Робоча поїздка Президента до Черкаської області (фото, відео)

Відповідно до звіту Кабміну та місцевої влади – газ і тепло у Смілі подані. І як би не говорили окремі політикани, що цього не відбулося – за 48 годин тепло було подане. Однак наголошую, що заслуг місцевої влади тут жодних немає.Незважаючи на подачу тепла у Смілі, проблема далека від вирішення, і я точно не задоволений темпами її вирішення. Ображати людей я точно не дам. Тому першим завданням нового Голови Черкаської ОДА Олександра Вельбівця є поїздка до Сміли, щоб врегулювати ситуацію.Доручаю голові Черкаської ОДА прослідкувати також, щоб за той період, коли люди сиділи без опалення, їм не нараховувалася плата. Люди не повинні і не будуть платити за послуги, які їм не надавалися. Доповідати мені – щоденно, поки проблема не буде вирішена.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 20. November 2018

 

Сміляни не будуть платити підвищену ціну за газ і не будуть платити за послуги, які їм не надавались – Президент

 

«Демагоги і популісти сіють чутки, що нібито сміляни мають платити якусь підвищену ціну за газ. Наголошую абсолютно відповідально – це брехня. І це також буде знаходитись на моєму особистому контролі. Тариф був, є і буде залишатись таким самим, як по всій Україні», – заявив Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Черкаської області.

Глава держави також звернувся до нового голови Черкаської ОДА: «І ще одне моє доручення: прослідкуйте також, щоби за той період, коли люди сиділи без опалення, людям не нараховувалися тарифи. Люди не мають і не будуть платити за послуги, які їм не надавались. Щоб ніхто не надумав стягнути з людей жодної копійки за ненадані послуги. Попереджаю: боронь, Боже! Доповідати мені з цього приводу щоденно, поки проблему не буде вирішено».

Президент особливо підкреслив, на тому, щоб всі мешканці області, які мають право на субсидію отримали її. «Друге завдання – це потрібно вирішити, щоб всі, хто має право на субсидії, без будь-якої паперової тяганини, надзвичайно швидко, ці субсидії отримали. Бідна людина не повинна платити більше», – також звернувся Петро Порошенко до нового голови ОДА.

«Ми маємо чітко продемонструвати, що наш перший пріоритет це захист інтересів людей», – сказав він, додавши, що важлива повсякденна взаємодія і координація із соціальними службами.

Президент також нагадав, що Кабінет Міністрів в межах своєї відповідальності прийняв рішення про підвищення тарифів на газ. «Я як Президент поставив Уряду абсолютно чітку вимогу щодо необхідності захисту людей, розширення програми субсидій. Збільшити кошти на її виконання. Щоб від підвищення аж ніяк не постраждали ані пенсіонери, ані незахищені верстви населення», – сказав Президент.

За його словами, має бути негайно запущено програму монетизації субсидій. «Ті, хто за рахунок енергоефективності, енергозбереження скорочують споживання газу, тепла, повинні отримати у найкоротший термін гроші на картки. І тому, в результаті задіяних заходів, не тільки не постраждають малозабезпечені верстви населення. А це повинно бути вигідно для них», – сказав він.

Президент висловив впевненість, що це є абсолютно реальною і чіткою взаємодією місцевої влади, Уряду.

Джерело

 

Президент представив нового голову Черкаської ОДА Олександра Вельбівця

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки на Черкащину представив нового голову Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Вельбівця активу області.

Глава держави привітав нового очільника області та вручив йому посвідчення. Він наголосив, що Олександр Вельбівець не потребує представлення в області. «Я не хотів би жодних «парашутистів», або когось, хто згори спускається (призначається на посаду – ред.). Олександр Іванович людина черкаська», – зауважив Глава держави.

Президент зазначив, що три роки Олександр Вельбівець працював на посаді голови Черкаської облради. «Він має підтримку Президента. Я думаю, що він має підтримку громадськості. І вибір Президентом людини, яка очолить Черкаську обласну державну адміністрацію, правильний, якщо ви це підтримаєте. Ви це підтримуєте?», – звернувся Глава держави до присутніх. Представники активу області оплесками підтримали рішення Глави держави про призначення нового голови ОДА.

Президент також подякував попередньому керівнику області Юрію Ткаченку. «Я хотів би подякувати за все, що зробив Юрій в Черкасах і для Черкас. Зараз ми домовилися, що у нього буде інша, дуже відповідальна ділянка роботи», – зазначив Президент.

