«Європейська Солідарність» заявляє про політичний тиск і переслідування кандидатів від «ЄС» (брифінг)

 

Обшуки у кандидата в народні депутати від «Європейської Солідарності», відомого волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова, які розпочалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія «Європейська Солідарність» вважає цинічним політичним тиском і неприховуваним переслідуванням з політичних мотивів.

За останній місяць реваншисти за мовчазної згоди нової влади стрімкими темпами намагаються відвоювати втрачені позиції. Через суди масово скасовуються попередні рішення команди Петра Порошенка. А слідчі органи у найкритичніший політичний момент, у розпал передвиборчої кампанії, через надумані підстави атакують саме тих, хто найбільше зробив для армії, хто допоміг зупинити орду Путіна у 2014 році.

Юрій Бірюков – один із перших волонтерів, який з перших днів російської агресії допомагав Збройним силам України. Його організація «Крила Фенікса» врятували життя сотням українських військових, забезпечуючи їх бронежилетами та касками.

Він ніколи не був матеріально-відповідальним посадовцем, але його дії зупинили корупційні схеми і суттєво покращили забезпечення армії, що стала на захист країни. І зараз Юрія Бірюкова намагаються безпідставно звинуватити у зворотному.

Ті, хто були учасниками тих подій, а не ховалися в тилу, знають, що саме волонтери забезпечували захистом добровольців і Збройні Сили України. Бо армія на той час була практично знищена посадовцями Віктора Януковича, які зараз переховуються у Москві.

«Європейська Солідарність» розцінює обшуки у Юрія Бірюкова як частину реваншу,  як спробу розправи над тими, хто в перших рядах допомагав Збройним силам України протистояти путінській агресії.

І хто може гарантувати, що після того, як розправляться з волонтерами, не почнуть судити тих, хто зі зброєю захищав Україну від путінської Росії?

Тому ми категорично заявляємо, що не допустимо ревізії здобутків Революції Гідності і не дозволимо розвернути країну до минулого!

Реванш не пройде!

Джерело

 

“Європейська Солідарність” розцінює дії ДБР щодо Юрія Бірюкова та 95-ї бригади як спроби дискредитувати захисників України

В той час, коли голова Держаного бюро розслідувань Роман Труба рапортував про відкриття кримінального провадження щодо закупівлі майна чиновниками Міністерства оборони, відбулися обшуки у розташуванні легендарної 95-ї Житомирської окремої десантно-штурмової бригади.

Раніше також обшуки відбулися у помешканні відомого волонтера, громадського діяча і кандидата в народні депутати від «Європейської Солідарності» Юрія Бірюкова. Який ніколи не був чиновником і не може бути підслідним ДБР.

Тому «Європейська Солідарність» розцінює дії ДБР щодо захисників України як спробу дискредитації колишнього і нинішнього командування однієї з найкращих частин Збройних Сил України та намаганням послаблення її боєздатності.

Принагідно обурює факт, що екс-заступник глави Адміністрації президента Януковича і друг олігарха Ігоря Коломойського Андрій Портнов відверто заявляє, що він є одним з ініціаторів даних обшуків, здійснених в українських волонтерів та військових.

«Європейська Солідарність» вважає, що реваншисти уже не приховують: вони мають безпосередній вплив на нову владу та контролюють правоохоронні органи. Крім того, оскільки колишній командир 95-ї бригади Герой України Михайло Забродський, як і Юрій Бірюков, входить до передвиборчого списку партії, ми розцінюємо сьогоднішні обшуки також як демонстраційно-показовий тиск на «Європейську Солідарність».

Партія «Європейська Солідарність» і надалі стоятиме поряд з українськими патріотами та героями України, які продовжують навіть в цей тривожний час боронити країну від ворога, і захищати їх.

Реванш не пройде!

Джерело

 

Віталій Гайдукевич: Сьогодні ДБР безпідставно обшуковує Юрія Бірюкова, завтра прийде до вояка, який захищав Україну – і на цій державі можна буде ставити крапку

Обшук у помешканні відомого волонтера, громадського діяча і кандидата в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність» Юрія Бірюкова – це знаряддя політичного тиску і реваншу. Про це заявив журналіст, член політради Партії «Європейська Солідарність» Віталій Гайдукевич на брифінгу в офісі Партії.

