Робочий візит Петра Порошенка до Брюсселя. День перший (фото, відео)

 

Петро Порошенко зустрівся з депутатами Групи дружби України в Європейському Парламенті

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся в Брюсселі з депутатським активом Групи дружби України в Європейському парламенті.

Петро Порошенко наголосив на важливості збереження серед пріоритетів ЄП і ЄС питання підтримки боротьби України за відновлення суверенітету і територіальної цілісності. Напередодні п’ятої річниці Мінських домовленостей п’ятий Президент запропонував ініціювати схвалення відповідної резолюції Європарламенту на підтримку України.

Петро Порошенко також закликав до збереження світової єдності і солідарності з Україною.

Висловлено серйозне занепокоєння у зв’язку зі спробами міжнародної реабілітації президента Росії без виконання Москвою її зобов’язань у рамках Мінського процесу, деокупації Донбасу, повернення Криму Україні та відновлення поваги до міжнародного права.

Наголошено на необхідності продовження та посилення санкцій проти Москви як інструменту примусу до миру.

Депутати Європарламенту підкреслили свою тверду підтримку України як у справі зміцнення стійкості держави та протидії триваючій російській агресії, так і на шляху реформ та європейської інтеграції.

Водночас, занепокоєння депутатів Європейського парламенту викликали спроби української влади використати правосуддя проти своїх політичних опонентів. Вони також засудили призначення одним з керівників ДБР адвоката Януковича.

У цьому зв’язку наголошено на важливості для української влади відмовитися від спроб повернення до політично-вмотивованого правосуддя як у 2010-2013 рр.

Джерело

 

Петро Порошенко зустрівся із Дональдом Туском

У ході робочого візиту до Брюсселя голова політичної партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Європейської народної партії Дональдом Туском.

Петро Порошенко висловив вдячність Європейському Союзу за тверду багаторічну єдність і солідарність з Україною у її боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави.

Петро Порошенко наголосив на важливості продовження політики санкцій ЄС щодо Російської Федерації за агресію проти України, систематичний зрив мирного процесу на Донбасі та анексію Криму.

Висловлено застереження щодо спроб міжнародної реабілітації президента Путіна без відповідних змін у поведінці Москви.

П’ятий Президент України наголосив на важливості збереження та посилення проукраїнської коаліції на підтримки нашої держави. Він звернувся із закликом забезпечити збереження українського питання серед ключових пріоритетів діяльності Європейського Союзу.

Зі свого боку Президент Європейської народної партії запевнив у твердій підтримці України та наголосив на нагальності продовження євроінтеграційного руху і неухильного дотримання демократичних норм і принципів.

Петро Порошенко та Дональд Туск також обговорили перспективи розвитку відносин партнерства між Європейською народною партією та «Європейською Солідарністю».

Джерело

 

Порошенко в Брюсселі: Ми не можемо допустити «детоксикації» Путіна, він має нести відповідальність за агресію проти України

Україна має забезпечити збереження євроінтеграційного вектору розвитку, і не можна допустити, щоб за розмовами про євроінтеграцію саботувався процес цих реформ. Про це у Брюсселі заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ми будемо боротися за те, щоб європейський, євроінтеграційний, євроатлантичний трек був збережений. Бо інколи, на жаль, під час розмов, що всі нібито підтримують європейську інтеграцію, нічогісінько в цьому напрямку не робиться», – зауважив Порошенко.

«Ви пам’ятаєте про де-факто поразку України в ПАРЄ. Де фактично повернули Росію при бездіяльності окремих українців – у тому числі і з Міністерства закордонних справ. І на сьогоднішній день нам доводиться воювати за те, щоб не визнати мандат Росії. Для того, щоб вона несла відповідальність. Бо не може бути так, коли Росія є країною агресором – і Рада Європи робить кроки, нібито нічого не трапилось», – зазначив Порошенко.

«І ми не можемо допустити «детоксикацію» Путіна – коли Путін буде повертатися в нормальне життя, стане «рукопотискаємим». Ми точно будемо робити все для того, щоб мотивувати Путіна припинити агресію проти нашої держави, щоб мотивувати Путіна відновити суверенітет і понести відповідну відповідальність за цю агресію», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Для нас принципово важливо, щоб євроінтеграційні кроки України були закладені і в політичні, і в бюджетні документи ЄС

Україна має отримати від Європейського Союзу не лише підтримку продовження реформ, не лише макрофінансової допомогу, а й фінансування євроінтеграційних процесів, яке має бути зафіксоване у бюджеті ЄС на наступні 7 років. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який цими днями перебуває у Брюсселі, де проводить переговори із європейськими партнерами.

«Ми готуємо низку документів, які депутати Європейського парламенту передадуть в Європарламент для прийняття відповідних рішень. Завтра в нас відбудеться зустріч із керівництвом Єврокомісії, бо для нас принципово важлива програма підтримки реформ, продовження реформ  – реформи децентралізації, реформи публічного управління, безпекові реформи Збройних сил в тому числі», – наголосив Порошенко.

«Ми жорстко ставимо питання щодо збільшення фінансування – як макрофінансової допомоги, так і дуже важливо, щоб під час обговорення бюджету ЄС на наступні 7 років там було місце Україні. Для нас принципово важливо, щоб були профінансовані євроінтеграційні процеси. Україна має бути членом Європейського Союзу. І ці кроки мають бути закладені в тому числі і в політичні документи, і в бюджетні документи Євросоюзу», – переконаний п’ятий Президент України.

«Зараз ми знаходимося у Брюсселі під час Парламентської Асамблеї НАТО, і відбудеться зустріч із керівництвом цієї важливої для безпеки України організації. Україна має бути членом НАТО, і План дій щодо членства  в НАТО має бути прийнятий. І це є один з основних напрямків нашої роботи», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко з Брюсселя: Санкції проти Росії за невиконання Мінських домовленостей, анексію Криму і агресію на морі мають бути продовжені

Україна має залишатися високо у порядку денному об’єднаної Європи. І політики мають докладати максимум зусиль, щоб назовні Україна говорила одним голосом. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у коментарі журналістам після зустрічі із Президентом Європейської народної партії Дональдом Туском.

«Сьогодні один із перших моїх візитів у новому році відбувається саме до Брюсселя. І мета – щоб Україна залишалася високо в порядку денному Європейського Союзу, Європейської Комісії, Європейської Ради, Європейського парламенту», – наголосив Порошенко.

Він повідомив, що попри дуже напружений день для європарламентарів, пов’язаний із процедурами «Брекзиту», відбулася зустріч з активом груп друзів України в Європейському парламенті, на якій були представлені більшість партій.

«Дуже важливо, що і в цей день Україна залишається в пріоритеті. Залишається в пріоритеті чітко визначена позиція щодо дій Росії як країни-агресора. Це – не війна в Україні, це не конфлікт на Сході. Це є агресія Росії проти суверенної незалежної держави», – заявив Порошенко і наголосив, що не допустить ерозії проукраїнської коаліції чи спроб «заговорити» це питання.

«Принципово важливо, щоб ми докладали максимум зусиль – і у випадку, якщо не будуть імплементовані Мінські домовленості, щоб були продовжені санкції проти Російської Федерації. Причому як по невиконанню Мінських домовленостей, так і по окупації Криму, так і по Азово-Чорноморському пакету – коли українські кораблі були атаковані збройними силами Російської Федерації», – нагадав Петро Порошенко.

Джерело

 

Автор