Зрада/перемогатижня 21 жовтня – 3 листопада.

Цього разу із затримкою – зрадатижня_перемогатижня.

Позаяк минулого тижня з причин життєвих (блогер – не журналіст, мусить працювати), я «зраду/перемогу» подати не зміг – подаю за два тижні зразу.

ЗРАДА

Поліції Донеччини не вистачає спецтехніки. Начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В’ячеслав Аброськін назвав одну з головних на сьогодні проблем у роботі поліції в регіоні – матеріально-технічне забезпечення.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін тепер заявляє, що логіка Мінських домовленостей завжди передбачала, що Україна отримає контроль над кордоном лише після проведення виборів на Донбасі.

Україну може накрити епідемія кашлюку та кору. Нині рівень імунізації від найстрашніших інфекційних хвороб в Україні становить 50%. Від туберкульозу щеплена кожна десята дитина. Від дифтерії, правця та кашлюку взагалі лише 2 відсотки. Це найнижчі показники у світі.

В Україні тільки 10% дітей в інтернатах не мають батьків.

Львівські відходи від медпрепаратів викинули на трасі Київ-Ковель.

Учнів із затримкою психічного розвитку переведуть до звичайних шкіл – МОН.

У Глухівському районі Сумської області виявлено близько 100 тонн нелегально завезених відходів зі Львова.

У Києві вдвічі зросла кількість псевдомінувань: бюджет втрачає мільйони.

Узбек Шавкат Мухаммад, який воював на Донбасі у складі батальйону “Айдар” проти російсько-терористичних сил, змушений поїхати з України через те, що йому відмовили у статусі біженця.

Україна лідирує за кількістю переселенців до ЄС.

В Одесі через “корупційні нововведення” закривають Центр обслуговування громадян.

СБУ: в Харкові зросла загроза терактів. СБУ заявляє, що отримала інформацію про потенційні загрози проведення масових протестних заходів антидержавного характеру з 4 по 20 листопада в Харківській області.

У Верховній Раді обурилися візитом Бондаренко. “Регіоналка” прийшла захищати пропагандистів.

ПЕРЕМОГА

Чернігів переходить на світлодіодне освітлення вулиць. Чернігівці отримають і значну економію електроенергії, і світліші вулиці.

“Потяг єднання” “Труханівська Січ”вирушив у третій рейс.

Під Майорськом замість закритого КПВВ “Зайцеве” відкрили оновлений пункт пропуску.

Українські військовослужбовці вперше застосували новітню вітчизняну розробку – рухливу трикоординатну радіолокаційну станцію кругового огляду з фазованими антенними гратами 79К6 “Пелікан”.

Український важковаговик Олександр Усик визнаний боксером року за версією WBO Intercontinental.

У Львові будівлю Російського культурного центру вирішили віддати на потреби волонтерів та бійців АТО.

Кабінет міністрів України виділив 1 млн 414 тис. грн на виплату одноразової матеріальної допомоги 20 громадянам, які зазнали тілесних ушкоджень середньої тяжкості під час Євромайдану.

Cторожовий корабель “Миколаїв” відремонтували і передали прикордонникам.

В Україні за майже рік часу роботи кіберполіції ситуація з “електронною” злочинністю суттєво покращилась. Результати роботи правоохоронців відзначають як вітчизняні, так і закордонні експерти.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження 109 військових, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Розширені санкції України проти Росії набули чинності.

На Донбас запустили ще один потяг. Потяг №788/787 Полтава – Харків – Костянтинівка вийде на маршрут 4 листопада.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц і президент Європейської Ради Дональд Туск привітали президента України Петра Порошенка із вдалим завершенням першої фази електронного декларування доходів.

Київський бронетанковий завод розробив бойовий модуль “Вій”, який може встановлюватись на легку бронетехніку, в тому числі і на “Дозор-Б”. Однією з головних особливостей “Вія”, завдяки використанню 23-мм гармати ГШ-23, є високий темп стрільби, 3000 пострілів за хвилину.

Голова МВС України Арсен Авакова заявив про початок реформи пожежної служби. Дніпро став першим містом в Україні, яке створює добровольчі частини пожежників: вже наступного року тут з’являться перші три депо нового типу з пожежниками-добровольцями та мінімальною кількістю професійних працівників.

В Україні завершилася демобілізація 6-ї хвилі, ЗСУ мають бути забезпечені військовими-контрактниками.

В Україні розпочалася масштабна кампанія “Ти серед своїх” з допомоги дітям-переселенцям інтегруватися на новому місці проживання.

Україна втричі збільшила свої ракетні війська й артилерію з 2014 року.

На Дніпропетровщині розробили новий ракетний комплекс “Грім”. Готуються до випробувань.

Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня ракетних військ і артилерії відзначив нагородами 102 артилеристів, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.


 

Автор