Дивіться, що буде далі

Alex Noinets

Проблема комунікації молодого зеленого презика в тому, що його передвиборча кампанія, хоча й не містила жодної обіцянки стосовно курсу держави, дала виборцям всі обіцянки одночасно. Люди голосували, щоб він знизив податки, збільшив видатки, зменшив видатки, підвищив та понизив все одночасно, а головне – закінчив війну з нашим братнім російським народом та безкомпромісно домовився з Путіним, але ні в якому разі не домовляючись.

І може здатися, що ситуація безвихідна. І я теж деякий час думав, що така вона і є. Але потім я згадав, що я професіонал, і почав думати. І виявилося, що нічого безвихідного в ній немає.

Він просто продовжить в тому ж самому дусі. Буде дробити спікерів та канали комунікації. А сам буде максимально неконкретний. Вчорашня заява щодо того, що в нас єдине спільне з РФ – це кордон, це помилка, вони через деякий час її зрозуміють і виправлять, і більше конкретних заяв особисто від нього не буде.

А будуть різні спікери для різних цільових. Буде спікер для вати, який буде розповідати про діалог та примирення, якого патріотичні виборці презика будуть ненавидіти і з часом почнуть просто ігнорувати. Буде спікер для патріотів та добровольців, який буде розповідати відповідні тези, а ватні виборці презика будуть його ненавидіти і з часом почнуть просто ігнорувати. Буде ліберальний спікер, буде соціалістичний. Перший буде казати про ПнВК, другий про регулювання цін на цибулю. Єдине, в чому всі ці спікери будуть перетинатися, – в покладанні провини на попередників.

А рулити будуть Аваков та Коломойський. І до рішучих заяв спікерів та навіть до заяв Зеленського це не буде мати жодного відношення.

Жодного рецепту протистояти цьому немає. Як з вокзальним фокусником. Не дивися на його руки, не слухай, що він каже, не звертай увагу на феєрверки. Тебе має цікавити виключно твій гаманець. Зрештою, якщо твій гаманець цікавить всіх на вокзалі, то й тобі варто звертати увагу саме на нього.


Mason Lemberg

Я би радив не радіти через зміну риторики зеленського.
Нічого доброго в палаючих пуканах ватників немає, крім самого процесу.

Це все лиш підтверджує те, що я говорив недавно про зміну його риторики на проєвропейську до парламентських виборів.

А ще він здав ватний електорат Бойку з Медведчуком, без спротиву і без бою. А це 20-25%.

Натомість роздробить і відбере голоси в прихильників проєвропейського курсу. А потім, після парламентських виборів і нової коаліції вже ватники будуть тішитися з наших палаючих пуканів.

Пам’ятайте про це і не ведіться на такі приємні мелодії сопілки щуролова, бо вони нас з вами намагаються заманити в пастку.