Холодний квітень 2019-го

Іван Хомяк

Суди вирішили зіграти на випередження.

Нагадаю, що це ті самі знамениті окружні суди імені Портнова, основа корупційних схем в Україні від часів Януковича й донині. Наші народні обранці трималися за них до останнього. Вони були готові завалити усе, від бюджету до євроінтеграційних законів і реформи армії, аби лиш ніхто не чіпав окружні суди. Такий депутатський шантаж поставив державу в патову ситуацію.

І ось тепер суди вирішили відігратися. У них є купа поважних причин. Судді у нас рекордсмени по незаконному збагаченню. Тому за принципом про “ворона ворону” цю статтю прибрали. І зараз вони, відчуваючи можливість того, що Порошенко в разі перемоги може лавочку прикрити, приймають купу химерних рішень. Відпускання Савченко і Рубана (не встигли розглянути), зняття арешту з коштів Януковича (?), Приват (“дякую жителям Кривбаса”), припинення конкурсу на голову митної служби (привіт Добродомову)…

Це відкритий саботаж. Ворог іде ва-банк.

Ну-ну. Коли усе полетить шкереберть, вони в своїх маєтках потраплять першими під заміс. Не встигнуть і попрощатися зі своїми “голландцями” та китайськими династійними вазами (судді та прокурори в Україні найактивніші скупники колекційних творів мистецтва і старовини).


Верховный суд разрешил обжаловать передачу государству НПЗ Курченко

Суд Мелитополя не признал гибель экипажа Ил-76 под Луганском следствием российской агрессии