Ви обираєте свою сильну армію чи московську?

Валерій Прозапас

Зверніть увагу, інформаційні атаки проти української армії прямо пропорційні підвищенню обороноздатності країни, а після законодавчого закріплення стратегії на вступ до НАТО вони стануть ще маcштабнішими та істеричнішими.

І якщо раніше це відбувалося на рівні “голі-босі сонечки”, “криві дула” та “давайтє здєлаєм паралєльний Гєнштаб”, то зараз пропагандистська машина включається потужніше, намагаючись сформувати суспільну думку про “пограбовану мародерами армію” та посіяти звичну для емоційного українського обивателя зневіру.

Ну і, звичайно, на цій хвилі спробувати змінити на виборах діючого Головнокомандувача на більш комфортного для Кремля, який особисто не опікуватиметься відновленням ППО, не закуповуватиме за власний кошт снайперські системи, не їздитиме по кілька разів на місяць у війська.  Та не ініціюватиме міжнародний аудит оборонних підприємств у відповідь на “резонансні розслідування” від заангажованих “просєіватєлєй інфи”.

Звичайно, немає нічого ідеального, навіть у американців є приказка “Будь-яку справу можна робити трьома варіантами: правильно, неправильно або як в армії”, але ви хоч раз чули про позитивний порядок денний стосовно розбудови армії від інших головних претендентів на булаву?

Про кількість житла для військових?
Може, “184 общаги” це мало? Чи навпаки багато, можна менше?
А може підвищення зарплати військовим не на часі, бо треба ж ціну на газ зменшити, а це зменшення надходжень до бюджету?
Про системи озброєння?
Може, не ті гаубиці та снаряди до них на серію ставлять? А які тоді треба?
І, може, закупати оптику, засоби аеророзвідки, високоточну зброю не там, де зараз, а там, куди раніше продавали?
Як пришвидшити будівництво складів РАО, яке фінансується не в повному обсязі?
Де взяти кошти для прискорення переходу на нові стандарти управління, бо це дуже недешево?
Про стратегію на морі?
Про авіацію?
Уявляєте, яких ресурсів все це вимагає, то може, треба ПДЧ отримувати вже в 2020 році, щоби скоріше зменшити навантаження оборонного бюджету на економіку?

А правда в тому, що господам “жоден танк не повинен завестися”, “вы сколько раз в АТО были?” та “професійному-полковнику-відріжу-вуха”, який під час війни не пішов служити, глибоко начхати на ці питання, вони в них просто некомпетентні. Бо не самостійні, у них зовсім інші завдання, далекі від творення держави, з ними у нас не буде армії.

А що буває, коли її немає, ми всі побачили в 2014.

Тому скоро обирати ми будемо в тому числі і між “поганою ” своєю армією та “хорошей” московськой, такий вже жорстокий світ.

Автор