«Зараз ми є свідками тиску на тих людей, які піднімали українське військо з нуля.  І якщо сьогодні з обшуками приходять до Бірюкова, завтра можуть прийти до Гайдукевича, після завтра можуть прийти до Доніка, а потім обійдуть всіх волонтерів, які споряджали армію в далекому 2014 році… Це є реванш, це є політичний тиск»,- наголосив Гайдукевич.

«І якщо сьогодні Державне бюро розслідувань, не маючи жодних підстав, приходить з обшуками до людини, яка ніколи не була матеріально відповідальною, то завтра будь-яка правоохоронна структура прийде до вояка, який захищав Україну…. Власне, на цьому моменті, на державі Україна можна буде ставити крапку»,- зауважив журналіст.

Джерело

 

Олексій Петров: ДБР має переслідувати тих, хто розкрадав армію, а не Бірюкова чи інших волонтерів, які забезпечували її усім необхідним

Учасник бойових дій на Донбасі, член команди Партії «Європейська Солідарність» Олексій Петров заявив про політичну вмотивованість дії працівників Державного бюро розслідувань, які сьогодні проводять обшуки в помешканні волонтера Юрія Бірюкова.

«Я був волонтером з березня 2014 року. Я пам’ятаю, у якому стані було українське військо: залізні каски часів СРСР, гумові капці, радянські рації… На кожного волонтера, такого як Юрій Бірюков, люди покладали надзвичайно великі надії. Батьки наших бійців благали придбати за будь-яку ціну бронежилети, кевларові каски, тепловізори… І таких батьків були тисячі. Ми пам’ятаємо, як вся Україна збирала на це гроші. Зараз чомусь у ДБР виникли питання до одного з лідерів волонтерського руху. А чому у ДБР не виникає питання до тих, хто роками грабував українське військо – колишніх міністрів оборони, колишніх начальників Генерального штабу, політиків, які привели в Україну «русскую весну»?», – заявив Олексій Петров.

Олексій Петров зауважив, що рішення про проведення обшуку було ухвалене одразу ж після реєстрації Юрія Бірюкова кандидатом в народні депутати від партії “Європейська Солідарність”.

Джерело

 

Олександр Погребиський: обшук у Юрія Бірюкова – це політичний тиск на команду «Європейської Солідарності» і всіх, хто воював проти російського агресора

Обшук, який сьогодні проводить Державне бюро розслідувань в помешканні волонтера, кандидата в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність» Юрія Бірюкова, є політичним тиском. Про це ветеран бойових дій на Донбасі, кандидат в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність» Олександр Погребиський заявив журналістам на брифінгу у Відкритому офісі Партії.

«Єдиним мотивом винесення Ухвали ДБР про обшук в помешканні волонтера Юрія Бірюкова є політичний тиск! Раніше ніяких питань у правоохоронних органів до Юрія Бірюкова не було. Не було навіть інформації про те, що є якісь підозри з приводу його діяльності. Зі змісту Ухвали ДБР випливає, що Юрій Бірюков проходить у справі як свідок. Але тоді виникає питання: чому у нього проводиться обшук?», – заявив Погребиський.

За словами Олександра Погребиського, небезпека безпідставного переслідування волонтера та кандидата в народні депутати Юрія Бірюкова полягає у тому, що такі самі дії влада може застосувати не тільки до інших членів команди «Європейської Солідарності», а й до усіх ветеранів війни на Донбасі та волонтерів: «Зараз відкрито звучать заяви про підготовку судових позовів стосовно незаконності проведення Антитерористичної операції. Це говорить про те, що реванш вже йде повним ходом. Здійснюється політичний тиск на учасників АТО та волонтерів».

«Єдина сила яка буде протистояти реваншу у Верховній Раді – це команда «Європейської Солідарності». Тому я розцінюю сьогоднішню ситуацію з обшуками помешкання Юрія Бірюкова виключно як політичний тиск проросійських сил, які зараз повним ходом повертають собі втрачені позиції: повертають вулицям українських міст імена катів українського народу, оскаржують в судах діючі закони», – заявив Олександр Погребиський.

Джерело

 

Автор