Президент провів зустріч із Заступником Держсекретаря США з політичних питань (фото)

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Заступником Державного секретаря США з політичних питань Девідом Хейлом.

Глава держави відзначив суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні чотири роки, у тому числі значне поглиблення співпраці у сфері безпеки і оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва.

Петро Порошенко підкреслив важливу роль допомоги з боку США для успішної імплементації реформ та зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Було окремо обговорено подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Росії у Чорному та Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на українські кораблі.

Відзначено необхідність подальшого посилення тиску на Росію, у тому числі шляхом санкцій, у відповідь на агресивну політику Кремля, що цілеспрямовано підриває міжнародну стабільність та безпеку.

Крім цього, Президент України та Заступник Державного секретаря обговорили питання проведення виборів в Україні. Було підкреслено необхідність недопущення зовнішнього втручання у демократичний виборчий процес та збереження внутрішньої стабільності в країні.

Заступник Державного секретаря передав вітання від Державного секретаря США Майка Помпео, відзначив «значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії» та запевнив Президента України в незмінній підтримці України з боку Сполучених Штатів Америки.

Джерело

Автор