Робочий візит Петра Порошенка до Брюсселя. День третій (фото, відео)

Петро Порошенко у Брюсселі провів зустріч із Валдісом Домбровскісом

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Брюсселі провів зустріч із Виконавчим Віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом. Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Тепла зустріч з щирим другом України, Виконавчим Віце-президентом Єврокомісії Valdis Dombrovskis.

Відзначили важливість збереження особливої уваги до України з боку нової Єврокомісії. Наша спільна мета – дедалі глибша інтеграція України до Євросоюзу. І це має враховувати і нова багаторічна фінансова перспектива ЄС до 2027 року. Важливо зберігати єдність та солідарність ЄС з Україною в умовах російської агресії.

Подякував ЄС за рішення про санкції щодо російських громадян, відповідальних за організацію незаконних виборів в Криму. Крим і Донбас – це Україна. А майбутнє України в Європі.

Запропонував Віце-президенту розробити нову багаторічну програму ЄС макрофінансової підтримки України для просування проєвропейських реформ», – зазначив Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко у Брюсселі обговорив з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою економічні реформи в Україні

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Брюсселі обговорив з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою питання продовження реформування української економіки та продовження програми МВФ щодо підтримки України.

«Відбулось дуже змістовне обговорення з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою і її командою щодо позиції програми МВФ», – розповів Петро Порошенко в коментарі журналістам.

«Це надзвичайно важливе для України питання: які реформи треба продовжити; які реформи треба зберегти; і як не допустити згортання демократичних процесів, процесів реформування економіки, які були започатковані протягом останніх п’яти років», – зазначив Петро Порошенко.

Порошенко також висловив подяку Виконавчому Віце-президенту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу, з яким провів зустріч в Брюсселі, за постійну наполегливу підтримку України протягом п’яти років.

«Я хочу подякувати за те, що вдалося донести, що ми на наступний бюджетний період Європейської комісії з 2021-й по 2027-й роки наголосили, що Україна потребує фінансової підтримки Євросоюзу і Єврокомісії. Саме підтримки, яка полягає в тому, щоб відкрити двері і забезпечити європейську перспективу для України», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

 

Автор