Економ-тиждень. 25 – 31 липня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 25 – 31 липня 2018 рр.

АКТИВ. З почтатку жнивної кампанії 2018 року українські аграрії зібрали та намолотили вже 20 млн тонн зерна з 6,3 млн га при врожайності 31,9 центнерів з гектара. Це становить 65% урожаю до прогнозу Мінагрополітики на 2018 рік.

ПАСИВ. Російська Федерація (РФ) використовує договір про співпрацю у басейні Азовського моря як засіб тиску на Україну. Формально російська сторона може оглядати судна, але в даному випадку цей механізм використовується, як юридичний і економічний тиск на Україну.

АКТИВ. Сільгоспвиробництво в Україні зросло на 36,4% у червні 2018 у порівнянні з аналогічним періодом торік.

ПАСИВ. Укрзалізниця (УЗ) затягує підписання договору з переможцем в тендері на постачання 54 пасажирських вагонів Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ). УЗ неодноразово переносить засідання для підписання протоколу, мотивуючи це необхідністю нового аналізу цін на вагони на ринку.

АКТИВ. Кабінет міністрів України визначив порядок встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання). Прийняті зміни дозволять акредитованим органам проводити сертифікацію та оцінку відповідності готелів критеріям щодо якості послуг і сервісу для подальшого присвоєння категорії від 1 до 5 зірок.

АКТИВ. Квота двосторонніх дозволів для українських автоперевізників на перевезення в/з Чехії в 2019 році буде збільшена на 2 тис. штук. Домовленість була досягнута на засіданні українсько-чеської комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

АКТИВ. Група експертів Світової організації торгівлі (СОТ) частково підтримала позицію України у торгівельному спорі з РФ. РФ необгрунтовано призупинила дію виданих українським виробникам сертифікатів відповідності, обмежила у видачі нових сертифікатів та не визнає сертифікати, видані у сертифікаційних органах Митного союзу.

АКТИВ. Новим Бескидським тунелем за два місяці пройшло майже дві тисячі вантажних поїздів.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор