Робоча поїздка Президента до Тернопільської області (фото, відео)

Дякуємо Президентові і Вселенському Патріарху – завдяки їх рішучості ми маємо Православну церкву України – Святійший Патріарх ПЦУ Філарет на спільній молитві з Президентом України

15 грудня постала Автокефальна Помісна Православна Церква України. Дякую Владиці Філарету, що так багато і так жертовно зробив для Автокефалії Української Церкви. Він подав нашому і усім наступним поколінням приклад величі духа і любові. Дякую владикам і священикам, які працювали задля того, щоб настав день Об’єднавчого собору. Дякую Верховній Раді, яка підтримала моє звернення. Дякую всім православним і всім українцям.За тисячолітню історію Української Церкви прихильники автокефалії зазнавали гонінь, гинули в московських тюрмах і ГУЛАГАХ. Але вони вірили, що постане Єдина Українська Церква. І от, минулої суботи, майже 40 тисяч людей 11 годин молилися і чекали завершення Собору на Софіївській площі. Коли вони почули радісну звістку про створення Єдиної Церкви, на очах у людей з’явилися сльози радості. Господь з нами, українцями. Слава Богу і Слава Україні!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 18. Dezember 2018

 

Президент Петро Порошенко у Тернополі взяв участь у молебні, який відбувся у церкві Воздвиження чесного Хреста Православної церкви України.

Під час спілкування із присутніми у храмі Глава держави наголосив, що 15 грудня назавжди закарбується в історії незалежної України, адже цього дня народилася автокефальна помісна Православна церква України.

«Це сталося, бо ми вірили, що Господь пошле нам незалежну церкву», – в черговий раз наголосив Петро Порошенко. Президент відзначив і роль Патріарха Філарета у цьому процесі та подякував за «його жертовність та велич духу задля справи церкви і держави». Також висловив вдячність Глава держави і Предстоятелю Української автокефальної церкви Його Блаженству владиці Макарію.

«Колись було дуже важко переконати всіх ієрархів і всіх владик для того, щоб вони підписали листа», – зазначив Петро Порошенко та подякував всім священикам, мирянам за підтримку у цьому процесі, за їх молитви. Президент відзначив і підтримку Уряду, Парламенту.

«Я не буду казати наскільки важким був процес і скільки разів вже здавалося, що ситуація заходила в глухий кут. І тільки мудрість і Божа воля дозволили нам отримати церкву», – наголосив Президент, відзначивши, ще Собор відбувся канонічно і за всіма правилами.

Глава держави відзначив той факт, що цієї неділі «на першій службі на Фанарі у Вселенському Патріархаті вперше було згадано новообраного предстоятеля і українську церкву». «А сьогодні на сайті Ватикану з’явилося повідомлення про те, що в Україні створено церкву і обраний предстоятель Блаженнійший Епіфаній. І це точно буде зараз ширитися», – зауважив він.

Петро Порошенко наголосив на тому, що новообраний Предстоятель ПЦУ стоїть на позиції любові до кожного із віруючих. «Дуже важливо почути від нового Предстоятеля слова: «Ми йдемо до всіх українців з любов’ю, з відкритим серцем. Бо наша мета – це єдність і об’єднання. І ми не маємо жодного сумніву, що кожен українець прийде, бо це дуже простий вибір. Це не вибір між патріархатами – це вибір між Україною і Росією», – сказав Президент.

Святіший Патріарх Православної церкви України Філарет, у свою чергу, закликав присутніх подякувати Богу за ті благодіяння, які він вилив на Україну. «Ми досягли утворення в Україні єдиної української православної автокефальної церкви. Цей акт має епохальне значення, бо за всю тисячолітню історію ми ніколи не мали визнаної автокефальної української церкви. Ми боролися, нас перемагали, ми досягали і нашу перемогу відкидали. А сьогодні ми маємо визнану українську автокефальну церкву», – сказав він та зауважив, що нині представники всіх церков, які існували до цього часу в Україні – разом.

«І ми таким чином створили єдину українську православну церкву. І це завдяки, насамперед, рішучості Вселенського Патріарха Варфоломія. Він виявив велику мужність, що пішов на крок визнання української церкви автокефальною. Ще більша заслуга – Президента. Це я говорю як Патріарх, тому що знаю як цей процес відбувався», – сказав він.

«Тому, Петро Олексійович, ми вам щиро дякуємо за те, що ви взяли на себе цей хрест, донесли до того місця, де ми одержали перемогу», – підкреслив Філарет і також подякував всім, хто долучився до процесу об’єднання.

