Об’єднуйтесь, якщо не хочете змарнувати зроблену справу

Володимир Ар’єв

Два нещодавно обміняних беркутівця заявили, що повернулися до Києва, погрожують судом постраждалим від їхніх злочинів і хочуть юридично визнати Революцію Гідності «держпереворотом». Портнов відкрито погрожує власнику мережі піцерій «Ветерано». Заступник гепрокурора Віктор Чумак підписує продовження слідства по волонтерам у справі Шеремета після того, як інший заступник генпрокурора відмовився благословляти ту галіматью.

Але мені цікаво, чому беркутня, якщо повернулась до Києва, досі ще не повернулась на нари? Ась, генеральна прокуратура і ДБР? Чому мовчить Віктор Чумак, який раніше піднімав ґвалт за менш значними приводами? Не чутно і всіх борцунів на кшалт призначеного на добре оплачувану посаду Найєма, яких все обурювало рівно до зміни президента. А тепер, коли беркутня і вся інша портновщина спробує переходити в наступ, або прислужують їм, або тихо сидять, як миша під віником.

Я ще раз закликаю патріотичну спільноту, майданівців, учасників АТО: загроза реальна. І вона в першу чергу стосуватиметься всіх, хто боровся за Україну проти банди і московської навали. Об’єднуйтесь, якщо не хочете змарнувати зроблену справу.


Валерій Прозапас

А на стадіонне надривне питання Владіміра Алєксандровіча “почєму нікто нє наказан за расстрєл Майдана?” нададуть відповідь два обміняних беркутівці, делеговані назад до Києва Владіміром Владіміровічєм.

Самі сєбя расстрєлялі, ну і з Порошенко, звісно, він потім ще на Крим напав, бо так було вигідно.

“Доскакалісь, кастрюлєголовиє?”, – як би запитує малоросійська влада у добрих українців.


Лариса Вакульницька

Ідіотично в цій ситуації виглядають майданівці, україномовні українці і особливо інтелігенція. Власне, виглядають глупо абсолютно всі, хто голосував за цю владу, але ось ця категорія громадян виглядає найбільш трагікомічно. Власними ж руками привести у владу запеклих українофобів.

Хоча з ними можуть посперечатись ковбасні патріоти – ті, кому платіжки і халява головний життєвий пріоритет.
Хм, але всьо такоє вкусноє – сказавши про одну категорію громадян, зразу пригадуєш іншу, яка теж сіла в калюжу зі своїм вибором.

Ось активісти всякі або прихильники самостійності української церкви, або місцевого самоврядування, або пенсіонери і вчителі, бізнесмени, військові та журналісти, або фермери. Та яку категорію не візьми – хто ото бігав рік назад, кидаючи вгору смушеві шапки, віночки і очіпки, повіривши в казочки, що неграмотний приросійщений чувак на поводку у злодійкуватого олігарха зробить з воюючої країни земний рай, – всі виглядають ідіотами.
І головне ж – виправдатись нічим. Ну, нічим: все це було очевидним і до виборів.

Уявляю собі, що запишуть історики про наш час, і якось не по собі. Але раптом вони придумають якесь пояснення, щось поважне, що дозволить не писати «більшість населення України дураки»?
На істориків вся надія.


ГО Родини “Небесної Сотні”

Президентові України
ЗЕЛЕНСЬКОМУ В.О.
Копії:
Голові Верховної Ради України
РАЗУМКОВУ Д.О.
Генеральному прокурору України
РЯБОШАПЦІ Р.Г.

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, представники родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час подій Революції Гідності та її активних учасників, ветеранів російсько-української війни, обурені ознаками реваншу диктатури, які стають дедалі більш демонстративними в сьогоднішній Україні.

Представники колишнього «Беркуту» та злочинного режиму Януковича вже не тільки не стидаються содіяного, а наважуються вимагати від української влади перегляду законодавства і проведення розслідування, спрямованого проти учасників Революції Гідності. Діячі режиму Януковича хизуються безкарністю, дозволяють собі погрози у бік «майданівців». Дедалі частіше в українському інформаційному просторі лунають тези, витворені російською пропагандою, про «переворот», про «громадянську війну»; зневажається українська мова, культура, історія.

На жаль, складається враження, що нинішній владі до вподоби таке демонстративне паплюження пам’яті Героїв, завдяки яким і вона, до речі, існує.

Без жодного реагування з боку влади залишилося звернення від 24 січня цього року (зареєстровано в ДБР за №1843-20 від 24.01.2020), в якому ми просили про організацію зустрічі керівництва держави з представниками родин Героїв Небесної Сотні, постраждалими та учасниками Революції Гідності. На цій зустрічі ми сподівались обговорити та почути позицію щодо наших вимог та питань:

1. Негайного скасування наказу про призначення першим заступником директора Державного бюро розслідувань О. Бабікова;
2. Приведення закону «Про Державне бюро розслідувань» у відповідність до рішення Конституційного Суду України, зокрема щодо призначення директора ДБР;
3. Процедури формування конкурсної комісії на зрозумілих для світової та української спільноти прозорих принципах із представників зацікавлених установ, громадських та міжнародних організацій, адвокатів, які опікувались справами щодо злочинів проти учасників Революції Гідності;
4. Оголошення відкритого конкурсу на заміщення посад директора ДБР та його заступників із дотриманням усіх вимог щодо строків його оголошення, перевірки на доброчесність кандидатів тощо;
5. Надання повної інформації щодо працівників, які перейшли до структури ДБР за спрощеною процедурою, а також керівників груп слідчих і кандидатів на керівні посади у ДБР;
6. Надання переліку справ, прийнятих ДБР від Офісу Генерального прокурора, та інформації про їх стан;
7. Запровадження обов’язкової перевірки на доброчесність слідчих, що переходять до Державного бюро розслідувань з Офісу Генерального прокурора України;
8. Забезпечення неупередженого розслідування справ, пов’язаних з переслідуванням учасників Революції Гідності, та інформування про його результати української та світової громадськості;
9. Законодавчої заборони включення до списків обміну, передачі іншим країнам осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів проти учасників Революції Гідності, щодо яких не було винесено судових вироків, а також тих, які не відбули визначене судом покарання.

З огляду на рішення Конституційного Суду України також хотіли би порушити питання щодо законності тимчасового виконання обов’язків Директора ДБР пані І. Венедиктовою.

Вважаємо, що дії представників влади щодо згаданих питань, а також погрози та образи на адресу учасників Революції Гідності, які безкарно звучать з боку представників режиму Януковича, призводять до знецінення здобутків Революції Гідності, паплюження пам’яті наших рідних та близьких, всіх тих, хто відстоював європейський вектор розвитку України.

На зустрічі також пропонуємо обговорити відзначення цього року на державному рівні Дня Героїв Небесної Сотні та питання створення Меморіалу Героїв Небесної Сотні на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Нагадуємо, що День Героїв Небесної Сотні в Україні відзначається 20 лютого кожного року.