Джерело

 

Президент доручив новому очільнику Черкащини особисто проконтролювати забезпечення теплом мешканців Сміли

Президент Петро Порошенко поставив пріоритетні завдання новому голові Черкаської обласної державної адміністрації Олександру Вельбівцю, особливо акцентувавши увагу на першочерговості вирішення ситуації з опаленням в місті Сміла, яке вже було відновлено, та справедливого нарахування оплати за надання тепла мешканцям міста.

«Олександре Івановичу, першим вашим завданням є поїздка в Смілу і розпочати врегулювання ситуації. Якщо треба, моя порада – на пару днів перенесіть приймальню до Сміли, зустріньтеся з людьми, почуйте їх, розкажіть позицію обласної державної адміністрації, розкажіть позицію Президента і завдання. Питання треба врегулювати», – сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що від моменту його особистого втручання питання з забезпеченням тепла в Смілі було вирішено протягом двох діб. Відповідно до звіту Уряду та інформації від обласної адміністрації та місцевої влади газ і тепло до Сміли подані і котельні запущені.

«В усіх 25 котельнях, якби цього не бажали і не благали окремі політикани, щоб цього не відбулося, за 48 годин тепло було подано. Хочу наголосити, що заслуги місцевої влади тут аж ніяк не має», – сказав Президент. «Прикриватися, або ображати людей, я точно не дам», – додав він.

Президент підкреслив, що реформа децентралізації надала широкі можливості та права місцевим органам влади і водночас поклала на них більшу відповідальність за ситуацію в громадах. «Але не всі зрозуміли, що нові можливості збільшують відповідальність. На Київ вже точно кивати не вийде. Спробуєш займатися політиканством, спробуєш займатися популізмом… Замість того, щоб захищати інтереси людей, бігати з прапорами, нічого в тебе не вийде. Громада дасть належну оцінку злочинній бездіяльності», – сказав Глава держави.

«Якщо бігати і стверджувати, що ми не будемо платити. Нехай за нас заплатить солдат в окопі, нехай за нас заплатить вчителька, пенсіонер… Сто відсотків цього не буде. Це не справа Президента крутить вентиль. Я ніколи цього не робив і робити не збираюсь. Але точно справа Президента – захистити людей, які опинилися при мінусовій температурі без тепла», – зазначив Петро Порошенко.

Він звернувся до правоохоронних органів щодо реагування у випадку «злочинної бездіяльності місцевої влади». Глава держави окремо звернувся до Верховної Ради: «Якщо громада звертається до Верховної Ради щодо перевиборів. Поки не прийнята нова редакція Конституції щодо децентралізації, Верховна Рада має захистити людей».

Джерело

 

Президент в Черкасах зустрівся з Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Черкаської області відвідав Свято-Михайлівський кафедральний собор в Черкасах, де зустрівся з митрополитом Черкаським і Канівським владикою Софронієм. Глава держави подякував очільнику Черкаської єпархії УПЦ МП за мудрість.

«Хотів би звернутися до владики Софронія. Я хотів би подякувати вам за дуже змістовну, дуже відверту і наставницьку розмову щирої і віруючої людини, яка дуже любить Україну, яка дуже любить Черкащину, яка будує тут храми і яка дивиться в майбутнє української церкви – майбутнє української помісної автокефальної православної церкви. Низький уклін вам і подяка за ваші труди», – сказав Президент.

Глава держави під час свого виступу перед громадсько-політичним активом Черкаської області також підкреслив, що українці підтримують створення єдиної помісної православної церкви в Україні.

Петро Порошенко, говорячи про автокефалію української церкви, підкреслив, що попри зусилля усіх – Президента, Верховної Ради, церковних ієрархів і підтримки людей, «цього б точно не вдалося зробити, якби не було волі Божої».

«І не 27 років чекали українці цієї великої події. І навіть не 332 роки. А 1030 років з моменту Хрещення України святим рівноапостольним князем Володимиром. 1030 років Україна чекала автокефальної церкви», – сказав Президент.

«Тому, що це один з ключових елементів державотворення суверенної, незалежної держави Україна», – наголосив Глава держави на важливості питання автокефалії української церкви.

