах у Меркель і Олланда Порошенко Путіна переграв. І на РФ наклали санкції, які рашка вихаркує вже 6-й рік (і вони її зведуть у могилу). Санкції тепер продовжують кожні півроку, і в рішенні про їх продовження прямим текстом написано: “за відсутність прогресу у Мінську”. Рашка обніщала, і самі ватніки вже прямим текстом говорять про розвал.

Але санкції окрім економічного мали й не менш важливий репутаційний ефект: вони перевели рашку в розряд світових отвєржених. Тепер пнути її стало нормою. Що ми останнім часом і маємо задоволення споглядати у виконанні різних країн. І саме санкції по результатам Мінську стали першим актом кровопускання непереможній свєрхдєржаві.

А Мінськ був би неможливий без Дебальцевської операції. В цій операції українська армія відбивала натиск ворога, а коли це вже стало неможливим, провела блискавичну операцію з відступу.
Тепер у ворога – Дебальцеве з 25 тис населення, а у нас – санкції.

Це і є талант українських полководців.

Автор