«Без вашої участі, без вашої підтримки ми б цього не досягли», – констатував Святіший Патріарх ПЦУ. Він висловив тверде переконання, що для держави це має велике значення, бо тепер «цю державу ніякі сили не переможуть». «Чому? Тому, що є єдина, сильна православна церква, яка разом з іншими церквами буде відстоювати інтереси свого народу. Не буде служити інтересам чужого народу», – наголосив Філарет.

«Завдяки створенню єдиної української православної церкви ми заклали міцну основу для нашої Української держави. Це означає, що Українська держава є і буде, бо ми, як співається у Гімні – душу й тіло положим за нашу свободу. Досить нам неволі. Ми хочемо жити в свободі, демократично, служити своєму народу», – резюмував Святіший Патріарх.

Джерело

 

Давайте привітаємо оплесками тих дітей, батьки яких боронять нашу державу, – Президент привітав маленьких тернополян з прийдешнім святом Святого Миколая

Під час робочої поїздки до Тернополя Президент Петро Порошенко відвідав благодійну дитячу виставу «Десять сходинок до Бога», яка була організована для дітей, зокрема й для тих, чиї батьки боронять Україну від російської агресії та переселенців зі Сходу та Криму.

Глава держави привітав усіх з прийдешнім святом Святого Миколая та наголосив, що сьогоднішня подія «надзвичайно важлива справа, яка робиться для дітей і дарує віру, що усе буде добре».

Президент звернув особливу увагу на необхідність підтримки дітей українських героїв-захисників. «Бо вони зараз боронять Україну на сході, боронять адміністративний кордон з Кримом, боронять на морі для того, що Україна була захищена», – сказав Петро Порошенко. Він у черговий раз підкреслив, що Збройні Сили України є гарантом нашої незалежності. «Давайте привітаємо оплесками тих дітей, батьки яких боронять нашу державу», – додав Президент.

Петро Порошенко також зазначив, що в залі присутні також діти вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій, які внаслідок агресії Росії вимушені були покинути рідні домівки. «І по усій Україні їх зустріли як рідних. Давайте побажаємо їм, щоб якнайскорше і ці діти, і їхні батьки повернулися до звільнених Донбасу і Криму. Ми молимо Господа за це», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що дуже важливо в цей день і не тільки на свято Святого Миколая турбуватися про дітей. Він також подякував тернопільській обласній та міській владі за турботу про людей та їх підтримку.

Президент привітав усіх присутніх зі створенням Православної церкви України та зазначив, що «діти України вже будуть зростати в єдиній помісній українській церкві».

Благодійна святкова вистава до свята Святого Миколая «Десять сходинок любові до Бога» – це театралізована музична вистава різних жанрів: слово, хореографія, пластика, музика, пісня, відео інсталяція. У виставі задіяно 230 учасників. Вистава наповнена піснями й танцями казкових героїв. Передбачено світлове шоу, яскраві костюми, сценічні ефекти та феєрверки.

Мета заходу – ознайомити дітей з особливістю свята Святого Миколая; виховувати повагу до цінностей та традицій рідного краю, любов до рідної землі, її звичаїв, вірувань; виховувати любов, повагу та шану до Святого Миколая; виховувати в дітях любов до ближнього, почуття доброти й милосердя через десять заповідей Божих.

Джерело

 

Президент підпише Закон про присвоєння статусу учасників бойових дій борцям за незалежність України в 20 столітті

Ми живемо у часи історичних змін. Вони стали можливі, значним чином, завдяки молоді. Саме молодь стала рушійною силою змін, обравши шлях до свободи і гідності, зробивши вибір на користь європейської України. Сьогодні у Тернополі звернувся до студентів. Ті, хто вважатиме за потрібне йти до Збройних Сил у якості офіцерів по виховній, політичній, патріотичній роботі – такі спеціалісти сьогодні потрібні не менше, ніж спецпризначенці, снайпери або десантники. І це допоможе протистояти гібридній війні з Росією. З такою патріотичною, розумною і активною молоддю ми обов'язково переможемо.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 18. Dezember 2018

 

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом Тернопільської області повідомив, що підпише Закон, згідно з яким борцям за незалежність України в 20 столітті присвоєно статус учасників бойових дій.

