Византийское изощренное врачевание

Богдан Карпенко

Вселенський патріархат не визнавав канонічною анафему, яка була накладена на українського гетьмана Івана Мазепу Російською православною церквою. Про це в інтерв’ю “Главкому” заявив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві архієпископ Тельміський Іов (Геча).

“Не дивлячись на накладення Російською Церквою на гетьмана Мазепу неканонічної анафеми, представники Вселенського патріархату її не визнавали, адже вона була накладена з політичних мотивів, як засіб політично-ідеологічних репресій і не мала жодних віросповідних, богословських чи канонічних причин”, – сказав він.

Архієпископ Іов пояснив, що після першого зруйнування російськими військами Запорозької Січі в 1709 році українське козацтво, яке перейшло під протекторат кримського хана, повернулось під юрисдикцію Константинопольського патріархату, і Мазепа разом із Пилипом Орликом були одними з перших, хто це зробив.

“На еміграції в м. Бендери Іван Мазепа вільно сповідався у православних священиків Вселенського патріархату. Саме вони напутствували його на смертному одрі і відпустили від гріхів, а потім і відспівували. Його тіло було покладене в православній церкві містечка Варниці, яка перебувала у юрисдикції Вселенського патріархату, а згодом його перепоховали у місті Галац на Дунаї, де в центральному соборі Свято-Георгієвського монастиря місцевий митрополит відслужив заупокійну службу за спочилим гетьманом. Цей митрополит був ієрархом Вселенського патріархату. Отже, можемо говорити, що Іван Мазепа помер як вірний Матері-Церкви, Вселенського патріархату!”, – наголосив ієрарх Вселенського патріархату.


Віктор Федорончук

Константинопольский Патриарх разделил смертельную дозу убийственной информации для РПЦ на множество маленьких частей и регулярно, методично, с аптекарской точностью пичкает пациента РПЦ и главного их пахана – гундяева.

Одно из двух:

Первое, зная, что единовременный прием всей дозы убьет пациента наповал, решил превратить яд в лекарство, постепенно маленькими дозами болезненной информации пытается приучить гундяя к неизбежному, давая ему время отдышаться после каждого укола и переварить смертельную дозу по маленькой капельке.

Второе, изощренно издевается, наказывая за все накопившиеся грехи РПЦ, которая всегда служила только московским деспотам, и лично гундяева, растягивая процесс возврата автокефалии Киевскому патриархату по времени и дозировано, по капле в день сообщая об этом всему миру.

Давая при этом возможность гундяеву и всей РПЦ сполна проявить всю свою мерзкую сатанинскую сущность и самим себе выкопать глубокую могилу.


Helgi Sharp

У стійло!

Константинопольський патріархат заявив про невизнання канонічною анафеми, яка була накладена на українського гетьмана Івана Мазепу Російською православною церквою: “Вона була накладена з політичних причин”, – зазначив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві архієпископ Тельміський Іов (Геча).

Дивіться…

Вселенський патріарх, людина у солідному віці, яка, здавалось, повинна плекати надію на спокійну старість і обмаль проблем, робить те, чого не наважуються зробити не тільки низка європейських політиків, але й зграя українських вошей – скопом ставить у стійло Кремль, ФСБ і всю гундяєвську рать.

Знаєте, хто остаточно схилив терези на сторону добра?

Порошенко, Ердоган (не дивуйтесь), Канадська та Американські українські православні церкви (і знову не дивуйтесь) в рамках своїх можливостей. Бо в умовах, коли РПЦ звіріє і обіцяє не тільки церковну, але й справжню війну, у Константинополя повинен бути надійний тил. Він буде. Як і наші віра, церква, незалежність та перемога.

Шануймося!


Олена Монова

Самое смешное во всей этой истории с церквями, если абстрагироваться от того, что она напрямую касается нас, и посмотреть на ситуацию с высоты, так это попытки лаптеногих взять на гоп-стоп Византию. Византию, где искусство плетения интриг расцвело пышно еще тогда, когда кое-кто в тайге х*ем еловые шишки околачивал.
Византию, породившую термин “византийское коварство”.
Византию, которая умеет терпеливо ждать несколько столетий, а потом с вежливой улыбкой и холодными глазами влить кипящей смолы в глотку во славу Господа.
Византию  родину отравителей и ядов, с которыми новичок и рядом не валялся.

Я таки надеюсь досмотреть этот сериал до конца.
Это будет красиво.
Это уже красиво.


Дополнительно:

12 ноября 1708 года в Троицком соборе Глухова в присутствии Петра I митрополит Киевский, Галицкий и Малыя России Иоасаф (Кроковский), родом из Львова, в сослужении других малороссийских архиереев: святого архиепископа Черниговского и Новгород-Северского Иоанна (Максимовича) и епископа Переяславского Захарии (Корниловича) совершил литургию и молебен, после чего «предал вечному проклятию Мазепу и его приверженцев».

В тот же день в Глухове была совершена символическая казнь бывшего гетмана, которая описывается следующим образом:
«… вынесли на площадь набитую чучелу Мазепы. Прочитан приговор о преступлении и казни его; разорваны князем Меншиковым и графом Головкиным жалованные ему грамоты на гетманский уряд, чин действительного тайного советника и орден святого апостола Андрея Первозванного и снята с чучелы лента. Потом бросили палачу сие изображение изменника; все попирали оное ногами, и палач тащил чучелу на веревке по улицам и площадям городским до места казни, где и повесил». © Дмитрий Бантыш-Каменский. История Малой России от водворения славян в сей стране до уничтожения гетманства. Киев, 1903, стр. 401

 

На заставці: Пам’ятник Івану Мазепі в Полтаві встановлений у Полтаві на Соборному майдані неподалік від Свято-Успенського собору.  Пам’ятник офіційно відкрито 7 травня 2016 року. На урочистостях, участь у яких взяли близько 2,5 тисяч людей, виступили Президент України Петро Порошенко та патріарх Київський Філарет. Автори пам’ятника — скульптор Микола Білик і місцевий архітектор Віктор Шевченко.
Фото © Полтавська ОДА, 07.05.2016 р.

Автор