Президент відбув з робочим візитом до Брюсселя (відео)

РФ має чітко розуміти – чим більше агресивних дій, тим більша буде її відповідальність – Президент

Відбуваю з робочим візитом до Брюсселя

Відбуваю з робочим візитом до Брюсселя, де відбудуться надзвичайно важливі зустрічі для України. Буду боротися за те, щоб вони були наповненні реальним та конкретним змістом. Півроку тому були сумніви, що вдасться продовжити санкції проти РФ. Зараз у нас є більші аргументи для того, щоб це сталося. Крім того ми маємо переконати, щоб був розглянутий і взятий до уваги і «Азовський пакет». Має бути так само, як вчора в резолюції Конгресу США, відображено позицію щодо відповідальності РФ і визначення її дій як акту агресії проти України і як спроби окупації Азовського моря та Керченської протоки.З одного боку ми робимо максимум, щоб різко посилити спроможності Збройних Сил України. А з іншого боку – маємо зміцнити міжнародну солідарність навколо України для того, щоби агресор розумів: чим більше буде агресивних дій, тим більша буде відповідальність, тим більше заплатить РФ як країна-агресор за абсолютно безвідповідальні, агресивні дії по відношенню до нашої держави. Саме це буде предметом моїх переговорів в Брюсселі.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 12. Dezember 2018

 

Перед відльотом Глава держав повідомив про мету свого візиту: «Відбуваю з робочим візитом до Брюсселя, де відбудуться надзвичайно важливі рішення для України. Буду боротися за те, щоб вони були наповнені реальним і конкретним змістом».

«Це і рішення, в якому дуже сумнівалися півроку тому, що вдасться продовжити санкції проти РФ. Зараз я вже твердо налаштований на те, що у нас є більш ніж переконливий аргумент для того, щоб санкції були продовжені. Ми маємо переконати, щоб був розглянутий і взятий до уваги і Азовський пакет», – сказав Президент. За його словами, має бути так само, як вчора в резолюції Конгресу США, відображено позицію щодо відповідальності РФ і визначення її дій як акту агресії проти України і як спроби окупації Азовського моря та Керченської протоки.

«Нам зараз треба робити максимум з того, що від нас залежить. З одного боку для того, щоб різко посилити спроможності Збройних Сил України. А з іншого боку – зміцнити міжнародну солідарність навколо України для того, щоб агресор чітко розумів, що чим більше буде агресивних дій, тим більша буде відповідальність, і тим більше заплатить Російська Федерація як країна-агресор за абсолютно безвідповідальні агресивні дії по відношенню до нашої держави», – наголосив Глава держави. За його словами, саме це буде предметом переговорів у Брюсселі.

Глава держави також привітав Сухопутні війська Збройних Сил України з професійним святом, яке вони відзначають сьогодні.

Джерело

Автор