Підлеглим московських попів доведеться затягнути паски

Лідія Гайдар

Щоб ви краще розуміли, ЧОГО САМЕ коштуватиме Московському патріархату втрата прибуткових українських церковних приходів:

Вчора Держдума в другому читанні прийняла законопроект, який спрощує РПЦ відмову від регіональних угод про розмір мінімальної заробітної плати. Зміни будуть внесені до Трудового кодексу РФ.

Коли цей закон буде прийнятий остаточно, РПЦ матиме право платити своїм співробітникам заробітну платню меншу, ніж встановлений в тому чи іншому регіоні РФ МРЗП (мінімальний розмір заробітної плати). До того ж РПЦ зможе не запитувати своїх робітників, чи хочуть вони заробляти менше, тоді як цивільні установи зобов’язані враховувати позицію профспілок.

Цей закон стосується не лише “рядових” російських панотців, але й робочих та реставраторів, в тому числі тих, чия робота пов’язана з підвищеною небезпекою для здоров’я (з фарбами та хімічними реагентами). Тепер вони дихатимуть отрутою “во славу Божу”.

Одночасно депутати проголосували за зміни в законі “Про спеціальні оцінки умов праці”, які надають дозвіл російським попам більше не звітувати перед чиновниками про умови праці своїх підлеглих. Таким чином, РПЦ убезпечить себе від будь-яких державних перевірок та штрафів. Як кажуть, цю зміну в російському законодавстві пролобіював особисто Гундяєв.

Цікаво, що Мінпраці видало схвальний відгук на цей законопроект, в якому окремо наголошується, що проект закону був “подготовлен Московской патриархией”, а не депутатами. Таким чином, в міністерстві визнали, що РПЦ Є ЧАСТИНОЮ ЗАКОНОДАВЧОЇ СИСТЕМИ РОСІЇ.

А ще цікавіший той факт, що МП розробила цього документа ще в 2016 році, тобто, Кирюха Гундяєв ніколи не мав ілюзій відносно того, що УПЦ Київського Патріархату обов’язково отримає Томоса від Константинополя.

Зрозуміло, що верхівка московських попів з втратою майже половини своїх грошових прибутків відмовлятися від власного розкішного життя не збирається, – замість цього вона скоротить і без того куці доходи своїх підлеглих.

Як в тому старому радянському анекдоті:
Син-першокласник радісно звертається до свого батька:
– Тато, по радіо сказали, що з нового року ціна на горілку підвищиться в два рази! Значить, ти тепер менше питимеш!
– Ні, синку. Це значить, що тепер ви з матусею менше їстимете.