Повернення старих облич

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ну, вітаю всіх. Спостерігаючи за виїзним шоу «95 квартал» у Верховній Раді, я сьогодні ледве втримувався від сміху і глузів. Героїчна і безкомпромісна боротьба з Порошенком добігла свого логічного кінця – Україна остаточно здала себе сама під керівництво олігархів.

Я не мав і не маю жодних сентиментів до екс-прем’єра Гончарука. Цей пан, який в своєму житті ніколи не керував ані виробництвом, ані районом, півроку займався повністю не своєю справою. Діра в бюджеті у 100 мільярдів, провал комунікації влади з суспільством, ганьбище під назвою «евакуація українців з Китаю» – все це прямі наслідки супер-проблеми яка називається «дилетанти у владі». Нічого кращого Гончарук і його братія зробити не могли. Марно чекати виконання симфоній від того, хто не знає нот. Гончарук не вміє і ніколи не вмів керувати Україною, все решта – наслідки. Незрозуміло лише, нащо йому було так ганьбитися?!

Але епоха «нових обличь» – тепер фсьо. Зеленський сьогодні влаштував неповторну боротьбу з самим собою. Бо критикуючи Гончарука і компанію, він якось забув пригадати – хто їх зібрав? Хто примусив парламент їх обрати? Хто мінімум раз НЕ прийняв відставку Гончарука?

«Нові обличчя» – все. Відтак керувати економікою країни будуть старі обличчя. Ті, що залишилися з часів Януковича. А ще ті, що пов’язані з олігархами, які так бісили завжди всіх наших борцунів та активіЗтів. Ласкаво прошу шанувати ДТЕКівця Шмигаля. Я так розумію, тепер безглуздо питати: «Чому Ахметов не сидить?»

Ласкаво прошу шанувати всі інші старі обличчя – Ємця, Уманського, Бессараба тощо. Задоволені? Це той самий Кабмін, про який ви мріяли? Окреме вітання тим, хто зносив Порошенка через ненависть до міністра МВС Арсена Авакова. Смакуйте миленькі, попри все Аваков – міністр, і його влада не зменшилася аж ніяк.

Казка закінчується. Коні перетворюються на щурів, карета – на гарбуза, а красуня-принцеса на замурзану Попелюшку. Палке бажання нових облич у владі завершилося поверненням до влади облич старих. І це тільки початок процесу – ми ще побачимо у владі до болі знайомі кадри часів дядечка Азарова. Інакше й бути не може. Ще до виборів я писав, ХТО саме іде до влади під зеленими прапорами коміка з «95 кварталу». Це й відбувається. Насолоджуйтеся. Щоб аж за вухами лущало.

Але є й гарна новина – зате не Порох. Повалення президента Порошенка, певно, вартувало того, аби здобути президента пахолка олігарха Коломойського з прем’єром пахолком олігарха Ахметова. Так же краще? Чи ні?

Скільки ще треба от таких поворотів, аби збагнути – в нинішній Україні може бути або як за Порошенка, або набагато гірше?