Британська делегація побувала у районі проведення Операції Об’єднаних сил (фото)

Під час робочого візиту до України британська делегація на чолі з Держсекретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном у супроводі заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенанта Анатолія Петренка побувала у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Свою роботу на Донбасі високі закордонні гості розпочали у Краматорську із зустрічі з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Вітаючи гостей, Командувач об’єднаних сил подякував уряду та народу Великої Британії за підтримку України у боротьбі із підступним ворогом.

В ході брифінгу генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про обстановку в районі проведення Операції та вздовж лінії державного кордону України з державою-агресором, яка входить до району відповідальності Об’єднаних сил.

Були наведені конкретні факти застосування озброєння російського походження проти військових частин, що ведуть бойові дії на сході України. Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував Гевіна Вільямсона про заходи, які виконуються Об’єднаними силами для відсічі російської агресії та стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.

Окремо в ході бесіди обговорювалася низка гуманітарних ініціатив Командування об’єднаних сил, що спрямовуються на відновлення критично важливих об’єктів інфраструктури та надання допомоги закладам охорони здоров’я та дітям, які знаходяться у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення.

В подальшому Командувач об’єднаних сил ознайомив високого закордонного гостя з обстановкою в смузі дій однієї з бригад безпосередньо в ході роботи на місцевості. Зокрема, Державний секретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон побував на передових рубежах оборони, де особисто поспілкувався з бійцями Об’єднаних сил. Найбільше, зізнається британський гість, його вразили стійкість та хоробрість українських солдатів, які зіштовхнулися з однією з найбільш агресивних армій світу.

Після передової Командувач ознайомив британських партнерів із роботою одного з КПВВ, де детально розповів про роботу пунктів пропуску на лінії розмежування.

Наприкінці поїздки британський високопосадовець висловив вдячність Командувачу об’єднаних сил за організовану ним змістовну поїздку районом проведення Операції. Він відзначив, що Велика Британія й надалі допомагатиме Україні й всебічно підтримуватиме її.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Джерело

Автор