На Одещині відбулися успішні випробування ракет «Вільха-М» та «Вільха-Р» (фото, відео)

В Одеській області відбулися успішні випробування ракет зі збільшеною дальністю дії «Вільха-М» та модернізованих ракет з касетною бойовою частиною «Вільха-Р», повідомив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

«Ураховуючи агресію Російської Федерації проти України, Рада національної безпеки і оборони України визначила завдання щодо розроблення та серійного виробництва нових ракет для реактивних систем залпового вогню», – сказав С. Кривонос.

Заступник Секретаря РНБО України повідомив, що під час випробувань було здійснено перевірку технічних рішень, застосованих для розробки ракет та результати ураження ними цілей на максимальній дальності. «Стрільби завершені успішно, – заявив він. – Випробування ракет довели, що вітчизняний ОПК здатний у найкоротші строки розробляти складні зразки озброєння та військової техніки для забезпечення Збройних Сил України».

Джерело

Міністр оборони України Степан Полторак взяв участь у випробуваннях ракет «Вільха М» та «Вільха Р»

 

Сьогодні, 23 травня, на Одещині, за участю Міністра оборони України Степана Полторака відбувся етап випробування ракет Вільха М та Вільха Р.

– Щойно ми завершили етап випробування ракет «Вільха М» та «Вільха Р». Я хотів би зазначити, що випробування проводилися на різних дистанціях і під час стрільби ми перевіряли різні параметри ракети, – зазначив Степан Полторак під час випробування ракет.

Міністр оборони зауважив, що випробування пройшли успішно, і ми готуємося до того, щоб з серпня по жовтень провести державне випробовування і поставити їх на озброєння Збройних Сил України.

– Це ефективна зброя, яка сьогодні для нас дуже потрібна, – додав очільник оборонного відомства.

Джерело

 

Олександр Турчинов

На полігоні ЗСУ на півдні країни відбувся черговий етап випробувань українських ракет. Продовжується робота з модернізації ракет та ракетного комплексу “Вільха” і сьогодні відбулися пуски ракет підвищеної дальності “Вільха – М” та ракет з касетною бойовою частиною “Вільха – Р”.

Випробування триватимуть до кінця тижня, зокрема, повинні відбутися пуски крилатих ракет мобільного комплексу “Нептун”, які також відбудуться вдало.

Українські науковці та виробничники продовжують виконувати завдання з реалізації ракетної програми, мета якої до кінця року прийняти на озброєння ракети “Вільха-М”, “Вільха-Р” та мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”. Сподіваюся що, незважаючи на кадрові зміни в секторі безпеки і оборони України, ракетні проекти будуть виконуватися за затвердженим планом, і робота по зміцненню обороноздатності нашої держави не зупиниться.

Джерело

 

“Вільха-М” та “Вільха-Р” від “Укроборонпрому” успішно випробувані на Одещині

 

Реактивні системи “Вільха-М” та “Вільха-Р”, які розроблені у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів “Укроборонпрому”, успішно пройшли випробування на одному з військових полігонів Одещини.

Під час серії запусків були перевірені тактико-технічні характеристики ракет, систем наведення та можливості модернізованої “Вільхи” знищувати цілі за мінімальний час після отримання завдання на ураження.

“Підприємства “Укроборонпрому” вже завершують основні етапи випробувань реактивних систем “Вільха-М” та “Вільха-Р”. Ці системи є модернізацією “Вільхи”, яка вже знаходиться у серійному виробництві. Модернізації направлені на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових конструкторських рішень та матеріалів, що підвищує загальну ефективність цієї високоточної зброї”, – заявив Генеральний директор Концерну Павло Букін під час випробувань.

“Випробування пройшли успішно, і ми готуємося до того, щоб з серпня по жовтень провести державне випробовування і поставити їх на озброєння Збройних Сил України. Це ефективна зброя, яка сьогодні для нас дуже потрібна”, – повідомив Міністр оборони України Степан Полторак за результатами стрільб.

Таким чином, українська армія вже найближчим часом може отримати модернізовані версії нової високоточної зброї, яка забезпечує знищення противника на дальності у 130 км першим пострілом.

Окрім того, у рамках цих випробувань планується провести вогневі випробування ракетного комплексу “Нептун” з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані у 300 км. Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

Створення “Вільхи” та “Нептуна” у максимально стислі строки стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств “Укроборонпрому”, зокрема ДККБ “ЛУЧ”, ДАХК “АРТЕМ” та ДП “Жулянський машинобудівний завод “ВІЗАР”.

Джерело