То хто обманює суспільство?

Костюк Олександр

Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус заявив, що всі розмови про “непатріотичість” відновлення прямих постачань газу з Росії – це обман суспільства.

“Ми не розуміємо, звідки цей газ прийшов? Для чого цей такий собі пафос і навіть, я б сказав, обман суспільства. Ми розуміємо, що це газ походженням із Російської Федерації, оскільки РФ як велика газова автозаправна станція постачає газ на всю Східну й Центральну Європу”, – зазначив чиновник».

Ми 24 роки купляли напряму “дешевий” російський газ. Чи стали ми від того багатші? Ні. І від співпраці з РФ ніколи не станемо. Ці прямі поставки за мутними кремлівськими схемами, цей «дешевий» кремлівський газ породжували лише політичну корупцію в шалених масштабах і підживлював агентів впливу кремля. Це давало кремлю інструмент для політичного шантажу. Це завжди було чи не головним інструментом для утримання колоніальної залежності України. А значить, і утримання українського народу в бідності та злиднях. Саме тому кремль так хоче, так добивається відновлення цих облудних схем. Невже досвід 24 років напівнезалежності та 300 років історії так нічому нас і не навчили?

Зараз узеленські намагаються стрибнути на ті ж граблі. І вся “вигода” від “дешевого” російського газу піде ВИКЛЮЧНО на підтримку олігархів-агентів кремля і на знищення незалежності України.

То хто обманює суспільство?

Автор