Одним треба промити очі, іншим визнати свої омани, третім вже нічого не допоможе

Валерій Прозапас

Найжалюгідніше наразі виглядають ті, хто ще рік тому з ентузіазмом відтоптувався на здобутках країни та закликав до розправ, а тепер, відтопиривши мізинчики, розповідають про своє розчарування недолугими та реваншистськими діями влади, для якої самі ж розчистили дорогу.

Всі ці консерви, корисні ідіоти та білі пальта, скрипіни-шабуніни, ляшки-білецьки, кошкіни-мостові, ходзи-соболєви, “експерти” з “політологами” (ім’я їм легіон) знову рвуться в перші ряди рятівників неньки, хоча свідомо і успішно відіграли роль в минулорічному ударі під дих розбудові державності.

І от тепер “антикорупціонери” отримали колективного “брата Єрмака”.

“Націоналісти” – українофобів Бужанського з Портновим.

Секта “заробляння на війні” – збільшення втрат та фронті та провал ідіотської тактики “пєрєстать стрєлять”.

Незадоволені швидкістю реформ – згортання реформ та, в кращому випадку, відкат до часів розвитого кучмізму.

Свідки “свинарчуків” – повернення риговських схематозів та “законно продані” захисні медичні засоби під час епідемії.

Поборники “нарідної справедливості” – арештованих військових та волонтерів.

“Незалежні” журналісти – зневагу з боку “нових ліц” та скорочення можливостей взагалі працювати.

Перелік нескінчений, навіть один з деміургів цієї ситуації міністр Аваков був змушений відреагувати на неприховану репресію проти колишньої соратниці та можливість і собі колись потрапити під розслідування за “мусора – нє люді” та заклики не підкорюватися міліцейщині часів Майдану.

Причому з мізинчиком, відтопиреним в інший бік, – “нє мєшайтє прєзідєнту отстраівать страну” ©.
Ніби те, що за природою було створене руйнувати, взагалі здатне будувати.

Мізинчиками та різного накалу критикою з закликами “подітє к чорту” тепер не відбутися, це Порошенко ігнорував хамські випади та реагував на прорахунки, – ці чхати хотіли на обурення добрих патріотів та діятимуть за вказівками своїх в різних пропорціях олігархічних та московських господарів аж до відновлення тут аморфної малоросії.

Проте ті, хто здатен протистояти цьому, нікуди не ділися, працюють навіть в умовах реваншу і тотальної брехні, просто щоб усвідомити це та не допустити чергової катастрофи, – одним треба промити очі, іншим визнати свої омани (і Омани), а третім вже нічого не допоможе, питання – чи їх так і залишилося 3/4 населення.

 

Фото © Facebook Єгор Соболєв

Автор