Петро Порошенко привітав українців із Різдвом Христовим за григоріанським календарем (фото, відео)

 

Петро Порошенко звернувся до українців, які святкують Різдво Христове 25 грудня

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав українців із Різдвом Христовим за григоріанським календарем.

«Я хочу привітати вас сьогодні 24 грудня зі Святвечором. Хочу побажати, щоб ви зібралися в родинному колі, щоб на столі стояли дванадцять пісних страв, смачна кутя. І завтра на Різдво Христове Христос Спаситель подав вам щастя в дім, подав Україні миру», – сказав Петро Порошенко, приймаючи Вифлеємський Вогонь Миру від представників львівського осередку ГО «Скаутство Європи в Україні».

Петро Порошенко зазначив: пишається тим, що своїм Указом встановив 25 грудня вихідним днем.

П’ятий Президент України також відзначив, що рік тому саме на Різдво 6 січня Православна Українська церква отримала Томос про автокефалію. «Саме на Різдво ми отримали з рук Вселенського Патріарха Томос про автокефалію. Нарешті здійснилася тисячолітня мрія українців, щоб мати власну церкву. Цей день став днем отримання нами Томоса, щоб святі родинні традиції України допомагали нам будувати Україну», – сказав Петро Порошенко.

Він побажав кожному здоров’я, а Українській державі – успіху, що забезпечить її рух до Європи.

«Ми боремося не лише за нашу землю, ми боремося не лише за наш європейський вибір. Ми боремося за правду. І ні в якому разі ми не можемо дозволити будь-кому оббрехати Україну, бо саме на це розраховують наші вороги. Ми точно переможемо, бо з нами правда, з нами Господь Бог і з нами Україна», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро та Марина Порошенко зустрілися з представниками скаутської організації та прийняли від них Вифлеємський Вогонь Миру

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко прийняли Вифлеємський Вогонь Миру від львівського осередку ГО «Скаутство Європи в Україні».

«Для нас сам факт нашої зустрічі – величезне задоволення. Дякую вам за цю неймовірну ініціативу і святий вогонь, який з Віфлеєму, місця народження Спасителя сьогодні скаутськими і церковними зусиллями був розповсюджений майже в кожну українську родину.

Я хочу скористатися цією нагодою і всіх закликати, щоб українські діти, українська молодь обов’язково доєдналися до скаутського руху. Скаутський рух – це виховання патріотизму і любові до України. Скаутський рух – це виховання справжніх українців і українок», – сказав Петро Порошенко.

Представники «Скаутства Європи в Україні» вручили родині Порошенко Вифлеємський Вогонь Миру і традиційні скаутські краватки. Петру Порошенко – коричневу краватку як символ служіння, а Марині Порошенко – червону краватку як символ жіночності, любові, щастя та родинної берегині.

Скаути подякували п’ятому Президенту України за державницьку позицію і зусилля у відстоюванні інтересів нашої держави.

«Вже 38 років Вифлеємський Вогонь Миру подорожує у Відень, звідки скаути з усього світу розвозять його по всіх країнах, щоб кожна родина могла занести його у власну оселю. Цього року ми також традиційно отримали цей вогонь, який сьогодні привезли у вашу родину і в родину «Європейської Солідарності».

Скаути – це не просто молодіжна чи дитяча організація, по суті, це стиль життя. На слово скаута можна покластись, йому можна доручити будь-які справи. Якщо скаут сказав слово – то він так і зробить», – сказав президент громадської організації «Скаутство Європи в Україні» Юрій Зошій.

Лідер «Європейської Солідарності» закликав роботодавців звертати увагу на наявність скаутського досвіду, адже в організації з дитинства закладають важливі цінності.

«Мені дуже сподобалась ваша ідея до українських роботодавців: коли ви дивитесь в анкету, в першу чергу подивитися, чи був цей кандидат в скаутському русі. Це є надзвичайно гарна риса, яка дає перевагу над іншими конкурентами», – переконаний Петро Порошенко.

П’ятий Президент України наголосив на значному вкладі скаутів у формування української національної ідентичності і європейського майбутнього України.

«Я хочу подякувати «Скаутству Європи в Україні» за те, що вони роблять надзвичайно корисну справу. Ваша допомога є неоціненною, бо ви вірите в Україну, так само як і я в неї вірю. Ви любите Україну, так само як і я її люблю. Ми тримаємося разом для того, щоб все, що було нами зроблено за останні п’ять років, ми захистили, щоб ні в якому разі не допустити відкату назад. Щоб нас ніколи не повернули в кріпацтво Радянської або Російської імперії. Ми точно любимо Україну, ми точно бачимо Україну в майбутньому в Європі», – наголосив Порошенко.

«Я сподіваюся, що мої онуки точно доєднаються до скаутського руху. Так що готуйтеся, ще трохи підростуть, і з наступного року вже будемо їх спрямовувати. Тому що ви робите надзвичайно корисну справу. Дякую вам за вашу неоціненну роботу», – підкреслив п’ятий Президент України.

Джерело

Автор