Світ рожевих єдинорогів в епоху реваншу

Mason Lemberg

Почитав коменти Притули, почитав пости друзів з приводу Притули, проаналізував події останніх днів, маю що сказати.

Коли через декілька років ми з вами будемо виживати в напівзруйнованих містах Малороського федерального округу СРСР або скитатися, просячи милостиню, десь в підворотнях Вроцлава чи Бухаресту, не спішіть винуватити в цьому 73% населення, яке проголосувало за реванш.

Подякуйте собі, своїм ідолам.
Одним за те що імітували діяльність, нічого не роблячи вже 1,5 місяці після виборів. Продовжуючи не чути людей і не говорити з ними.
Іншим за те, що не могли приборкати свої амбіції, будучи не спроможними ні на що.

Подякуйте за це й собі.
За те, що в епоху реваншу ви продовжували жити в світі рожевих єдинорогів, розказуючи за якусь реформаторську проєвропейську команду Вакарчука та Притули, яка зробить вам реформи. І віддаючи свій голос за рожеву мрію, замість прагматичного вибору тих, хто в епоху реваншу зможе тебе захистити.

Бо чим, власне, ваш вибір відрізняється від вибору 73% Зелі, за спиною якого пройшла купа мразоти?
Ви знову за спиною одного чи двох людей готові провести до влади купу, як мінімум, невідомих людей.
Бо чим 1 голос Юрчишина, який 5 років готував реванш, а тепер став літсом Голосу, став гіршим ніж 1 голос Вакарчука? Його кнопка буде вирішувати так само як кнопка Вакарчука чи Притули. А інші 20 голосів хто?

Ви знову, після Самопомочі та 95 кварталу, ведетеся на ту саму бл*дську казку про “нові обличчя”, приводячи до влади артистів, клоунів, психіатрів, будь-кого, тільки не фахових людей. Хто ж ті реформи буде робити?

Ви взамін за одне “припинити стріляти” від Зелі обираєте інше “припинити стріляти” від Вакарчука. А чим вони відрізняються?

Ви знову застосовуєте подвійну логіку. Обираєте Вакарчука нібито за якісь реформи і тому що вірите рейтингам, що він пройде, але не бачите, що якщо Вакарчук і пройде, то буде в глибокій опозиції, і не буде ніяких реформ від співаків і артистів Вакарчука. А буде потакання спробам “припинити стріляти”, які приведуть до окупації.

Я не проти того, щоб Вакарчук пройшов у ВР, але я проти того, щоб він пройшов туди ціною голосів ПП. Кожен, хто голосував за Порошенка, повинен й далі голосувати за партію Порошенка.
Бо про Малороський федеральний округ я зовсім не жартую.

* * *

Ще раз: Проходження партії Вакарчука в парламент – схвалюю.
Писав про це ще місяць тому.

Схвалюю тому, що партія Вакарчука похоронить все лайно типу Аталотіїв чи Самопомочей.
І я думаю, сподіваюся на те, що вони все ж будуть МЕНШ ШКІДЛИВІ ніж та ж Самопоміч і Слуга Народу.
Тому схвалюю.

Але для тих, кому країна дорожча ніж власні образи, вибір однозначний – партія Пороха. Я знову пишу не ЄС, а саме партія Пороха. І це буде до тих пір, поки на політичному небосхилі не з’явиться персона йому рівноцінна. І це точно не Вакарчук.

Більше того, упоротих противників Порошенка Я ОСОБИСТО буду агітувати голосувати за партію Голос.

Взамін прошу не багато – вашої адекватності.
Бо коли ми говоримо про партію нових стандартів і боротьби з корупцією. То ця партія має починати з того, що її створять, а не куплять за 30 чи 50 тисяч баксів чорним налом.
Розумієте?
Бо коли ми говоримо про партію нових стандартів і боротьби з корупцією, а також прозорості, то треба відкривати джерела фінансування передвиборної кампанії. А це мільярд гривень щонайменше, бо тільки офіційна частина – десятки мільйонів. В той час, коли Вакарчук каже, що витратив на кампанію 2-3 мільйони гривень, а в інших, крім Притули, грошей теж немає.

І я адекватно сприймаю той факт, що кампанія Вакарчука фінансується Пінчуком і він також допомагає інформаційно.
І я адекватно сприймаю той факт, що взамін за це у Вакарчука з’являються якісь зобов’язання.
І я адекватно сприймаю той факт, що Пінчук – це Кучма, на якого ви позавчора агрилилися через пропозицію заборонити стріляти у відповідь.
Так, я це адекватно сприймаю. Бо знаю, що яйця в корзинах кількох скотів – це краще ніж яйця в корзині одного.
Але вони для мене чужі.
Це перше.

Друге:
Мене дивують розповіді про волонтерство Притули у якості аргументу.
По-перше: Притула – 30-й у списку. І далеко не факт, що він буде обраний. А ті 29 перед ним як волонтерили? В тих 29-ти буде 29 кнопок, а в Притули 1 кнопка. МОЖЕ.
По-друге: Порох витратив на армію в сотні разів більше грошей ніж Притула. СВОЇХ грошей. Ну давайте застосуйте свою логіку, критерії та аргументи в цьому випадку.

І третє:
Згідно поточних рейтингів партія Вакарчука, як і партія Порошенка, буде в опозиції, і ніяких реформ вони проводити не будуть і не зможуть. Максимум що вони зможуть – не давати кааліції Йулі+Тарути+Бені+Медведчука робити відкат. Це у випадку, якщо партія Вакарчука не зрадить. А ми цього не знаємо. Бо ми знаємо там тільки кількох людей. А деяких далеко не з найкращого боку.
Тому рожеві фантазії про реформи та реформаторів артистів Вакарчука явно викликають нерозуміння.

В силу вірогідної опозиційності партій Порошенка та Вакарчука, в умовах реваншу, найкраще, що зараз можуть зробити партії Вакарчука і Порошенка, – це наповнити список 100-кг кабанами, які володіють технікою рукопашного бою, щоб фізично протистояти реваншу. І в цій пропозиції мало сарказму.

А найкраще, що зараз зможе зробити партія Порошенка, – це зробити все можливе, щоб дострокових виборів не було, перегрупуватися, запустити справжні процеси, а не їх імітацію руками аматорів.

 

Фото © Facebook GolosZmin