Джерело

 

Двері НАТО та ЄС для України відкриті – Президент

Президент Петро Порошенко на зустрічі з громадсько-політичним активом Черкаської області наголосив, що Україна зробила свій геополітичний вибір і двері НАТО та Європейського Союзу для нашої держави є відкритими.

«Ми крок за кроком наближаємося до членства в Євросоюзі і до членства в НАТО. І не вірте тим скептикам, які кажуть, що цього ніколи не буде», – сказав Президент. Глава держави повідомив, що українська делегація повернулася з сесії Парламентської Асамблеї НАТО, а Міністр закордонних справ України повернувся з засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, про проведення якого було домовлено під час його зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом. «І там, і там було чітко заявлено – двері НАТО для України відкриті», – сказав Президент.

При цьому він додав, що «все залежить від нас». «Проводьте реформи, змінюйте країну і все буде добре. Це саме стосується і Європейського Союзу», – додав Петро Порошенко.

«Дуже багато наших опонентів хотіли б, щоб у нас опустилися руки і ми втратили віру в перемогу. Цього не буде», – сказав Президент та зазначив, що найближчими днями Конституційний суд розгляне питання президентської ініціативи включення до Основного закону «мети нашої політики – членство в ЄС та НАТО», а Верховна Рада України, в свою чергу, проголосує ці зміни до Конституції України.

При цьому Президент висловив сподівання, що Парламент підтримає ці зміни до Основного закону конституційною більшістю.

«І ми зробимо наш рух, наші кроки невідворотними. Чому це легко робити? Тому, що народ це підтримує», – підсумував Президент України.

Джерело

 

Президент на Черкащині: Децентралізація – це можливості розвитку громад

Президент Петро Порошенко під час представлення нового голови Черкаської обласної державної адміністрації особливо відзначив значення децентралізації для активного розвитку територій, громад та висловив впевненість, нове керівництво області впорається із тими викликами, які стоять перед Україною та областю.

«Під час виборчої кампанії, коли ще я не був Президентом, я чітко наголосив, що квінтесенцією, наріжними каменем серед моїх реформ буде децентралізація. Сенс децентралізації полягає в наближенні людини, громади і влади. Добре справляється влада, людина, громада відчуває себе захищеною – є гармонія. Погано працює влада для людини не треба їхати до Києва. Тут, на місці приймаймо рішення», – сказав Петро Порошенко.

Він особливо підкреслив, що повноваження і права, фінансові ресурси передані на місця завжди кореспондуються з відповідальністю.

Президент наголосив, що у 2018 році частка місцевих бюджетів у зведеному державному бюджеті склала 52% і 48% залишалось на виконання всіх функцій держави, пов’язаних із обороною, зовнішніми відносинами тощо. За його словами, місцеві бюджети в окремих об’єднаних територіальних громадах зросли до 7 разів, бюджети розвитку до 19 разів.

Він наголосив, що особливим пріоритетом є дорожня та транспортна інфраструктура. За останні роки на Черкащині було побудовано, капітально відремонтовано близько 200 км доріг, відремонтований міст та дамба, які з’єднують два береги Дніпра. Розпочато ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту.

«Зверніть увагу, що зараз це робиться під час війни. Гроші виведені з тіні і спрямовані, в тому числі на будівництво доріг. І в бюджеті 2019 року вже 54 млрд передбачені в дорожньому фонді», – зауважив Петро Порошенко.

За його словами, черкаська обласна команда здатна мобілізувати інтелектуальний потенціал, досвід і ресурси різних громад, нові перспективи відкриваються перед об’єднаними територіальними громадами і там, де є справжні лідери.

Президент відзначив, що децентралізація розпочалася в Україні саме на Черкащині, де була створена перша в Україні ОТГ. 23 грудня відбудуться перші вибори ще у 27 громадах. «Право громади зробити відповідальний вибір. Не підтримувати популістів, не підтримувати тих, хто багато обіцяє і нічого не робить. Підтримати людей праці, які вам добре відомі і близькі до людей», – додав він та зазначив, що важливо провести ці вибори на високому рівні, щоб суспільство і громада довіряли їх результатам.

«І так само мають пройти і вибори Президента, Парламенту, місцеві вибори 2020 року», – підкреслив Президент.

