Про «усвідомлений вибір»

Mason Lemberg

Мене читають багато людей, в тому числі опонентів, але чомусь ніхто не захотів чи не зміг назвати 3 досягнення їхнього кандидата.

Я покажу, як треба, на прикладі свого кандидата. Заради справедливості, відмічу, що багато з них були б неможливими без НФ.

1) Порох звільнив 2/3 Донбасу, багато міст і сіл тепер є вільними. Звільнив би все, якби не пряме вторгнення свинособачої армії.
2) Порох відновив армію з нуля. Починаючи від зброї і харчування, закінчуючи новими ракетами і джавелінами та постачанням зброї в Україну (до цього був мораторій).
3) Порох витратив на армію сотні мільйонів своїх власних коштів/коштів Рошену, відновив систему ППО Києва своїм коштом. Ну він же мільярдер, скажете ви, може собі дозволити. Так. Але хотілося б почути скільки коштів на армію (не на білборди і ролики) витратив ваш зубожілий кандидат?
4) Порох створив міжнародну антипутінську коаліцію і санкції, завдяки яким ворог скочується на дно та істерить – це його заслуга. До речі, за будь-кого іншого про них можна забути. Власне, цього і добивається москва.
5) Україна подала позов, і Гаагський трибунал слухає справу проти окупанта. Так, це надовго. Але хочу нагадати, що Грузія, Молдова свої шанси упустили.
6) Нафтогаз виграв суд в Газпрому, і тепер останній є нашим боржником. Нагадати як було за попередників? І як газова угода привела до окупації Криму?
7) Порох буквально вигриз угоду про Асоціацію з ЄС. Вигриз всупереч референдуму в Голландії і людям, які намагалися її зірвати. Вперше в історії експорт українських товарів в ЄС перевищив 20 млрд. доларів.
8) Україна перестала економічно залежати від ворога.
9) Порох вирвав безвіз. Не я сказав, Меркель сказала.
10) Чинна коаліція відкрила реєстри і запровадила онлайн послуги, побутова корупція зменшилася.
11) Уряди відкрили ЦНАПи, побутова корупція зменшилася.
12) Прозорро.
13) Електронне декларування, поки не до кінця завершене.
14) Ліквідований УБЕЗ, загальний нагляд прокуратури, спрощено ліцензування.
15) Повернуто в держвласність багато майна, підприємства Фірташа, Укрнафта з-під контролю Коломойського, земля та ін. Деолігархізації нема, кажете?
16) Повернуто в бюджет 1.5 млрд. доларів бідного Янека, який дбав про простий нарід.
17) Повернуто близько 20 млрд. доларів боргів. На єдиному казначейському рахунку в березні 2014 року було 100 тис грн.
18) Очищена банківська система від банків-пилососів.
19) Окремо про націоналізований Приват. 20 мільйонів вкладників могли втратити сукупно 5 мільярдів доларів. І коли зараз розказують, що мені поганого зробив Беня, то, як мінімум, в людей коротка пам’ять і вони не пам’ятають, як істерично в грудні 2016 шукали банкомати Привату, щоб зняти гроші.
20) Золотовалютні резерви збільшилися до 20 мільярдів доларів з 5 мільярдів.
21) З 4 кварталу 2015 росте економіка. Майже в 3 рази зросли офіційні зарплати.
22) Децентралізація. Бюджети обласних центрів зросли вдвічі. Впроваджені громадські бюджети на реалізацію ініціатив громади.
23) Реалізовано інфраструктурні проекти, зокрема Бескидський тунель, відновлена робота аеропортів, нових заводів, дороги, школи, садочки, лікарні. Це все під час війни.
24) На ринок країни прийшов найбільший авіаперевізник Європи Ryanair.
25) Відновлена незалежність української церкви, зупинена малоросизація України.

Це тільки те, що я згрубша згадав без гугла.

Так, я розумію, що в Порошенка для того була влада, можливості, повноваження. Тому не прошу від вас 25 пунктів, назвіть всього 3 досягнення вашого кандидата, що він зробив для України?