Під час передвиборчої кампанії суспільство демонструє високий запит на нові політичні сили, але для протистояння зовнішнім та внутрішнім викликам, які очікують на країну, потрібні і перевірені професіонали. Саме вони можуть ефективно протистояти спробам Кремля послабити міжнародні санкції та будувати конкурентну економіку, яка спирається на наукоємне виробництво, машинобудування, малий та середній бізнес. Про це директор Інституту стратегічних досліджень (2018-2019 рр.), член команди партії “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко заявив в ефірі телеканалу «Прямий».

Ростислав Павленко зазначив, що кожен член команди «Європейської Солідарності» вже продемонстрував суспільству конкретну історію успіху, власні результати у справі захисту України та реформування різних сфер суспільного життя.

«Всередині країни необхідно проводити реформи на основі інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. Боротьба з корупцією також включає в себе доволі конкретні речі: доведення до завершення адміністративної реформи, щоб чиновник мав мінімальну можливість втручатися в економіку, а податкові органи не мали інструментів заважати підприємцям розвиватися. Україна має досягнути такого рівня розвитку, щоб прізвище чиновника не було для людей важливим. Але поки цього не сталося, дуже важливо, щоб на цих виборах на допомогу новим політикам прийшли справжні професіонали. Це убезпечить країну від послаблення та дозволить не втратити час», – заявив представник «ЄС».

Ростислав Павленко зауважив, що запас міцності, який заклала команда Петра Порошенка, не безкінечний. «Доволі суворі виклики чекають Україну з боку Росії. Ми бачимо, що попри сподівання на поступки з боку РФ, цього немає. Ми не можемо очікувати на послаблення. Навпаки, Росія використовує будь-яку можливість для ескалації. Зараз я не виключаю, що Росія зможе переконати західних союзників України підіграти їй. Знаковим питанням буде повернення російської делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи. Хоча це орган більше для обговорення питань, дуже важливо для України, щоб єдність країн-членів ПАРЄ у питанні антиросійських санкцій зберігалася і Росія відчувала, що тиск за агресію проти України не тільки триває, а й посилюється», – наголосив Ростислав Павленко.

Джерело