Новини дня. 20 листопада 2018 року

Денис Андрус

Понеділок бадьоро поштовхав уперед новий тиждень.

З приводу запуску “Турецького потоку” про який гучно ревуть російські пропагандони та їх українські посіпаки, кажучи, що українська ГТС скоро спорожніє, я процитую власний допис від 20 березня ц.р.
Пряма мова:

“Газпром начал частичный демонтаж газопровода “Турецкий поток”. Из-за двукратного сокращения мощности “Газпрому” оказались не нужны 506 километров труб, проложенных по маршруту Починки-Анапа – от Саратовской области до Краснодарского края. Они подлежат ликвидации вместе с газоизмерительной станцией “Моршанская”. И это похоже – только начало.
Все дело в том, что Россия рассчитывала протащить через Турцию 4 нитки газопровода общей мощностью 63 млрд кубометров, но турки на это никак не согласны и Газпром начал уничтожение двух веток, проложенных по своей территории.
На данный момент Газпром тянет по дну Чёрного моря две нитки газопровода, каждую мощностью 15,75 млрд кубометров. По одной – он планирует поставлять газ в Турцию, что и предусмотрено рамочным соглашением, по второй – качать газ в Европу. Но есть одна проблема – Турция: разрешён есть только на одну нитку – турецкую, для второй нитки – европейской – есть разрешение только до побережья Турции, и все.
А это означает, особенно в свете последних неприятностей Северного потока-2, что украинская ГТС пока будет оставаться основным транзитным коридором для России
Вот скажите мне, нормальные эти россияне: мы копали это Чёрное море для того, чтобы они в нем топили свои ржавые железяки? 🙂 “

Кінець цитати.
Тобто Росія запустила поставки газу в Туреччину, а не в Європу. Все, крапка. В турків є куди більш цікавий проект з Азербайджаном та Європою, на який навіть Меркель гроші дає, тож – женіть старечі фантазії Членоподібного з власних мізків.  🙂

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні анонсувала ухвалення конкретних заходів в зв’язку з триваючими провокаціями РФ в Азовському морі.
Пряма мова:

“Це питання, за якими ми продовжимо працювати з повною рішучістю. Як країни-члени ЄС, так і наші міжнародні інститути, готові вжити заходів в найближчі тижні або дні”.

Кінець цитати.
Я не очікую, що для Росії перекриють Ла Манш чи Босфор або введуть кораблі у Азовське море, але очікую на ультиматум про введення санкцій у разі не виконання умов.

 

У Парламентській Асамблеї НАТО виступили за надання Україні перспективи членства в Альянсі і в Євросоюзі, про це йдеться у доповіді “Протидія російським гібридним загрозам: оновлення”, який опубліковано на сайті Асамблеї.
Пряма мова:

“Щоб обмежити простір для російської гібридної війни, проблема” сірих зон “в Східній Європі повинна бути вирішена. Залишаючи країни Східної Європи в невизначеності, ми будемо заохочувати подальшу російську агресію і напруженість у відносинах із Заходом…
Грузії, Україні та Молдові, а також Західно -балканскім країнам слід дати чітку перспективу членства в НАТО і ЄС. Їх приєднання повинно грунтуватися виключно на виконанні критеріїв членства…”

Кінець цитати.
Ніхто більше ніж Росія і власно Путін для появи на кордонах Росії країн НАТО зробити не міг, це – бандерівський лайк, я вважаю.

Коротко про інше:

– Вселенський патріархат заявив, що текст Томосу для України буде затверджено на засіданні Синоду наприкінці листопада, а Об’єднавчий собор представників різних версій УПЦ пройде у грудні – кажуть, Гундяєв з жалю з’їв свою найбільшу шапку;

У Верховну Раду внесли доопрацьований до другого читання законопроект №9000 про державний бюджет України на 2019 рік – потрібно приймати бюджет цього тижня, чекаю на Раду та на спроби різноманітних активіздів цьому завадити;

– В Одесу прибули 5 локомотивів “Тризуб” від General Electric – Україна продовжує інвестувати у розвиток власної інфраструктури;

Сьогодні ще п`ять локомотивів виробництва «General Electric” вивантажили в МП «Чорноморськ» 🇺🇦#далі_буде

Gepostet von Регіональна філія "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" am Montag, 19. November 2018

 

– Парламентарій від Молодіжної партії Фінляндії заявив про необхідність повернення території, анексованої Росією у 1938-1945 роках – єдині, хто поки що з сусідів Росії промовчав – це Білорусь та Казахстан, але й це лише питання часу.

 

Не ведемося на провокації, чистимо кулемета та продовжуємо робити з України лялю.
Посміхаємося і гаруємо!

Автор