Джерело

 

Ваше завдання гарантувати високий рівень безпеки громадянам України в умовах гібридної війни з Росією, терористичних загроз – Президент у центрі підготовки прикордонників

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки на Черкащину відвідав Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Президент підкреслив, що Державній прикордонній службі доводиться зараз вирішувати унікальне завдання. «Адже саме в умовах війни держави закривалися, закривали кордони, обмежували пересування людей. Натомість Україна хоче залишатися відкритою для економічних контактів, освіти, науки, культури, туризму», – зазначив Петро Порошенко.

«Перед Державною прикордонною службою стоїть завдання гарантувати високий рівень безпеки для громадян України в умовах гібридної війни з боку Російської Федерації, терористичних загроз, світової міграційної кризи», – наголосив Президент. При цьому він підкреслив, що для цього вживаються додаткові заходи щодо посилення контролю за в’їздом в Україну.

Зокрема, у стислі терміни в пунктах пропуску розгорнуто систему біометричного контролю іноземців. Особливо це стосується осіб, які в’їхали із країни-агресора.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ відзначив досягнення центру та високі результати у підготовці прикордонників, які визнають наші американські і європейські партнери. Президент подякував кожному, хто «своєю працею, фаховістю і патріотизмом створив і підтримує вагомий авторитет Центру».

За його словами, за 25 років свого існування навчальний заклад підготував більше 100 тисяч молодших спеціалістів для органів охорони кордону. Значна частина з них саме зараз забезпечує безпеку нашої країни по всьому периметру її державного кордону і героїчно бере участь в операції Об’єднаних сил.

Президент принагідно згадав, що у цьому році українські прикордонники відзначили сторіччя своєї служби, адже у далекому 1918 році було створено перше прикордонне відомство незалежної Української держави – Окремий корпус кордонної охорони Української Народної Республіки.

«Тоді, як і тепер, Українська держава постала перед необхідністю захистити себе від російської агресії. Тоді, як і тепер, не бракувало мужніх і патріотично налаштованих солдат і офіцерів, готових стати на захист України. Але, на жаль, сто років тому через чвари політиків, через недооцінку ворога, через нездатність об’єднати суспільство навколо єдиної мети – захисту незалежності, наша держава на довгі десятиліття опинилася в російському імперському ярмі», – сказав Президент.

«Наполягаю – ми мусимо навчитися робити висновки з уроків історії, і ми це робимо. В України є зараз, нарешті, вперше за 27 років, потужна боєздатна армія, яка точно здатна зупинити агресора. В України є сучасна і боєздатна Державна прикордонна служба, яка є важливою складовою сектору безпеки і оборони, що на наших очах прискорено набуває здатності діяти відповідно до стандартів НАТО і найкращих світових практик», – наголосив Глава держави.

Джерело

 

Нове регіональне управління Морської охорони візьме під щільніший контроль увесь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя – Президент

Під час відвідування Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко повідомив, що Україна нарощує відповідну складову для захисту своєї території від вторгнення з моря.

«До кінця року буде розгорнуто, за моїм наказом, нове регіональне управління Морської охорони, яке візьме під щільніший контроль увесь морський кордон від Ізмаїла аж до Маріуполя», – повідомив Глава держави.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ нагадав про проведення масштабних військових навчань на Приазов’ї із захисту українського узбережжя Азовського моря, в яких брали участь підрозділи ВМСУ, Сухопутних військ ЗСУ, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби.

«Я мав можливість особисто переконатися у високому рівні підготовки морської піхоти, сухопутних підрозділів і українських прикордонників», – підкреслив Петро Порошенко. Він також додав, що створена система бойових резервів з потужним озброєнням та бронетехнікою, які спроможні у найкоротші терміни прикрити загрозливі напрямки.

Глава держави повідомив, що для прикриття території України з моря «ми робимо ще одні великі кроки» по переоснащенню частин прикордонників – за кращими світовими стандартами сформовано підрозділи оперативного реагування «ДОЗОР», у тому числі й для проведення спеціальних дій на воді.

Глава держави повідомив, що для посилення авіаційної складової у найближчі два роки для прикордонної служби будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольоти.

Джерело

 

Президент доручив представити до державної нагороди прикордонника Вадима Березенського, який героїчно загинув на ділянці українсько-румунського кордону

Українські прикордонники несуть небезпечну службу не лише на лінії фронту. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час зустрічі з прикордонниками в Черкасах. Глава держави доручив представити до державної нагороди прикордонника Вадима Березенського, який героїчно загинув на ділянці українсько-румунського кордону «Ділове».

