Удар під дих тій Україні, яку ми будували до квітня 2019 року

Валерій Прозапас

Те, що окупанти не збираються дотримуватись ніяких умов “розведення”, для всіх адекватних людей було зрозумілим з самого початку того цирку.

Нам показали виставу з “добровольцями”, сміливим “я ж нєлохом”, Кучмою і Кузьмуком зі складними ліцамі, масовку “місцевих миролюбивих жителів”.

… Ми відвели війська, розірвали суцільність позицій, збільшили “сіру зону”, а тепер ОБСЄ заявила про повернення бойовиків на позиції біля Петрівського.

Скоріше за все реакції т.зв. “головнокомандувача” та його НачГШ не буде, як не було реакції на обстріли будівель в зоні “розведення”, постійні дії ДРГ, які призвели до збільшення наших втрат від підриву на мінах, використання заборонених калібрів та загальну ескалацію.

Минулорічні акції “Ні капітуляції” в ОП та СН називали “шкідливими” та “проплаченими”, а населенню через телевізор вбивалася теза про “войовничу меншість”, одночасно підсилювався тиск на військових, арештами та підозрами дискредитувалася армія – і все це заради загравання з Путіним та іміджу “миротворця”.

За який весь цей час Україна платила кров’ю.

Ось що треба розслідувати, а не музеї штурмувати та кіностудії кошмарити.

Може, спецназ ДБР виб’є бойовиків з позицій, які вони зайняли, і тепер насміхаються з дурнуватих укрАінцев?
Було б справедливо.

Замість глухої оборони, зміцнення міжнародної підтримки, підсилення санкцій, розбудови армії та інтеграції до НАТО – ми отримали реваншистів на посадах, недовіру союзників та деморалізованих військових.

Це не просто особистий провал “найвеличнішого”, який продовжує брєдіть про “нові ділянки розведення” – це удар під дих тій Україні, яку ми будували до квітня 2019 року.

 

Карикатура  Олексій Кустовський / Радіо Свобода

«Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»