Зради і перемоги тижня. 5 – 11 квітня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 5 – 11 квітня 2019 р.

ЗРАДА

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов уважає дивним указ про його відсторонення від посади від 6 квітня, оприлюднений на сайті президента, і не збирається йти у відставку.

Активіста Леоніда Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці “за незаконну агітацію” проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та “непокору поліції”. Суд активіста виправдав.

Російська Федерація розбудовує потужну військову інфраструктуру на кордоні з Україною і готується до масштабної континентальної війни. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час Київського безпекового форуму.

ПЕРЕМОГА

В Одеській області на Державному випробувальному полігоні ЗСУ пройшли успішні випробування крилатої ракети наземного базування для ураження морських та берегових цілей “Нептун”. Також ройшли успішні польові випробування нового контрбатарейного радару 1Л220УК розробки науково-виробничого комплексу “Іскра” (ДК “Укроборонпром”), який дає змогу на значній відстані визначати точні координати ворожої артилерії для її знищення, успішно завершив польовий етап державних випробувань.

У Херсоні у Дніпровському райвідділі поліції голові Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, знову одягли електронний пристрій стеження (браслет).

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв написав заяву про звільнення на ім’я президента України. Заступник голови Херсонської обласної адміністрації Євген Рищук, який може бути причетний до вбивства активістки Катерини Гандзюк, услід за головою ОДА Андрієм Гордєєвим написав заяву про відставку.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор