«БПП сфальсифікував перемогу Батьківщини»

Mason Lemberg

Цілу ніч штаб Тимошенко думав, що ж написати про результати виборів в ОТГ, і з двох версій “Це не ми програли вибори, це БПП їх сфальсифікувало” і “Батьківщина виграла вибори в ОТГ” вони обрали обидві версії, і вийшло, що “БПП сфальсифікував перемогу Батьківщини”.

А тепер, з вашого дозволу, про результати виборів на ОТГ, про їх проекцію на президентські та парламентські вибори, про рейтинги, про журналістику, про роботу штабів, про марічкосвіти і про багато чого іншого, що виявили ці вибори в ОТГ:

  1. Не правильно думати та говорити, що ці вибори є прямою проекцією президентських чи, тим більше, парламентських виборів. Це так не є з багатьох причин. Але результати виборів в 79 ОТГ по всій Україні дають можливість оцінити реальну підтримку Тимошенко та Ляшка. Чому тільки їх? Тому, що так повелося, що основна частина їхнього електорату – це якраз особи, які живуть в провінції, та, як мінімум, на 3 останніх виборах в 2014/2015 роках значна частина населення провінції підтримувала саме Тимошенко з Ляшком. Тому, щоб претендувати на щось більше, Тимошенко мала би брати свої твердині.
  2. Про що ще свідчать результати цих виборів? По результатах можна оцінити рівень антирейтингів. Наприклад, Порошенку малюють 55% антирейтинг, типу 55% людей ніколи в житті не проголосують за Порошенка, а представники іменного блоку Порошенка вигравали вибори з показниками 50-60%, а то й 70-80%. Що підтверджує здогадки про те, що антирейтинги Порошенка “соціологи” сфальсифікували.
  3. В результаті Тимошенко виграла 5 ОТГ з 79, в той час як БПП взяло 30 ОТГ з 79, хоча БПП заявляє про 52. І це абсолютний провал для Тимошенко, який свідчить про те, що ніякої підтримки вона не має навіть серед свого базового електорату.
  4. А чому БПП заявляє про 52 виграні округи, а я кажу про те, що вони виграли 30 округів? Так, я вважаю, що моя оцінка є правильною, бо ті 22 округи виграли не кандидати від БПП, а кандидати, яких БПП підтримувала.
    І можливо, вони й принесуть щось корисне для БПП, але з точки зору оцінки прихильності виборців до Порошенка ці результати приймати не можна. Хіба якщо у випадку, якщо кандидат відкрито позиціонував себе як представник БПП, але не змінив свій статус самовисуванця. Але якщо кандидат відмежовувався від БПП (а ми припускаємо цей песимістичний для БПП варіант), то результати цього кандидата не можна зараховувати в електоральний актив БПП. А таких було 22 переможці.
  5. А що ж робити з даними партії Батьківщина, в яких вона перемагає? Нічого не робити. Бо це її стандартна спроба виправдати провальний результат.
    На виборах депутатів сільських ОТГ немає ніяких депутатів БЮТ чи БПП, чи Ляшка, чи інших партій. Там Микола, Петро і Оксана. І саме за Миколу, Петра і Оксану голосують їхні сусіди, а не за БПП чи БЮТ. У виборі депутата ОТГ немає ЖОДНОЇ ПОЛІТИЧНОЇ складової. Мінімальна політична складова з’являється у виборі депутатів міських ОТГ, що є представниками партій та голів великих ОТГ, де так само люди оцінюють партійність.
    Але підраховувати депутатів ОТГ, казати, що оскільки за якогось Василя з вулиці Темної проголосували 32 сусідів і це вплине на вибір Тимошенко чи Порошенка – це повна профанація. Вже не кажучи про те, що в сільських ОТГ в деяких депутатів може не бути й конкурентів навіть.
  6. Раніше Тимошенко маскувала поразки вигаданими “перемогами” місцевих депутатів БЮТ. На цей раз вірус ідіотизму підхопив БПП, який судячи з усього, почав домовлятися з жителями ОТГ, щоб тих можна було в звітах записати як представників БПП. Не знаю, що вони їм обіцяють чи рекламну підтримку чи ще щось, але це абсолютно беззмістовне та непотрібне заняття, яке свідчить лише про те, що штаби займаються х*ньою, спущеною (очевидно) з гори тільки заради того, щоб мати що протиставити вигаданим цифрам Юлі. Цифрам, які абсолютно не характеризують політичні процеси та показники політичної довіри. Ці цифри хіба що показують кількість бездарно згаяного штабами БПП часу та грошей на те, щоб переконати Івана, Василя, Оксану бути представником БПП в звітах.
    А Юля, як показав Бірюков на основі даних з дільниць, й так собі намалює, що хоче.
  7. “Вміла готувати, та не вміла подавати”. Це теж про БПП, який вибори виграв, але по всіх шарманках триндять про перемогу Юлі. То ж треба було пояснити про те, що сільські депутати не є індикатором політичних процесів, а лише спробою Юлі маскувати поразки, але важко пояснювати, коли сам сів грати в карти з шулершою по правилах шулерші, точніше по їх відсутності. Що хотіла, те й намалювала, аби зберегти мрії про перемогу.
  8. ЗМІ… Ну знову і вкотре… повний 3,14ць. Вони тупо подавали штабні висери Батьківщини, не те що не відобразивши позицію опонентів (БПП, наприклад, надавало дані про переможців в ОТГ, а де переможці Юлі?), не те що не перевіривши дані, а й навіть не розібравшись в даних. Що бл.. за відсотки? Відсотки від чого? Відсоток Батьківщини в середніх відкатах? Звідки взялися відсотки? Як виводилися?..
  9. Ці вибори ще раз продемонстрували, що Юля та її виборці бажають жити в вигаданих марічкосвітах і тішити себе неіснуючими перемогами. І це дуже добре.
  10. Підсумовуючи результати виборів ОТГ: Гудбай, бабуля!

Автор