«Деколонізація пов’язана ще і з декомунізацією, з масовим «ленінопадом», який чомусь до 2014 року всі терпіли – цих істуканів. Із забороною комуністичної партії, яка винна в Голодоморі та у великому терорі, винна в денаціоналізації та інших злочинах, кілька років тому на державному рівні за нашої з вами ініціативою, нарешті, визнали армію УНР та УПА учасниками національно-визвольних змагань», – наголосив Президент під час виступу у Тернопільському національному педагогічному університеті імені В.Гнатюка.

«Скажіть, будь ласа, а чому для цього треба було Порошенка чекати? Чому 23 роки до цього навіть спроб не було? Маю приємну новину – вже сьогодні я підпишу ухвалений Верховною Радою закон, згідно з яким борцям за незалежність України в 20 столітті присвоєно статус учасників бойових дій на рівні з тими героями, які боронять країну зараз від російської агресії. Це звісно стосується і вояків УПА. Чому? Бо це справедливо. І це ставлення України до своїх героїв – героїв УПА, героїв Червоної армії, героїв і воїнів АТО і операції Об’єднаних сил», – підкреслив він.

Президент нагадав, що 4 роки тому українська армія була у жахливому стані – не було в належному стані харчове і речове забезпечення, озброєння і майно були розкрадені і розпродані. «І на документах, які санкціонували ці ганебні дії стоять прізвища дуже відомих політиків. І ці політики не соромляться тепер навіть говорити про свій патріотизм. Тоді треба було думати і тоді звітувати перед суспільством. А зараз вони заявляють про готовність стати Верховними Головнокомандувачами. Ви вже продемонстрували як ви це робите. Думаю, що виборці дадуть їм належну оцінку», – зазначив Глава держави.

Президент підкреслив, що нині завдяки спільним зусиллям за участі волонтерів та добровольців відновлено українську армію, яка зупинила агресора. «Ми вчимо наше військо на збережених і переданих новому поколінню історичних прикладах героїзму в боротьбі за незалежність України. Якби ви бачили, що було намальовано у військових частинах в 2013 році, у них все ще червоні прапори були, з серпом і молотом. І наша нова армія, і ви це бачили, є патріотичною, добре підготовленою, добре оснащена зброєю і умінням достатнім, щоб стримати російську агресію», – наголосив Глава держави. Нині, за словами Президента, армія складається з контрактників, які його добровільно підписали.

Глава держави окремо відзначив, що зараз Збройні Сили України переходять на стандарти НАТО. Петро Порошенко розповів, що коли був обраний Президентом і попросив до Міноборони та Генштабу запросити радників з Альянсу, то тодішнє військове керівництво повідомило, що вони не мають права, адже законом заборонено представникам НАТО входити в ці українські структури. За словами Глави держави, ці норми тоді було швидко скасовано.

Президент також нагадав, що цього року офіційним вітанням ЗСУ стало «Слава Україні! Героям слава!», а гімном – «Зродились ми великої години». «Це – сакральні для кожного українця слова «Слава Україні», які об’єднують нас з усіма поколінням, що боролися за самостійну і незалежну Україну. І шанс на європейське майбутнє ми здобули великою ціною», – наголосив він.

Джерело

 

Навчайтеся, і держава підтримає ваші прагнення до професійного вдосконалення та самореалізації в ім’я України – Президент на зустрічі зі студентами Тернопільщини

 

Президент Петро Порошенко Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом Тернопільської області закликав молодь скористатися можливостями, які відкриваються перед ними.

Глава держави нагадав, що в листопаді підписав Указ про створення Фонду з підтримки освітніх і наукових програм для молоді. За словами Президента, він лише ініціював цю програму. У Раду, що буде відбирати проекти або прізвища кандидатів, які за рахунок коштів держави будуть мати можливості їхати за кордон на магістерську програму або гранти, щоб відвідати іноземні наукові центри для підготовки своїх наукових проектів, увійдуть студенти, науковці та представники Міністерства освіти і науки. «Але обов’язково повернутись. Не повернешся- компенсуєш видатки фонду. Повернешся – це безкоштовно і грант. Мені здається, що це справедливо. У нас і зараз є велика можливість, щоб отримати подвійні дипломи. Але фінансова допомога, яку надаватиме Фонд забезпечить можливість молоді навчатися за магістерськими програмами навіть якщо для цього не маєш грошей, проводити наукові дослідження у провідних світових закладах вищої освіти та наукових установах навіть якщо не маєш для цього достатньо грошей. І це стане основою для реалізації перспективних і прогресивних освітніх і наукових програм», – зазначив Глава держави.

