Вакарчук зібрався на війну. Внутрішню

Mason Lemberg

Вакарчук у програмі «Право на владу», 1+1: «Ми не виграємо війну проти Росії, якщо не почнемо вигравати війну внутрішню — проти корупції, проти олігархів, проти тих, хто сьогодні узурпував всю владу».

* * *

Ця фраза наштовхнула мене сформулювати причини, чому я його не переношу на дух.

Ця фраза є одною з модифікацій основного меседжу кремлівської пропаганди 2015 року. Звучав цей меседж приблизно так: «Не надо бороться за Крым, начните жить лучше в 10 раз, и Крым сам вернется». Цей меседж активно нав’язувався не такими свинособаками в часи, коли зруйнована економіка 2014 року позначилася на курсі долара і на матеріальному становищі громадян.

Потім в 2016 і далі, коли матеріальне становище почало покращуватися, з’явився безвіз та інші фішечки, меседж несподівано трансформувався. Ніхто зі свинособак вже не розказував «почніть жити краще», бо вже почали жити краще ніж на окупованому Донбасі, а потім почали жити краще ніж в окупованому Криму. І як бачите, ніхто назад не проситься.

Тому цей меседж трансформувався в щось таке: «Поборите сначала коррупцию, а потом сможете выиграть войну», «Коррупция – враг №1». Але це все та ж сама сцянина.

З таким же успіхом можна відправляти боротися з брехнею чи відправляти боротися з хворобами і т.д. І тільки після цього братися за війну.

Ну і головне, що причини та наслідки ніяк не пов’язані. Бо я не уявляю зв’язку між тим, що начальник ЖЕКу перестане брати хабарі та капітуляцією х*йла. Навіть не уявляю зв’язку між посадкою Насірова та капітуляцією х*йла. І навіть якщо посадити Ахметова, то х*йло не капітулює.

З корупцією треба боротися, з бідністю треба боротися, з брехнею треба боротися, з хворобами треба боротися, але не треба це зв’язувати з війною, з реальними загрозами і реальним ворогом, що стоїть на кордонах з мільйонним військом.

Тим самим носії таких меседжів зробили все можливе, щоб для українців перестала існувати війна, щоб українців почала вбивати недовіра, щоб вороги перестали бути ворогами, що й привело до реваншу.

І пан Вакарчук був одним з хедлайнерів цієї теми.
Тому він особисто огидний мені не тільки як політик, а й як людина.

Автор