Як ватники переплітаються з “ультранаціоналістами”

Тарас Чорновіл

Мусить відбутися щось екстраординарне, наприклад, парад тітушок Авакова в Черкасах, щоб ми почали відзначати чергових ватників та те, як вони переплітаються з “ультранаціоналістами”.

Знайомтесь, це блогерша й помічниця ватника-втікача Шарія Антоніна Бєлоглазова. Постійно робить наробки та постановочні сцени для подальших сюжетів свого біглого шефа. В Україні почувається дуже навіть спокійно, оскільки перебуває не лише під прикриттям проросійськиї видань, як, наприклад, гужвівської “Страни.уа”, але й під захистом “великих патріотів” з їхніми парамілітарними формуваннями.

Те, що Білецький завжди сповідував расистсько-проросійські принципи, давно не є секретом.

Важче зрозуміти, як він узагалі опинився в 2014 році саме з українського боку на війні проти Росії. Зрештою, там були свої психологічні, кон’юнктурні й меркантильні мотиви. Саме плодами такого тодішнього вибору нині Білецький користується на повну силу. Але його союзники на даний час – це не лише вихідці зі середовища російських націонал-соціалістів (що, загалом, зрозуміло), але й відверті російські найманці, як той же Шарій і його команда.

На каналі Шарія Білецького з його парамілітарними організаціями вихваляють на всі заставки. А підручні Шарія дуже дружать з Білецьким, його структурами та всіляко їм сприяють. Тут без особливого занурення в увесь бруд ватних акаунтів висмикнув пару фото, які пов’язують акції Білецького з шаріївською компашкою. І це я ще на власний ресурс Шарія заходити погидував…

Там на одного зі  скрінів є цікавий обмін коментарями. Бєлоглазова хвалиться своїм візитом на з’їзд Нацкорпусу. Її друг, якому ще не пояснили, що “бывают правильные-наши украинские националисты и неправильные-ихние”, пише типовий комент проти тамтешніх учасників, мовляв, фіксуйте всіх нациків для Гааги. А Бєлоглазова аж вибухає нерозумінням: “о боже, и что потом?”

На останок хіба добавлю, що найбільш “націоналістичні” й крикливі структури на зразок “Батальйонного братства”, “Г/О Третій майдан”, “Наждак” уже зникли з обрію після того, як було доказано їх приналежність до російських спецслужб, а лідери останніх спокійно відпочивають від трудів праведних на ниві боротьби за російські інтереси в “братній” столиці Москві. Цікаво, а якщо Білецькому колись, після завершення дії депутатської недоторканності та відходу з МВС давнього соратника Авакова, доведеться втікати з України, то як його приїзд до Москви буде пояснювати тамтешній агітпроп?

Автор