«Декілька днів вся країна була вражена тим, як, внаслідок злочинних дій на кордоні, під час виконання службових завдань героїчно загинув начальник відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського прикордонного загону майор Вадим Березенський. Трагічно обірвалося життя молодого офіцера, сина та батька двох маленьких дітей», – сказав Петро Порошенко.

Президент дав доручення Голові Державної прикордонної служби України генерал-полковнику Петру Цигикалу «негайно представити до державної нагороди, вирішити питання забезпечення родини квартирою, забезпечити матеріальною підтримкою» і доповісти йому в найкоротші терміни.

«Ще я особисто подбаю, щоб вбивця офіцера-прикордонника, його поплічники отримали «по заслузі», «по повній». Будуть нести відповідальність за той злочин, який вони скоїли», – додав Президент.

Присутні вшанували пам’ять майора Вадима Березенського та всіх героїв-прикордонників, які загинули під час виконання свого обов’язку хвилиною мовчання.

Джерело

 

Ви – героїчне покоління патріотів, яке пише історію України – Президент відзначив прикордонників державними нагородами

 

Майже 20 тисяч прикордонників взяли участь у заходах із посилення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, 433 отримали бойові поранення. За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами, 856 воїнів-прикордонників удостоєні державних нагород, двох із них мною відзначено Зіркою Героя України. 70 прикордонників поклали своє життя за Україну. Серед них й легендарний керівник Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України, справжній герой та патріот України – генерал-майор Ігор Момот, на честь якого й названо цей навчальний заклад.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 20. November 2018

 

Під час візиту до Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди воїнам-прикордонникам.

За особисту мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені під час виконання службового обов’язку, сумлінне і бездоганне служіння українському народу нагороджено медаллю «За військову службу Україні» полковника Петра Кулика, медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня підполковників Романа Євича та Олексія Лупана, нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни» старших прапорщиків Юрія Коцюбу та Владислава Леонова, а також лейтенанта Олександра Пономаренка.

«Шановні прикордонники, ви – героїчне покоління патріотів, яке зараз, саме в ці дні, в ці години, пише історію нашої держави, найкращої держави в світі – нашої України. Ви захищаєте її право на незалежність, соборність, суверенітет та право української держави і українського народу на гідне європейське майбутнє», – сказав Президент та побажав прикордонникам здоров’я, добра, щастя, наснаги та успіхів у нелегкій ратній службі на благо процвітання нашої рідної України.

«Вже чотири роки Україна боронить свою землю від російського агресора. До лав захисників Вітчизни мужньо, з перших хвилин агресії стали прикордонники і першими прийняли цей удар на себе», – сказав Президент та поділився своїми спогадами про дії наших прикордонників в Ізварино та Довжанському, коли агресія Росії проти України вже почалася.

Президент підкреслив, що майже 20 тисяч прикордонників взяли участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації, 433 отримали бойові поранення. За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами, 856 воїнів-прикордонників удостоєні державних нагород, двох із них відзначено «Золотою Зіркою» Героя України. 70 прикордонників поклали своє життя за Україну.

Глава держави зазначив, що прикордонники і надалі будуть отримувати все необхідне для успішного виконання поставлених перед ними завдань.

«Не менш важливо і те, що держава робить все можливе, мобілізує всі наявні ресурси, аби прикордонники і їхні родини відчували себе соціально захищеними. Розвивається прикордонна інфраструктура, створюються сучасні умови служби, будується житло», – сказав Президент. Він повідомив, що у цьому році прикордонники вже отримали майже 200 квартир, наразі продовжується будівництво 24 житлових об’єктів, два з яких планується завершити в цьому році, що дозволить отримати ще 60 квартир. Загалом упродовж 2018-2020 років планується надати прикордонникам близько півтори тисячі квартир.

«Найближчим часом, за моїм завданням і за рішенням РНБОУ, де затверджувався військовий бюджет, було дане моє чітке доручення щодо підвищення рівня грошового забезпечення в тому числі і українських прикордонників», – зазначив Президент та підкреслив, що це «перший пріоритет – соціальний захист українських військовослужбовців».

Президент також привітав прикордонників з Днем Гідності і Свободи, яке Україна відзначатиме завтра. «Це свято нагадує нам про нездоланну силу цих великих цінностей, які роблять нас українців – вільним народом. Так само в цей день ми вшановуємо тих, кому випала доля їх захищати», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

Автор