Де ви, бурці за інвестиції, захисники бізнесу?

Mason Lemberg

Вслід за матрацом міністра Омеляна та підгузниками для дитини депутата Білоцерківця, НАБУ взялося розслідувати справу закупівлі 30 локомотивів у General Electric.

І, насправді, нічого поганого в останньому факті немає, бо навіть відомі на весь світ компанії (точніше їх керівництво) не гребують різноманітними корупційними схемами. І тут є що згадати, починаючи від Хюндай, Самсунг, нафтових компаній і закінчуючи сумнозвісним для нас Сіменсом. Тому перевіряти одну з найбільш респектабельних компаній світу General Electric НАБУ, звісно ж, може і має право.

Тільки от якась фігня трохи виходить. Ми й досі не знаємо, звідки депутат Лещенко взяв 0,5 мільйона доларів на придбання квартири, але НАБУ в цей час перевіряє, за що інший депутат купляв підгузники, чи за що міністр купляв матрац. Й досі не розслідуються зловживання Фірташа, Григоришина, Коломойського та їх монополій, а НАБУ перевіряє General Electric.

До речі, чогось не чути виття гівноїдів, про падіння інвестиційної привабливості України. Де ви, бурці за інвестиції, захисники бізнесу?

А посольство США в Україні не має бажання захистити інтереси американського бізнесу, американських платників податків від такого свавілля?