Віктор Муженко відвідав штаб-квартиру НАТО для участі в засіданні Військового комітету НАТО + Україна (фото)

Про це Віктор Муженко повідомив на своїй сторінці в Facebook:

“21 – 22 травня відвідав штаб-квартиру Північноатлантичного Альянсу для участі в засіданні Військового комітету #NATO у форматі з Україною.

У рамках візиту провів офіційні зустрічі з новопризначеним Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил НАТО в Європі #SACEUR генералом Тодом Уолтерсом та начальником штабу оборони Великої Британії генералом Ніколасом Картером.

Напередодні засідання Військового комітету отримав інформацію зі ЗМІ щодо звільнення мене з посади начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України. Незважаючи на зміну статусу, однак із підтвердженими повноваженнями, ознайомив начальників генеральних штабів і головнокомандувачів збройних сил країн Альянсу із поточною безпековою ситуацією в та навколо України і основними напрямками реформування Збройних Сил України.

В ході засідання головнокомандувачі Стратегічних командувань та очільники 29 генштабів країн НАТО відзначили прогрес в трансформації українського війська та висловили підтримку і вдячність за проведені реформи.

Фактор становлення національних збройних сил був, є і буде ключовим у консолідації міжнародної підтримки України в боротьбі з російським агресором.

Від нас очікують прогнозованості та вірності пріоритетам у відстоюванні євроатлантичних цінностей на східному фланзі НАТО”.

Джерело

Заявление для прессы главнокомандующего ВВС маршала сэра Стюарта Пича, председателя Военного комитета НАТО на совместной пресс-конференции с SACEUR и SACT после заседания Военного комитета военачальников (англійською)