Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 22:00 03.04.2020

В Україні зафіксовано 1072 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 3 квітня в Україні 1072 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженням випадки COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 27 летальних випадків від COVID-19. Загалом 22 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Джерело

 

МОЗ та Мінкульт випустили рекомендації з протидії коронавірусу іншими мовами

В рамках інформаційної кампанії протидії поширенню коронавірусної інфекції МОЗ України розробляє матеріали для різних груп населення. Спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України комунікаційна команда “Коронавірус_інфо” адаптувала базові рекомендації щодо запобіжних заходів мовами національних меншин, які мешкають на території країни.

Наразі інфографіка вже доступна польською, кримськотатарською, угорською та румунською мовами.

Завантажити макети для друку та поширення можна за посиланням.

Джерело

 

Уряд затвердив посилення карантинних заходів для стримання поширення коронавірусної хвороби в України

Зміни ініційовані Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим.

Постановою Уряду обмежується перебування громадян за межами дому, забороняється відвідування спортивних майданчиків та парків тощо. Детальніше про це в інфографіці.

Про посилення контролю закладів торгівлі, переміщення транспортних засобів, а також умови перебування у самоізоляції та обсервації читайте вже скоро на нашій сторінці.

Джерело

 

Станом на 3 квітня у закладах охорони здоров’я проходять лікування 477 осіб з коронавірусною хворобою, з них 25 дітей

Всього з початку епідемії було госпіталізовано 477 осіб, з яких 16 – це люди з тяжким перебігом коронавірусної хвороби, які потребували підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

За минулу добу мобільні бригади здійснили 170 виїздів для забору біологічного матеріалу, було відібрано 150 зразків, які доставлено у вірусологічну лабораторію для дослідження методом полімеразно-ланцюгової реакції.

Протягом доби екстрено-медична допомога здійснила 22 виїзди на виклики з підозрою на коронавірусну хворобу. За результатами цих виїздів 20 осіб госпіталізовано у заклади охорони здоров’я.

Про це під час брифінгу 3 квітня повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Джерело