В феврале 2015 Порошенко переиграл Путина (відео)

Джон Смит

Сегодня мы уже знаем, как на переговорах в Минске Путин угрожал Порошенко “раздавить войско Украины”. Президент Франции Франсуа Олланд описал в своей книге, как Порошенко и Путин кричали друг на друга. Как Порошенко “неотступно защищал интересы Украины”. Как Путин удивил всех тем, что после изнуряющих переговоров в какой-то момент сказал, что ему надо выйти поговорить с кем-то из своих, а потом оказалось, он спит в соседней комнате “на широкой кровати”, пока Меркель, Олланд и Порошенко задремали в своих креслах.

Именно в те дни Порошенко сумел показать Западу истинное лицо кремлевского карлика. Порошенко просто перетянул посредников в ходе переговоров на сторону Украины. По воспоминаниям Олланда, Меркель в какой-то момент разозлилась и пригрозила Путину полной международной изоляцией, после чего тот и пошел на уступки. Порошенко чисто дипломатически переиграл противника.

Вот это талант дипломата, который необходим Президенту страны.

Но это все было бы невозможно, если бы украинская Армия не продемонстрировала стойкость в Дебальцево. Переговоры невозможны, когда одна из сторон разгромлена. Путин на переговорах сразу начал с того, что ВСУ конец, и Порошенко должен подписать капитуляцию. Меркель несколько раз спросила Порошенко – способна ли наша армия продолжать борьбу? Иначе переговоры теряют смысл. Именно в те дни 11-12 февраля нашей стране была необходима стойкость армии. И армия не подвела. Армия дала своему Главнокомандующему время, настучала врагу, а когда он добился подписей, быстро отступила на тыловые позиции.

Россия уложила 1 тысячу своих военных за “котел с 8 тысячами укров”. В котором украинцев не оказалось.
Порошенко провел нас по лезвию ножа и победил.


Гліб Бабіч

Робота над цим фільмом далася непросто.
Це було повернення в самий насичений, чесний та важкий відрізок життя.

Ми повернулися. Залишається повернутися остаточно.
В Дебальцеве.

P.S. фільм зроблено разом з Вячеслав Скоряк на основі спогадів бійців 10 Гірсько-Штурмової Бригади.

10 Гірсько- Штурмова Бригада: «Дебальцеве. Пам’ятаємо всіх. Пам’ятаємо все. Повернемося!»

Дебальцеве. 4 роки

Дебальцеве. Пам’ятаємо всіх. Пам’ятаємо все. Повернемося!

Gepostet von 10 Гірсько- Штурмова Бригада am Sonntag, 17. Februar 2019


Документальна стрічка «Дебальцеве» — третій фільм із циклу про основні події російсько-української війни.
Режисер — Євген Степаненко.


Оперативне командування “Північ” / Operational Command “North”:
Битва за Дебальцеве є однією з ключових подій у протистоянні України російській агресії. Вона мала значні як військові, так і політичні наслідки.
З огляду на важливість боїв за Дебальцеве та суспільну увагу до цих подій, Генеральний штаб ЗСУ вперше підготував відеоінфографіку, присвячену битві.
В інфографіці висвітлено, як розгорталися події в районі Дебальцевського виступу в лютому 2015. Ми показуємо лише основні віхи битви за Дебальцеве, детальніший опис можна знайти за посиланням.
Стилістичний момент: в радянській традиції на картах противник зображався синім кольором, а своя сторона – червоним. Ми вирішили відійти від цієї практики та застосувати підхід, прийнятий у державах НАТО: ворог зображується червоним.
Інфоргафіка увійшла до документального фільму «Дебальцеве».

Битва за Дебальцеве. Карта боїв та свідчення учасників

Битва за Дебальцеве є однією з ключових подій у протистоянні України російській агресії. Вона мала значні як військові, так і політичні наслідки.З огляду на важливість боїв за Дебальцеве та суспільну увагу до цих подій, Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine вперше підготував відеоінфографіку, присвячену битві.В інфографіці висвітлено, як розгорталися події в районі Дебальцевського виступу в лютому 2015. Ми показуємо лише основні віхи битви за Дебальцеве, детальніший опис можна знайти за посиланням: http://www.mil.gov.ua/analitichni-materiali/Стилістичний момент: в радянській традиції на картах противник зображався синім кольором, а своя сторона – червоним. Ми вирішили відійти від цієї практики та застосувати підхід, прийнятий у державах НАТО: ворог зображується червоним.Інфоргафіка увійшла до документального фільму «Дебальцеве».

Gepostet von Оперативне командування "Північ" / Operational Command “North” am Sonntag, 17. Februar 2019

 

Фото на заставці: Верховний Головнокомандувач ВСУ Петро Порошенко зустрів війська, що вийшли з Дебальцевого. 18 лютого 2015 р.

 

Автор