Безвіз – не просто зручність у пересуванні

Валерій Прозапас

Безвізовий режим з країнами ЄС зараз сприймається як щось звичне та буденне.
Громадянами України ще минулого року було отримано більше 10 млн. біометричних паспортів, а сама “вага” українського паспорту за міжнародними рейтингами оцінюється 28 місцем в світі за можливостями.

Але безвіз – не просто зручність у пересуванні, це одне з тих фундаментальних досягнень, яке формує майбутнє країни в цивілізованому світі та ще далі уводить її від імперського стійла.

Це і було однією з основних вимог Майдану, як би деякі керовані Кремлем представники нашого нещасного “істеблішменту” не намагалися принизити його значення.
Згадайте, ким і скільки разів говорилося та писалося, що безвіз “нє дадут”, “пєрєнєсут”, “отложат”, що Україна не здатна виконати умови і не зможе витримати стандарти для його отримання.

Але дипломатія на чолі з Президентом Порошенко, парламент та всі відповідні державні установи довели, що ми як країна можемо добиватися таких перемог у незначні терміни, не дивлячись на війну з РФ та протидію її п’ятої колони.

До речі, безвізовий режим не тільки забезпечує можливість новому поколінню зростати повноцінною частиною європейської цивілізації, але і допомагає працювати на повернення анексованого Криму.
Бо діти, які там народжуються, без українського громадянства не матимуть біометричного паспорта, це обмежить їхню свободу і право на нормальне майбутнє, – і рано чи пізно це зрозуміє достатня кількість їхніх батьків, щоби окупаційна московська влада нарешті повернула вкрадене.

Тому ми маємо своїм вибором захистити це досягнення від безвідповідальних популістів та невдячних споживачів ідеології “хуже нє будєт”.
Зараз точно не час проводити такі експерименти, занадто висока ціна помилки.

Автор