Слідами «Українська влада привела до катастрофічних змін»

Mason Lemberg

Читаю коменти до попереднього поста, бачу – загорілися дупенята… Не можуть пережити такої наруги України над їхнім “старшим братом”.

Довго не могли нічого придумати, аж придумали, що це все не українська влада зробила, це все санкції та їх вплив.
І як з цим не погодитися?
Звісно ж так.

Але треба ж бути взагалі якимось далеким, щоб ніяк не пов’язувати ті ж санкції, створене військо з діями української влади.
Бо це ж українська влада протягом цих 4 років організувала та зміцнила антипутінську коаліцію в світі.
А хто?
Може ті, хто був згоден на мир і фідіралізацію ще в 2014?
Може та, яка казала тримати танки в боксах, щоб не злити путіна?
Може той вусатий стратєг, який хотів воювати в Криму з російською армією силами хлопчиків з внутрішніх військ з кийками? Бо на його думку, оскільки “зелені чоловічки” не признавалися, то значить це внутрішня справа, яку має вирішувати МВС.

Кому і чому ми повинні завдячувати наявності санкцій проти росії попри все, попри путінських прихильників в багатьох країнах ЄС, які очолюють там уряди? Санкцій, які, до речі, прив’язані до виконання Мінських угод?
Може завдячувати тим, хто кидав гранати й вбивав нацгвардійців в тилу, щоб не дати нам виконати свою частину угод, зірвавши їх з нашої сторони?
Може тим, хто зливав Маріуполь і Широкине по плану Мореля/Медведчука/Гризлова/секретним пунктам?

Чи може завдяки тим, хто при кожній перемозі України за 4 роки так димить, що своїми вихлопами зміг би спалити нах цілу танкову армаду під Воронежем?

Карикатура © Сергей Ёлкин