«Дорога молодь, це на мою думку уже потужне послання для вас – навчайтеся і, нарешті, українська держава, а не іноземна держава як це відбувалося раніше, підтримає ваші починання, ваше прагнення до професійного вдосконалення, до самореалізації в ім’я України», – додав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що наразі сумлінне навчання і опанування професійної вершини майстерності обов’язково має стати пріоритетом молоді. «Освіта завжди була пріоритетом держави. Вважаю, що це не є видатки бюджету. Це є інвестиція в майбутнє. Моя позиція як Президента полягає в тому, що кошти, витрати на освіту мають чітко відповідати відсоткам ВВП і збільшуватись», – зауважив він. На думку Глави держави, країни, які хочуть вийти на передові позиції, мають забезпечувати високу кваліфікацію трудового потенціалу громадян, що передбачає якісну освіту і здатність на рівних конкурувати з громадянами високо розвинутих держав. «А відтак ці громадяни матимуть більше можливостей для самореалізації і заможного життя», – додав він.

Президент також відзначив зміни в українській школі – нова українська школа не має нічого спільного з колишньою радянською.

«Вірю у вас і бажаю всім миру, міцного здоров’я, щедрої долі, невичерпної енергії для майбутніх звершень», – звернувся Глава держави до присутньої молоді. Президент вірить, що об’єднавшись і спільними зусиллями українці зможуть продовжувати змінювати країну.

Джерело

 

Президент на Тернопільщині відвідав дитячу акцію «Подарунок Святого Миколая» для учасників АТО

Листівки та дитячі малюнки, смаколики та філіжанки «Збройні Сили України» від АРМІЯ – ці подарунки до Миколая зігріватимуть наших військових на «передку».Дякую, діти, за чудову акцію та пророблену роботу. З прийдешнім Миколаєм, дорогі українці!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 18. Dezember 2018

 

Президент Петро Порошенко на Тернопільщині відвідав акцію «Подарунок Святого Миколая».

Зокрема, Глава держави допоміг дітям, які виготовляють маскувальні сітки для воїнів операції Об’єднаних сил. «Це важка праця», – прокоментував Президент.

Діти також показали Главі держави «мішечки щастя» з подарунками та листівками з привітаннями і побажаннями, які виготовляють для захисників України. «Діти писали, клеїли конверти, щоб вам гарно було зустрічати свято Миколая і Різдво… І така кружка (у коробці з написом «армія» – ред.) теж, щоб ви могли на передовій зігріватися», – зазначив Президент.

Діти також пакують імбирні пряники. «Ви великі молодці. Дуже дякую», – зазначив Глава держави.

Благодійна акція «Подарунок Святого Миколая» для учасників АТО щорічно проводиться у Тернопільській області з метою вшанування та висловлення подяки воїнам, що захищають Україну.

Під час цьогорічної акції близько сотні діток спільно із волонтерами формуватимуть подарунки для захисників, зокрема, власноручно будуть виготовляти пряники, сувеніри, новорічні обереги та листівки з побажаннями.

Джерело

 

Президент привітав мешканців Тернополя з різдвяними святами та передав Вифлеємський вогонь

У чарівному Тернополі вже на повну відчувається різдвяний настрій. Мав честь взяти участь в освяченні різдвяної стаєнки.Вітаю всіх українців з прийдешніми святами!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 18. Dezember 2018

 

Президент Петро Порошенко відвідав «Зимове містечко» у Тернополі та взяв участь у освяченні української різдвяної стаєнки та передав Вифлеємський вогонь. Петро Порошенко також взяв участь у церемонії запалення вогнів на новорічній ялинці міста.

«Думаю, що це дуже добра традиція, традиція Тернополя, коли ми від Вифлеємського вогню запалюємо вогні на ялинці. Коли все місто сьогодні зібралося на театральній площі для того, щоб бути разом. Разом святкувати. Разом працювати. Разом боронити. Бо українці, коли вони єдині, вони непереможні», – наголосив Глава держави.

Президент привітав тернополян зі створенням Православної церкви України. Він зауважив, що молиться, щоб на різдвяні свята, на Святвечір перед Різдвом, його Всесвятість Вселенський Патріарх передав Томос про автокефалію новообраному предстоятелю ПЦУ владиці Епіфанію. «Це буде справжнє духовне свято всіх українців», – додав Глава держави.

«Вітаю вас зі святом Святого Миколая, з різдвяними святами. Бажаю вам здоров’я і миру», – звернувся Президент до мешканців Тернополя.

Після виступу Президента від Вифлеємського вогню, який символізує добро, мир та злагоду, були запалені вогні на ялинці Тернополя.

Джерело

 

Автор