Навчання «Saber Junction–2018»: Останні приготування до активних дій (фото, відео, блог)

Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України завершує етап планування активних дій на навчанні «Сейбр Джанкшн-2018» (Saber Junction-2018).

 

Вчора, на макеті місцевості, командування роти взяло участь у відпрацюванні взаємодії між підрозділами зведеної бригади OpFor, тобто сил протистояння, яка протидіятиме основним силам, так званим BluFor. До складу основних сил на навчаннях «Сейбр Джанкшн-2018» увійшли підрозділи 173-ї бригади США, а також підрозділи спеціального призначення Франції, Італії та Чехії. Основу сил OpFor складають військові армії США та підрозділи інших кран, найбільший серед який – український.

Активна фаза навчання буде проходити в режимі «Force On Force», тобто одні війська проти інших.

Українським десантникам визначено завдання провести розвідку боєм та з’ясувати розташування сил засобів переднього краю противника. У подальшому десантно-штурмова рота виконуватиме роль ударного кулака, який має прорвати лінію оборони супротивника та утримувати позиції до підходу основних сил OpFor.

– Зараз ми закінчуємо постановку завдань своїм командирам взводів, залишається вирішити лише окремі логістичні питання. Рядовий склад займається пристрілюванням лазерного обладнання імітації бою, що встановлюється на зброю, – повідомив командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко.

За словами офіцера, особовий склад роти вже рветься в бій.

Джерело

 

Вообще в этот раз к нам очень серьезно отнеслись. Противник – один другого краше. Со стороны американцев 173я…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Mittwoch, 19. September 2018

Фото на заставці © Facebook Алексей Бобовников
Фото в галереї ©
Генеральний штаб

Автор